WooCommerce swatches, színcsoportok, árazás

Üdv!

Gondoltam írok ide is, hátha valakinek van valami jó ötlete, neten sajnos nem nagyon találtam túl sok használható információt. 4 dolog kéne egy meglévő 1000+ termékes webshopba amibe egy nagyobb webshopról lettek importálva fájlból a termékek, hozzá a leírások, képek, árak, színek. Van termék amiben belül többszáz variáció is van (színek, méretekkel).

1. Color swatches
Van pár color swatches meg variations plugin, de valahogy színt kéne hozzájuk adnom, a színek neve importálva vannak a webshopba, külön megvannak a színek adatai excelben (rgb stb. kód). Viszont vannak színnek amik két részből állnak, ilyen swatches-t még csak nem is láttam sehol woocommerce-hez… (pl. Piros-Kék, Fekete-Fehér).

2. Színcsoportok
Mivel 1000+ szín van az adatbázisban a ruhákhoz, ezért színek szerint menüből szűrni nem túl egyszerű, ezért színcsoportok vannak. Hogy tudom összefésülni a színeket színcsoportokkal úgy, hogy menüből lehessen filterezni? Van excel amiben megvan, hogy melyik szín melyik színcsoporthoz tartozik.

3. Szinkronizáció (API?)
Ezt csak programozó segítségével tudnám megcsinálni? Az API kulcs megvan.

4. Árazás
Tudtok ajánlani plugint százalékos árrés beállításra?

A weboldal aminek a mintájára csináljuk a saját shopot:
https://utteam.com/hu

Bárkinek bármi ötlete van azt megköszönném. +Esetleg ha tudnátok ajánlani embert aki segítene ezeket megcsinálni (nem ingyen) az is hasznos lenne. Köszi előre is.