Sziasztok!
Ez itt a WMPL oldala http://wpml.org/wordpress-cms-plugins/cms-navigation-plugin/
Plugint letöltöttem, telepítettem, de azt mondja migrálni kéne…olvasgattam a readme file-t.tökszép meg minden csak nem értem.
A legtöbb plugin arra hivatkozik hogy a már meglévő kód egy részét cseréljem le arra amit ő mutat…csak azt felejtik el közölni, hogy úgy mégis melyik fileban?
Gondolom a headerben lakik a menü kezelése…aszondja cseréljem le ami ott van erre a függvényhívásra…őő…tutira akkor ami a div tagban van vágjam ki a kukába?
Létezik olyan plugin ami hasonlót tud mint a WMPL csak épp nem kell kódban túrni?
Senkisenem tudja? Nah…túrhatok a css-ben…meg a phpkban.
- Ne idézz feleslegesen.
- Főleg magadat ne.
- Ezért kiszedtem.
- Ne légy türelmetlen. Ha valaki tudja, meg fogja osztani veled.
- Addig olvasd el a szabályzatot, meg a readme fájlt.
- További szép napot!
Közben elkészült…leírom mi a megoldás, hátha más is hasonló problémákba ütközik.
WPML plugin letöltése telepítése bekapcsolása.
Language magyarra állítása.
Navigation…Page order/menu order-re állítás.
Code:
Ezt a header.php-ba kell elhelyezni, ha ezt akarjuk, hogy a főmenü helyett ez működjön, tehát a főmenü kódját minimum ki kell kommentezni...ez így eddig még jó is volt.
Olyat szerettem volna, hogy a banner alatt legyen egy menüsor dropdown képességgel...azaz lenyíló menü legyen ott ahol én szeretném. Ãm maradjon meg a rendes banner fölötti menüsor is.
Ilyenkor a rendes menü kódját nem piszkáltam, hanem a menü kód alá pluszban tettem bele a fenti kódot...így megkaptam végülis a fenti menüsort a banner alá piciben...ugyan azon menüpontokkal. A sablont picit széttolta, a következő CSS kódban kell beállítani a pici menü magasságát, hogy ne tolja szét a sablont "plugins/sitepress-multilingual-cms/modules/cms-navigation/css/cms-navigation-base.css?ver=0.1"
Code:
* html #menu-wrap a, * html #menu-wrap a:visited {width:10px; width:10px;padding-right:40px;white-space:nowrap}
A többi paramétert is nyugodtan lehet állítgatni, csak ne felejtsük el mi volt az eredeti érték...és így szépen az oldalhoz lehet igazítani a menüt.
Na igen, csak a gond annyi, hogy ha új oldalt veszünk fel, az mindkét menüben meg fog jelenni.
Hogy ne legyen így, töltsük le és telepítsük a My Page Order plugint.
A header.php-ba illesszük be ezt
Code:
Az eredeti menü kódjába tegyük bele, ezzel ki lehet szedni azokat a menü elemeket ami a nagy menübe nem kell...a kódba az oldal ID-kat vesszővel elválasztva kell felsorolni..az ID az a szám amit a böngésző címsorában látunk az ID név után...minden oldalé más.
Hogy hogyan lesz a pici rendes dropdown lenyíló?
Az oldalaknál hozzunk létre új oldalt.
Jobb oldalt kiválaszthatjuk, hogy a szülő ki legyen? (Fater muter...áhh ennél egyszerűbb :))
Pl ha van 8 menüpont a piciben...és a szolgáltatásainkhoz..alá szeretnénk új menüpontot akkor a szolgáltatásaink lesz a szülő...de akár az új menüpont is lehet a szülő egy késöbbi oldalhoz...ninsc megszabva hány szülő lehet és milyen mélységig.
A menüpontok sorrendjét kreatív módon a sorrend-nél állíthatjuk jobb oldalt. :rolleyes:
1-es az első, 2-es a második..stb..ennyi...tessék elhinni, hogy megcsinálni egyszerűbb mint ezt végigolvasni. :)
Az eredmény meg ez lesz: http://newreal.hu/mini.jpg