WooCommerce terméklista oldalra szeretnék Search bar-t helyezni

A header részbe szerettem volna tenni egy termékkereső sávot, vagy a sortby legördülő menü mellé, de többnyire csak olyat találtam ami csak a sidebar-ban jelenik meg, én meg sidebart eleve nem használok.
Próbálkoztam plugin-ek által is már, de hiába húztam a Header részbe a pluginek widget-jét, nem jelenítette meg a plugin search bar-ját. ScreenShot-ot csatoltam:

.

Szia!

Az Advanced Woo Search egy elég jó plugin, és könnyen berakhatod a fejléc menüsorába.

1.) Telepíted az Advanced Woo Search bővítményt
2.) Hozzáadod a sablonod (lehetőleg child sablonod) functions.php fájlához az alábbi sort:

add_filter(‘wp_nav_menu_items’, ‘do_shortcode’);

Ezzel megoldod, hogy felismerje majd a plugin shortcode-át a menü.
3.) A menübe létrehozol egy Saját hivatkozást, az URL-nél kitörölsz mindent, a navigációs címke pedig az Advanced Woo Search shortcode-a lesz, azaz [aws_search_form]

1 kedvelés

Szia!
Köszi a segítséget!
Megcsináltam, amit írtál.
Child Theme functions.php -ba betettem a kódot,
utána pedig a többit is megcsináltam, amit írtál, viszont valami nagyon nem oké, mert nagyon nem azt csinálja, amit kellene. Közben rájöttem, hogy nem lesz jó a Menüben a search bar, mert mobil nézetben ugye a menüpontokkal együtt összecsukja egy sima ikonná és akkor nem marad látható a terméklista felett a search bar.
Úgyhogy ha működne se jó a Menüben sajnos. Inkább a sort-by termékrendezési szempontos legördülő menü mellé kellene kihelyeznem egy search bart, ahol mindig látható.

Meg ez a plugin ír ilyen okosságokat még:
In case you need to add plugin search form on your website, you can do it in several ways:

  1. Enable a “Seamless integration” option ( may not work with some themes )
  2. Add search form using shortcode [aws_search_form]
  3. Add search form as widget for one of your theme widget areas. Go to Appearance -> Widgets and drag&drop AWS Widget to one of your widget areas
  4. Add PHP code to the necessary files of your theme: <?php if ( function_exists( 'aws_get_search_form' ) ) { aws_get_search_form(); } ?>

Ettől függetlenül csatolok képeket, hogy mi lett abból amit megcsináltam a leírásod alapján, mert érdekel hol rontottam el:

Szerintem jól csináltál mindent, csak a sablonod akkor sajnos nem kompatibilis ezzel, és nem engedélyezi a shortcode-ot a menüben.
Mindenesetre igen, meg lehet oldani a kategória oldalakon való megjelenítést is, én most hirtelen ezt a plugint találtam neked: https://hu.wordpress.org/plugins/smart-woocommerce-search/
Persze valószínűleg a megfelelő php fájlban való módosítással is el tudod ezt érni, de ez a bővítmény nem tűnik rossznak.

1 kedvelés

Köszi, kipróbáltam már néhány plugin-t, de pont az a bajom, hogy egyiket se tudtam megjeleníteni a terméklista felett. Az általad linkeltet se. Nálam a sidebar eleve ki van kapcsolva. Én csak simán a terméklista fölé szeretnék egy search bart, de ha az appearance / widgets beállításoknál widgetként behúzom valahova, akkor nem jeleníti meg sehol az aktivált plugin search barját. Szóval hiába töltök be pluginokat, nem jeleníti meg. Gondolom ha a sidebar-t aktiválnám és oda behúznám widgetként akkor talán megjelenítené, de sidebar-t meg nem akarok használni az oldalon.

Privátban nem tudsz hozzáférést biztosítani? Megnézem szívesen.

1 kedvelés

Hozzáférést nem tudok.