Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Szeretnék kupont alkalmazni a vásárlóknak, de a webáruházban vannak akciós és nem akciós termékek. A kupon a kosár tartalmából levon 5000 Ft-ot.
Az akciós termékekre nem vonatkozik. A kupon beállításánál kikapcsoltam, hogy ne vegye figyelembe az akciós termékeket, illetve zárja ki azokat.
DE
Ha berakok egy akciós és egy nem akciós terméket a kosárba, majd a kupont szeretném használni, akkor kiírja a rendszer, hogy a kupon nem használható az XY termékre. (mert benne van egy akciós)
Én azt szeretném elérni, hogy a kupon legyen használható, de az akciós termékről, ha van a kosárban, ne vonja le az összeget. Tehát engedje tovább a befejezésre, de az akciós termékeket ne kelljen ezért kivennie a kosárból.
Ha valaki tud segíteni mit kellene módosítani, vagy akár fizetős plugint belinkkelne nekem, amit én nem találtam eddig, azt megköszönném.
Szia!
Pedig ha megnézzük egy kicsit mélyebben, teljesen logikus a dolog…
Én igyekszem a normális áruházak logikájával kezelni a webáruházakat is…
Tehát a kosár kedvezmény problematikája:
Mondjuk egy 5E Ft-os kosár kedvezményt adsz mert a Te boltodban vásárol a jó ember.
Tehát magáért a vásárlás tényéért.
Teljesen mindegy hogy mi van benne. Te ezzel kedveskedsz mondjuk egy ünnep napon a vásárlóidnak.
Igen ám de Te nem akarod hogy tele tegye az éppen akciós cuccokkal a kosarát és még kapjon 3 rugó kedvezményt is a kis huncut.
Ezért bizony a pénztárnál kiveteted az akciós cuccokat a kosarából és megnézed hogy maradt-e a kosár alján nem akciós (amire meghirdetted a kosár kedvezmény kupont) És ha maradt benne egy nem akciós 7E Ft-os fogkefe akkor azt elviheti aznap kétezerért.
Csak mi van ha egy 300 Ft-os fogkefe maradt a kosárban?
Hoppá, akkor bizony ingyen viszi az emberünk mondjuk fél percenként az egész családdal a cuccot.
És fél óra múlva már ki is fosztották boltodat…
Tehát egyértelmű, hogy ha kosár kedvezmény, akkor szigorúan ár, és felhasználhatói limithez kell kötni a kupon használatot!!!
Én személy szerint nem annyira preferálom ezt a “csak azért mert nálunk vásárolsz” azért kapsz kedvezményt.
(bár egy új webáruház bevezetésénél lehet hogy jó lehet vele marketingelni)
Inkább preferálom a “vedd meg nálunk “EZT” most olcsóbban” dolgot. (amit szinte minden nagy áruház így csinál)
Azaz és akkor el is érkeztünk a lényeghez, nem kosár, hanem termék(ek) kedvezmény kupont hirdetek meg.
És akkor ez a módszer nem zavar be az akciós dolgaidba. Vegyen “akciós terméket” és használjon kupont is az általad megjelölt nem akciós termékekre. Aztán távozzon boldogan tele kosárral és fülig érő szájjal.
Egy szónak is száz a vége szerintem inkább bele tegyen a kosárba mint hogy kivegyen.
Kicsit hosszúra nyúltam de remélem érthető voltam.
Üdv, Attila