A WordPress frissítés egy nagyon kényes kérdés, sok hiedelem övezi, és ellentmondásos helyzetekben nincs rá helyes válasz, csak a legkisebb rossz.
Arra az esetre tudok mondani valamit, amikor a honlapnak van szakértő (core-t ismerő, kódot auditáló) gazdája. Ha nincs gazdája, arra azt tudom ajánlani, hogy legyen neki, tudjon annyit termelni, hogy lehessen neki.
Nagyon konzervatív vagyok a frissítések terén, pl. az 5.x verziót senkinek sem ajánlom. Talán majd 5.2-nél, de lehet később. Üzleti okok miatt a WP core gyorsabban halad, mint ahogyan működni tudna. A nagyon konzervatív azt jelenti, hogy valóban nem frissítem a core-t, a plugin-okat, hanem más területeken implementálok biztonsági intézkedéseket. A frissítés számomra főleg hibalehetőséget jelent, ezért a frissítést kereső HTTP kérések és a frissítések telepítése ki van kapcsolva.
Neked is azt ajánlom, hogy az ilyen motorháztető alatti dolgokat pici MU plugin-ekben valósítsd meg, ne a sablonban. Ha vásárolt sablonod van, akkor gyerek sablont kell használni, hogy ne okozzunk zűrzavart.
Visszatérve a frissítésekre: a core frissítések kikapcsolása és a plugin-ok részleges auditja mellett az azokban található - egyedi - frissítési mechanizmusokat is felderítem, és hook-okkal, üres függvényekkel megakadályozom a frissítést. Ez nagyon jó szerkesztői élményt okoz, mert nem kell várni munka közben a frissítések keresésére, illetve nem lesznek home call-ok a plugin szerzők honlapjára.
A kérdésedre tehát főként az a válaszom, hogy meg kell teremteni a szakértői támogatáshoz szükséges dolgokat, és csak akkor frissíteni, amikor van rá lehetőség, hogy a honlap alaposan át legyen nézve.
A WordPress core-t nem ismerem, viszont ismerem a logikáját és a grep
paranccsal bele tudok keresni a kódjába!
$ grep "apply_filters" wp-admin/includes/class-language-pack-upgrader.php
$update = apply_filters( 'async_update_translation', $update, $language_update );
Itt kis munkával (próba hook-olás egy MU plugin-ban) meg lehet tanulni, hogy a kívánt WC nyelvi fájl frissítésére hogyan mondjunk nem-et.