Wordpress 3.9.1 magyar frissítés eltűnt

Üdv Mindenkinek!



Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Üzemeltetek egy pár oldalt amin most szemet szúrt, hogy a Wordpress frissítéseknél csak az en_US verziót mutatja.

Nem jelenik meg a magyar frissítés az a bizonyos külön sorban kék színű gomb!

Az utóbbi hetekben ugye elég sűrűn jött a frissítés de csak most vettem észre…

Próbáltam rákeresni az ilyen jellegű problémákra, de nem találtam semmit… Csak nálam van ez a probléma…?

Attól tartok ha ez így marad akkor a későbbi verziókhoz tartozó magyar fordítás így nem fog megjönni. Csak kézzel fogom tudni felmásolni. Ez már most így marad?



Próbáltam az utolsó letölthető magyar változattal kézzel frissíteni, de az ugye 3.9 -es. Egyből jelzi hogy van 3.9.1 (nyelv megjelölés nélkül). Ha frissítem akkor pedig már csak az en_US újratelepítés gomb jelenik meg.



Minden segítséget előre köszönök!



Üdv:

Pummer Péter

Üdv!



Itt nyomon tudod követni, hogy mikor jelenik meg verzió. http://hu.wordpress.org/releases/#latest

Jelenleg még nem látok 3.9.1-es magyar verziót.

De szólok az illetékesnek, csomagolja a magyar verziót.



Egyébként a nyelvi fájlok az al verziókban vagy úgynevezett javitocsomagokban nem sokat szoktak változni.

Ha nagyon kell a friss verzió, akkor javaslom, töltsd le a languages mappát, frissítsd automatikusan a rendszert és töltsd vissza a languages mappát. Ha kell akkor a wp-config.php fájlban írd vissza a WP_LANG konstans értékét en_US -ról hu_HU-ra. Semmi gond nem lesz ebből.

Üdv!



Köszönöm a választ!

A wp-config.php fájlban biztos hogy a hu_HU van beállítva.

Arra gondolok, hogy a Wordpress látta 3.9.1 -es eredeti angol frissítést és frissítette arra. mivel a magyar verzió nem jelent még meg. Természetesen kézzel én is el tudom végezni a languages mappa felmásolásával.



Igazából nem is attól félek hogy egy al verzió magyar frissítéséről lemaradok, hanem attól ha fő verzió váltás lesz akkor meg fog-e jelenni a vezérlőpulton a magyar frissítés, vagy csak azt is kézzel lehet (kell) frissíteni (felmásolással)…



Igazából azt nem tudom, hogy a Wordpress forrásában hol vagy hogyan van meghatározva az hogy az a bizonyos magyar frissítés gomb megjelenjen.

Arra gondolok, hogy a nyelvkódból ellenőrzi az aktuális magyar verzió meglétét magyar frissítések elérési útján!? És ha nincs akkor esetleg nem mutatja a vezérlőpulton? Ha így van akkor végül is semmi gond mert mivel még tényleg nincs fent a 3.9.1 -es magyar így nincs is mit felkínálnia. Az alap forráskód meg igazából legyen mindig a legfrissebb! A biztonság mindenek előtt!



Köszönöm még egyszer a segítséget és a választ!



Üdv:

Pummer Péter

Nyugodtan frissíthetsz angollal. Aztán majd ha lesz másik verzió mondjuk 3.9.2 akkor ott lesz a gomb. Úgy müködik a dolog, hogy megjelenik egy wp verzió angolul ezt kiadja az automattic. A különböző nyelvű verziókat a megbízott fő honosítók csomagolják be az adott nyelvre és ez csak akkor jelenik meg mikor ők közzéteszik. (Szinte minden országnak van honosító csapata.). Nálunk ezt Lakatos Zsolt végzi. A WordPress-ben pedig az automatikus frissítésnél a rendszer a wp-config.php fájl WP_LANG konstans hu_HU értékéből veszi a nyelvi beállításokat és ennek megfelelő nyelvüt tölti le és frissíti vele a rendszert.

Most már így tiszta! Megnyugodtam! :slight_smile:

Köszönöm a választ!



És köszönöm a Wordpress csapatnak a munkát! A magyarnak különös képpen!



Üdv:

Pummer Péter

Tehát itt a lényeg a WP_LANG konstans hu_HU értéke.



Nagyon szívesen.

Megtisztelő részünkre a köszöneted! :slight_smile: