WordPress 2.8.4

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) WordPress 2.8.4 című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: WordPress 2.8.4]

bejutni biztos hogy nem, hacsaknem tudtak belépni a mail fiókjukba (bár akkor meg már nem kell ilyet csinálni). Maximum bosszantó a bug, de nem kritikus (nem is kapott csak medium prioritást).

Nekem sikeresen feltörték az oldalamat, momentán nem tudom, hogyan fogom visszaszerezni…

Felülírták az index.php-ket, sikerült javítanom. Hozzá kell tennem, mindez 2.8.4 alatt történt.

Oké, és weben, vagy FTP-n jutottak be?

Passz, ez még nem derült ki. Írtam a szolgáltatónak (Silihost), egyelőre nincs válasz. Momentán manuálisan cserélgetem (illetve törlöm) az index*.* fájlokat.

A WordPress belső felületéről bár fájlokat szerkeszteni lehet, létrehozni csak akkor, ha ezt megírod phpban.

Másrészt, mostanában nagyon trendik az FTP jelszó lopó férgek (http://forum.word-press.hu/topic/1642-lotmachinesguide-cn-iframe/) így azokat sem lehet kizárni.

Köszönöm az infot. Off vége :slight_smile:

nalam erre a linkre beriaszt a virusirto, hogy iframe virus, valaki megnezte biztonsagos?

Ne csináld már a műbalhét.

Használj normális vírusirtót. Pl: Nod32

Úgy is csak url spammel :wink:

Sziasztok!

A jelszolopo virus eleg egyszeruen mukodik!
Miutan lehuzta a gepedrol (Altalaban FileZilla TotalCMD) az ftp jelszavakat eltunik, vagy marad processkent, de a lenyeg kussban fut.
Na marmost, ha egyszer betalalt egy ilyen cucc, 1. surgosen valts ftp jelszot - 2. Csinalj a rendszeredrol egy teljes verkepet!
Az altalam ajanlott AV szoftverek: ESS vagy NOD32, esetleg Kaspersky IS / AV

Nos, igen, egy ilyenbe én is belefutottam. Hogy most a TC-ből, vagy a FileZillából nyúlta -e le a hozzáférési adataimat, nem tudom, de az iFrame-ek mindennap bekerültek. Én megcsináltam a jelszóváltoztatást, kitöröltem az iframe bekegyzéseket, beírtam a gyökerekbe az üres index fájlokat és meg is szűnt a “spam”. Azóta is a TC-t használom FTP-hez, de a jelszó már nem kerül rögzítésre. Ez kb. 2 hónapja történt, azóta nincs semmi gond. Én örülök, h átestem ezen, mert így később, amikor már sok bejegyzés és adat lesz a blogomon, -remélhetőleg- nem fog ilyen történni…

Látom, hogy itt többen is ajánlottátok a NOD32 vírusírtót. Annyit mindenképpen hozzá szeretnék fűzni ehez a vírusirtóhoz, hogy de ez igaz talán bármelyikre, hogy csakis jogtisztákat érdemes használni belőlük, mert néha egy tört verzió többet árthat, mint használ. Egy havernál volt ilyen feltelepítve, az elején csak olyan problémáink voltak vele, hogy érezhetően belassította a gépet, majd később kiderült, hogy több backdoort is nyitott a gépen amin később fel is törték. Tehát erre figyeljetek, inkább keressetek valami jó ingyenest mintsem egy feltört vírusírtót használjatok.

Nekem elég sok wordpress alapú weboldalam van, jóformán csak az. Amióta kipróbáltam a rendszert, azóta mindenhol ezt használom. Mivel elég sok oldalam van, nem nagyon van időm azokat frissíteni, így általában mindig az a verzió van fent, ami ki volt adva a készítés pillanatában. Így nem ritka olyan oldal sem, ahol nekem még mindig csak 2.7-es wordpress van fent. Egyébként a frissítést leszámítva, mindent megteszek, hogy ne hagyjak rést semmilyen vírus, kártevő, kémprogram, vagy robot bejutására a rendszerbe.