Widget

Sziasztok! Vadi új vagyok nem csak ezen a fórumon, de a blogolók világában is… ám gondolom ez első kérdésemből azonnal kitűnik majd. Létrehoztam a blogomat (tartalom még alig, egyenlőre formátum, ismerkedés a technikai fogalmakkal). Már tudom, hogy a Widget nem a menü része, hanem egy oldalsáv-menű-szerű tünemény, amit a vezérlőpulton állítok be. Egyetlen saját Widgetem lehet, a többi adott: Hozzászólások, Bejegyzések etc. A gondom az, hogy akár hozzáteszek, akár elveszek belőle (vagy átnevezek vmit) nem jeleníti meg, csak 1 max 2 db-ot belőle. Ott van egy reklám, próbáltam csak a pl. harmadik Widget-től szerkeszteni (márha ugye az első ketőt takarta volna a reklám) de akkor sem jelent meg több. A kérdés: ez miért van? Lehetséges, hogy ide un. URL-eket kéne raknom, mert ugye ez egy link és akkor már klikkelhető legyen? Ha ez a válasz: csak címet lehet beírni, nincs hely URL tartalomnak. Másik ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy a “másodlagos” meg ilyesmi-nevű Widgetnek mi az értelme? Próbáltam ugyanis úgy trükközni, hogy akkor másodlagosként szerkesztem meg a Widgeteket, és akkor majd látszanak. Nem jártam sikerrel. Amikor lábfejbe raktam volna, akkor sem jelent meg semmi (mondjuk ott is van egy reklám). Azért teszem fel itt a kérdéseimet,mert az angol nem megy annyira jól, hogy - főleg olyan technikai kérdésekre, amikhez “magyarul” sem értek érdemi válaszra lelhessek az angol nyelvű súgóban. Sajnos más nyelveket beszélek (tudom, tudom, az informatika nyelve az angol,minek blogolok? :slight_smile: És elnézést a full-amatőr kérdésekért, látom, itt azért már komolyabb kérdéseket szoktak feltenni (legtöbbször én a kérdéseket sem értem :slight_smile: de ami késik nem múlik, nagyon lelkes vagyok :slight_smile: Köszönöm az esetleges válaszokat, az azokra szánt időtöket. Üdvözletel: Vándorlány

Nem lenne rossz ha írnál egy weboldal címet, mert akkor látnánk, hogy pontosan mi a helyzet. Lehet, hogy a sablon fájljaidat kell módosítani.

Szia, köszi megint és megadom (bár tartalom még nem nagyon van :slight_smile:

ingyenblog.vagabonda.hu

és ugye ez a sablon azt jelenti, hogy nem a blogolónak kell “programozni”, azza ezeket a widgeteket megszerkeszteni, kódokat írni? (most megnéztem Wikipediában is, és kissé megijedtem, hogy mégse annyira “sablonos” ez az ingyenblog, szóval, hogy nem minden esetben tudok kódírás nélkül dolgozni

bocsánat, javítok:

vagabonda.ingyenblog.hu

Szerintem az ingyenblog teszi be azt a reklámot neked. Nem hiszem, hogy abba bele tudsz nyúlni.

Köszönöm,hogy ránéztél. Ühüm… szóval, ez azt jelenti, hogy nem én baltáztam el, hanem a reklám ottléte az oka, hogy nem látszanak a widgetjeim… azaz ha nagyon profi lennék SEM tudnék widgeteket odavarázsolni? Szóval, hogy egész egyszerűen a reklám az oka? És ez egyébként minden sablonnál (értsd: blog-sablon) így van, vagy - mivel még nem vagyok “haladó felhasználó” azért nincs jogosultságom első körben nagyon variálható web(azaz: blog) lapokhoz hozzájutni?

Válaszolok, lehet, hogy - a te segítségeddel és tovább nézelődve-próbálkozva RÁJÖTTEM! Szóval, ami a blogoldal-sablonban ELEVE adott Widget volt (pl. Meta, Hozzászólások etc) az - ha behúzom jobbra a Vezérlőpult/Megjelenítés/Widgetben (mivel előzőleg visszahúztam balra, finnyás voltam, sajátot akartam az “Egyéni menü” Widget lehetőséggel létrehozni, szóval, ha jobb oldalt meghagyom azt, ami már ott volt, az - reklámtól függetlenül működik. Csak a saját nem. Szóval sajátot 1., hely hiányában nem lehetséges… a 2., az lenne, hogy “és kódírási készség hiányában”, a válasz azonban erre a kérdésre még nyitott, azaz azt még nem tudni, hogy ha tudnék kódotírni, akkor a meglévő Xdb Widget szabad hely lehetőség (ami ugye mosttele van a WP által MÁR ELŐZŐLEG létrehozott Widgetekkel) HELYETT SAJÁTOT betudnék-e rakni. Az előzetes kérdésekre talált válaszok fényében a végleges kérdés emígyen szól: “WP-en létrehozott sablon által létrehozott blogoldal esetén, ha az ember érti a kódolás nyelvét létre lehet hozni saját Widgeteket és azokat a meglévő, WP által felkínáltak HELYETT használni?” zerintem indítok egy új témát, lehet, hogy valaki már találkozott a problémával, avagy találkozni fog egyszer vele. Köszi az eddigieket, további jó blogolást!

Kódolással mindent meg lehet oldani.

2 lehetséges válasz:

1.) Az ingyenblog szolgáltató egy saját wp-t használ minden regisztrációnál, amibe berakja a saját widgetjeit. Az ott található reklámból ez következtethető.

Ezzel nem tudsz mit kezdeni.

