Wordpress 3.9.1 magyar frissítés eltűnt

Üdv Mindenkinek!Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Üzemeltetek egy pár oldalt amin most szemet szúrt, hogy a Wordpress frissítéseknél csak az en_US verziót mutatja.

Nem jelenik meg a magyar frissítés az a bizonyos külön sorban kék színű gomb!

Az utóbbi hetekben ugye elég sűrűn jött a frissítés de csak most vettem észre…

Próbáltam rákeresni az ilyen jellegű problémákra, de nem találtam semmit… Csak nálam van ez a probléma…?

Attól tartok ha ez így marad akkor a későbbi verziókhoz tartozó magyar fordítás így nem fog megjönni. Csak kézzel fogom tudni felmásolni. Ez már most így marad?Próbáltam az utolsó letölthető magyar változattal kézzel frissíteni, de az ugye 3.9 -es. Egyből jelzi hogy van 3.9.1 (nyelv megjelölés nélkül). Ha frissítem akkor pedig már csak az en_US újratelepítés gomb jelenik meg.Minden segítséget előre köszönök!Üdv:

Pummer Péter

Üdv!Itt nyomon tudod követni, hogy mikor jelenik meg verzió. http://hu.wordpress.org/releases/#latest

Jelenleg még nem látok 3.9.1-es magyar verziót.

De szólok az illetékesnek, csomagolja a magyar verziót.Egyébként a nyelvi fájlok az al verziókban vagy úgynevezett javitocsomagokban nem sokat szoktak változni.

Ha nagyon kell a friss verzió, akkor javaslom, töltsd le a languages mappát, frissítsd automatikusan a rendszert és töltsd vissza a languages mappát. Ha kell akkor a wp-config.php fájlban írd vissza a WP_LANG konstans értékét en_US -ról hu_HU-ra. Semmi gond nem lesz ebből.

Üdv!Köszönöm a választ!

A wp-config.php fájlban biztos hogy a hu_HU van beállítva.

Arra gondolok, hogy a Wordpress látta 3.9.1 -es eredeti angol frissítést és frissítette arra. mivel a magyar verzió nem jelent még meg. Természetesen kézzel én is el tudom végezni a languages mappa felmásolásával.Igazából nem is attól félek hogy egy al verzió magyar frissítéséről lemaradok, hanem attól ha fő verzió váltás lesz akkor meg fog-e jelenni a vezérlőpulton a magyar frissítés, vagy csak azt is kézzel lehet (kell) frissíteni (felmásolással)…Igazából azt nem tudom, hogy a Wordpress forrásában hol vagy hogyan van meghatározva az hogy az a bizonyos magyar frissítés gomb megjelenjen.

Arra gondolok, hogy a nyelvkódból ellenőrzi az aktuális magyar verzió meglétét magyar frissítések elérési útján!? És ha nincs akkor esetleg nem mutatja a vezérlőpulton? Ha így van akkor végül is semmi gond mert mivel még tényleg nincs fent a 3.9.1 -es magyar így nincs is mit felkínálnia. Az alap forráskód meg igazából legyen mindig a legfrissebb! A biztonság mindenek előtt!Köszönöm még egyszer a segítséget és a választ!Üdv:

Pummer Péter

Nyugodtan frissíthetsz angollal. Aztán majd ha lesz másik verzió mondjuk 3.9.2 akkor ott lesz a gomb. Úgy müködik a dolog, hogy megjelenik egy wp verzió angolul ezt kiadja az automattic. A különböző nyelvű verziókat a megbízott fő honosítók csomagolják be az adott nyelvre és ez csak akkor jelenik meg mikor ők közzéteszik. (Szinte minden országnak van honosító csapata.). Nálunk ezt Lakatos Zsolt végzi. A WordPress-ben pedig az automatikus frissítésnél a rendszer a wp-config.php fájl WP_LANG konstans hu_HU értékéből veszi a nyelvi beállításokat és ennek megfelelő nyelvüt tölti le és frissíti vele a rendszert.

Most már így tiszta! Megnyugodtam! :slight_smile:

Köszönöm a választ!És köszönöm a Wordpress csapatnak a munkát! A magyarnak különös képpen!Üdv:

Pummer Péter

Tehát itt a lényeg a WP_LANG konstans hu_HU értéke.Nagyon szívesen.

Megtisztelő részünkre a köszöneted! :slight_smile: