Windows Live Writer karakterhibák

Sziasztok!Adott egy wordpress 3.0.4-es.

Rendesen magyar, utf-8as.Adott a windows live writer 2008-as, 2011-es és minden változata.Ha a szoftveren keresztül teszünk közzé egy oldalt, vagy bejegyzést, karakterkódolási hibába ütközünk, a feltett tartalomnál.Pl.: “Bolygók Németországból” szöveg így jelenik meg: bdquo;Bolygoacute;k Neacute;metorszaacute;gboacute;lrdquo;

vagy az alap windows live writer teszt üzenet: A teacute;ma eacute;szleleacute;seacute;hez hasznaacute;lt ideiglenes bejegyzeacute;s .Az összes Live Writert teszteltük, UTF8 a beállítás a weben és a progiban is.Találkozott már valaki ilyen hibával?Sűrgős lenne a megoldás!

Hmmm… Igen. és ezért tartózkodom is a MS szövegszerkesztők használatától, mert ezen esetekben csak galibát okoznak. Valahogy saját magukkal sem tudnak néha kommunikálni, más programokkal meg néha katasztrofálisan… :frowning:

Szerkesztés:A címsor telibe karakterhibás az oldalaknál és a bejegyzéseknél!

A megadott szövegben jók a karakterek, viszont sortöréseket nem csinál, se bekezdéseket, helyette tesz egy p, illetve egy /p

mintha rosszul kezelné a html tag-eket.Üdv!

A különleges karaktereket html entitásokká konvertálja.Annyit lehet szerintem ezzel csinálni, hogy létezik egy “wp_insert_post_data” nevű filter,

ami mentés előtt tartalmazza a lementendő bejegyzés adatait, itt meglehet fogni a karakter átalakítást és vissza lehet fordítani.A sablonod functions.php-jába tedd bele ezt:Code:add_filter('wp_insert_post_data','correct_post_data');function correct_post_data($data)

{

$data['post_title'] = html_entity_decode($data['post_title']);

$data['post_content'] = html_entity_decode($data['post_content']);

$data['post_content_filtered'] = html_entity_decode($data['post_content_filtered']);return $data;

}
Bár lehet, hogy valójában egy plugint kellene ebből csinálni :)

Szia!Hozzáadtam a legelejére, de sajnos semmi. :frowning:

Oké, akkor írok belőle egy plugint :slight_smile:


'DjZoNe' wrote on '2011-02-21:
Oké, akkor írok belőle egy plugint :)

Köszi!

Tulajdonképpen ezt hova tegyem akkor? Vagy hol hivatkozzak erre?

Üdv!

Rendes plugin :slight_smile:wp-content/plugins -ba másold be, majd kapcsold be ('Correct HTML entities') néven fog megjelenni.


'DjZoNe' wrote on '2011-02-21:
Rendes plugin :)

wp-content/plugins -ba másold be, majd kapcsold be ('Correct HTML entities') néven fog megjelenni.


Amúgy minden lehetséges beállítást kipróbáltam a Writerben, de eddig semmi sajnos. Mintha a post title az é, í, á karakterekre rendre elrontódna

Rendben, csinálom, nézzük ezt a megoldást.

Ennek az oka az, hogy minden nem latin-1 karaktert HTML entitássá konvertál a Live Writer és ebből lesz ez az “é” ami szövegként helyesen jelenne meg, de az & a címben tiltott karakter így azt a WordPress mentéskor kiveszi, nagyon helyesen, teszem hozzá.Ezért mentés előtt ezeket az úgynevezett html entitásokat vissza forgatjuk az eredeti karakterre, és így elvileg jónak kellene lennie.


'DjZoNe' wrote on '2011-02-21:
Ennek az oka az, hogy minden nem latin-1 karaktert HTML entitássá konvertál a Live Writer és ebből lesz ez az "é" ami szövegként helyesen jelenne meg, de az & a címben tiltott karakter így azt a WordPress mentéskor kiveszi, nagyon helyesen, teszem hozzá.

Ezért mentés előtt ezeket az úgynevezett html entitásokat vissza forgatjuk az eredeti karakterre, és így elvileg jónak kellene lennie.
Feltettem, bekapcsoltam, jelzi is hogy rendben, viszont ugyanúgy rossz a szöveg :S


A wordpress sablont Artisteer 3-mal csináltam.

Kipróbálom egy másik bloggal, és később egy frissen telepített wordpress-el is a Windows Live Writert.

:frowning:


'DjZoNe' wrote on '2011-02-21:
:(
Kipróbáltam egy másik blogon. Ott is ugyanez van... Nem értem, akkor minek találták ki ezt a programot? Nekünk megkönnyítené a szövegbevitelt, mert jórészt wordben kapjuk a tartalmat amit fel kell tölteni, és a writerrel könnyen lehet beilleszteni, képet hozzáadni stb...

Egy másik jelenség:


Az elsőre próbált blogon a writer nem töltötte le a témát, csak tegnap egy másik gépen amin próbáltuk. Most egy másik blogon is próbáltuk, itt elsőre letöltötte a témát, de ugyanúgy hibás a szöveg.

A címben az ő,ű jó, az é,í,á nem. A tartalomban nincs formázás, és ugyanúgy mintha kinyitatlan-lezáratlan html tagekkel szét lenne bombázva a tartalom. :S

Felállítok mindjárt egy teljes teszt környezetet,

amivel XMLRPC-n lehet kommunikálni (ahogy a Live Writer is teszi), és akkor meglátjuk mi a gondja :slight_smile:


'DjZoNe' wrote on '2011-02-21:
Felállítok mindjárt egy teljes teszt környezetet,


amivel XMLRPC-n lehet kommunikálni (ahogy a Live Writer is teszi), és akkor meglátjuk mi a gondja :)
Rendben, előre is köszi a segítséget.

Újabb fejlemény: teljesen szűz wordpress telepítés után, új bejegyzés hozzáadásakor is ugyanez a helyzet. Tuti h nem sablon és nem plugin hiba.

Nem tudom a hibát reprodukálni,

de este megnézem, otthon van writerem.


'DjZoNe' wrote on '2011-02-21:
Nem tudom a hibát reprodukálni,


de este megnézem, otthon van writerem.
Köszönöm, én is munkahelyen vagyok, este megkérdezek még pár embert hátha tud valaki valamit.

Nos, én 3.1-RC4-en próbáltam Windows 7-ről Live Writer 2011-el és tökéletes, még a gyógyító pluginem nélkül is…

Megtekinthető itt:

http://dev.djz.hu/Plusz 3.0.5-ről is próbáltam.

Szerintem nálad valami nem stimmel…

Szia!Ez érdekes. :S Nem tudom mi lehet a baj akkor.Esetleg a Live Writeren belül le tudod írni milyen beállításokat használtál?Nekem az alap beállításokkal se ment.Aki nem hiszi, nézze meg itt:http://uzenet.pbkft.com/Wordpress 3.0.4 + Live Writer 2008, és 2011.

Teszteltük Win7 alatt és XP alatt is.

Közben megvan a gond. Kipróbáltam egy másik webszerverre feltett wordpressel is. Ott semmi probléma.A szolgáltatóm webszerverével van a gond. Viszont az lenne a kérdés, hogy vajon mi?