Sziasztok,
ma automatikusan frissült a wordpress oldalam a legújabb 4.2.3 -ra ami teljesen hazavágta.
Előtte 4.2.2 volt fent, ami tökéletesen működött, változtatás nem volt rajta.
Jött a levél, hogy frissült, és amikor ránéztem, az összes ékezetes karakter helyett kérdőjelek jelennek meg.
Ráadásul jó pár tartalom be sem töltődik.
Van erre valami megoldás, tippetek? Esetleg másnál hasonló hiba?
php verzió: 5.4.11
Sablonba beírt szövegek jól jelennek meg, tehát, tárhely/apache/php config oldalról gyanítom nincs hiba. Úgy néz ki, hogy a mysql adatbázis felől érkező adat kódolása lehet rossz.
Néztem milyen fileok változtak frissítéskor, van egy wp-db.php, ha ebből próbából visszamásolom a 4.2.2-es verziót, akkor a kódolás hiba megszűnik ugyan de továbbra sem töltődik be sok tartalom, tehát ez így nem elég.
pluginokra sem gyanakszom mert az admin felületen is vannak kódolási hibák, és pl oldal szerkesztésnél vannak olyan oldalcímek amik üresen jelennek meg,
Valamit a db és a wordpress közötti kommunikációban megborított az update.
Ha esetleg van valakinek ötlete az jól jönne
Nálam is ugyanez… :unsure: :unsure:
Url-eket adjatok.
- plugin listát
- sablon nevet
Ellenőriztem és frissítettem több oldalam, ami olyan 15-20at jelent. Egyiknél sem jelentkezett gond.
Nekem pl. ez szállt el a frissítés után: http://www.tett-tarsulas.hu/
(Az automatikus frissítést letiltottam, de persze ez már késő.)
Az oldal a MediaCenter-nél van. Ami érdekes, hogy localhoston vagy egy másik szolgáltató tárhelyén minden gond nélkül frissítettem, de három másik MC-s oldalamnál is ugyanez a hiba jelentkezik. De mivel nem vagyok szakember, könnyen lehet, hogy semmi köze a szolgáltatóhoz…
Saját sablon.
Bővítmények:
Akismet 3.1.3
Edit Author Slug 1.0.4
Lightbox Plus Colorbox 2.7.2
Page-list 5.1
WP-PageNavi 2.87
WP No Category Base 1.1.1
Nálam az oldal címe: http://www.autopatent.hu/
és érdekes de ez az oldal is a mediacenter-nél van…
Saját sablon,
pluginek:
(Az automatikus frissítést letiltottam, de persze ez már késő.)
Az adatbázis és a táblák karakterkódolását kellene megnézni, hogy utf-8 e avagy más.
Egy kérdés mindkettőtöknek: Minden fájl amikor a sablont módosítottátok utf-8 boom nélkül lett mentve?
A szolgáltatóknak 99%-ban van tegnapi mentésük. Kérjétek őket, hogy állítsák vissza.
Ha ez megvolt, utána tiltsátok le az autmatikus frissítést.
A MediaCenter közben küldött egy tájékoztatást, miszerint a problémát PHP 5.4 okozza, azzal van valamilyen kompatibilitási probléma. Amíg megoldodódik a dolog (az oldalaimat már visszaállították), javasolják, hogy váltsunk vissza PHP 5.3-ra.
Hmm. Nálam (maxer.hu) 5.4.x van, és nincs semmi gond egyik oldallal sem.
Érdekes,
Én most a wp-configban ezt a sort kikommenteztem:
<br />
define('DB_COLLATE', '');<br />
```<br />
és ez visszahozta az ékezetes betűket.<br />
<br />
Ennek ellenére 2 plugin-em beállításai is vesztek.<br />
de ezt szerintem manuálisan vissza tudom tennni, és akkor nem kell restore.<br />
Én mondjuk inkább php 5.5 re váltanék mint 5.3-ra.
És mi lakik az utf8mb4 helyén?
<br />
define('DB_CHARSET', 'utf8mb4');
Nálam ez van beállítva:
<br />
define('DB_CHARSET', 'utf8');<br />
Az pedig jónak tűnik.