Ebben az esetben érdemes lenne egy ingyenes tárhelyet regisztrálni (bár jobb lenne a fizetős [pl.3800. Ft / év saját domainnel…]), ilyen például a 000webhost, és oda feltenni egy wordpress-t.

2.) Néhány sablon oldalsávja úgy van megírva, hogy amíg nem aktiválsz widgetet, addig az ott megadott widgeteket fogja mutatni. Amint aktiválsz egyet, már az fog megjelenni

Köszönöm… lassan összeáll a kép: tehát egész egyszerűen olyat akarok, amire TECHNIKAI lhetőség nincs,mert kódolni kéne, ezt viszont csak tárhely szolgáltatónál lehet megioldani, mert akkor szerkeszthető NEM SABLONOKBÓL IS egy blog (ezt nevezik “nyílt forráskódnak”, nem?). És az, hogy “feltenni egy tárhelyre egy WP-t” az mit jelent? Elnézést, tudom, hogy nagyon gyermekdedek a kérdéseim. Szóval ez azt jelenti, hogy a WP csak grafikai tartalmakat támogat ilyen jópofa kis megoldásokkal, de ha extrát akarsz, akkor “fel kell túrbóznod” az oldaladat (a tárhelyszolgáltató adta lehetőségek segítségével), azaz te elkészíted a körülbelüli megjelenítést és tartalmat, a tárhely szolgáltató meg “alád rakja” a technikát (legalább a megjelenés költségein sikerült valamicskét spórolnod és örülsz?) Ühüm? .)

Elméletben mindenhol ugyanúgy működik a wordpress, gyakorlatban meg -mint a Te szolgáltató is - , bele nyúlnak.

Nem kell kódolni semmit, a wordpress szinte mindent megcsinál helyetted. Tényleg csak párat kell böködni az egérrel :slight_smile:

Millió számú sablon és plugin(segédprogram mint pl. a widget is) közül választhatsz, és ezeket sem nehezebb használni mint a wordpresst.

Szerintem akkor járnál a legjobban, ha regisztrálnál egy ingyenes tárhelyet a 000webhoston. Ez ingyenes és reklámmentes. Annyi, hogy a domainbe lesz egy plusz név de semmit több (na meg persze lassabb mint ha fizetnél érte).

Ide felcsatlakozhatsz ftp-n is. Ftp-n feltöltöd a wordpresst, a sablont amit kiválasztottál és innentől tuti, hogy minden működni fog.

A mostani szolgáltatódat nem ismerem, nem tudom, hogy mit enged és mit nem.

Majdnem mindenben egyetértek Kalinkával, talán egy dolog kivételével: kezdőknek sem ajánlom az ingyenes tárhelyet. Ahogy Kalinka is mondotta volt: az ingyenes tárhelyszolgáltatók (is) belenyúlkálnak a munkádba oly' módon, hogy valamiféle korlátozást beletesznek azért, hogy a fizetős tárhely igénybevételére ösztönözzenek.

Amikor már azt gondolod, hogy csak egy kicsit kell hozzátenni a weboldaladhoz, hogy majdnem úgy működjön, ahogyan elképzelted, akkor derül ki, hogy az adott funkció nem oldható meg a korlátok miatt.

Nagyjából évi 10ezer forintért lehet saját domain neved, tárhelyed, levelezési rendszered. Amilyen nagy lendülettel, lelkesedéssel vetetted bele magadat ebbe az izgalmas, szép és örömteli feladatba, olyan örömmel ajándékozd meg magadat a normális tárhellyel; tudom, nem olyan kis pénz adott esetben a 10 ropi, de egy rosszul sikerült hétvégi bulin is el lehet ennyit cseszerinteni. Ez pedig egy év örömet, erőpróbát ad neked.

Mire megírtam a másik témában egy választ, le lett zárva :smiley: Na mind1, itt van:

Egyéni menü widget:

1.) A megjelenés / menü oldalon hozz létre egy menüt.

• adj neki nevet

• bal oldalról válaszd ki, hogy melyik oldalak/bejegyzések legyenek benne(megadhatsz egyedi url-t is)

• mentsd el

2.) A megjelenés / widgetek oldalon húzd be jobb oldalra az “egyéni menü” widgetet. Válaszd ki az előzőleg létrehozott menüt. Mentsd el.

Igen, szokták mondani, hogy az ingyenességnek ára van! :slight_smile:

Mindenesetre ha mindenképp ingyenes, talán a legjobb választás a 000webhost-ha a keresőoptimalizálást kihagyjuk-. Nem tesz bele semmit és a saját analitics code szolgáltatását is ki lehet kapcsolni.

És hogy kötözködjek még egy kicsit, kicsit soknak találom az évi 10ezret egy kezdő tárhelyért. Példának okáért a megacp.hu-nál bruttó 3.800 Ft évente a legkisebb tárhely domainnévvel együtt évente!

Szép napot!

Meghültem kissé… Hát, gyerekek, a sablon nem támogatta… csak a sablon nem! :slight_smile: Választottam másikat (azt hittem hasonló mindegyik, cak megjeneésében más). Eszméletlen jó sablon! Widget probléma kilőve, mert jobban lehet itt őket kezelni, valamint 3 menüt támogat, és egy trükkös kis megoldással (elsődleges menűnek nem választok ki menüt, hanem a menü képét mutató oldalakat oldalaknak hagyom meg és ÍGY a gyerekoldalak egy-egy szülő alatt LEGÖRDÜLŐ választéklistaként jelentkeznek! Juhéjj! Jippi-juppi! Aktuális sablon:

Graphene 1.6 | Szerző: Syahir Hakim

és eszméletln, hogy mennyi funkciója van (na én pont erre gondlotam, hogy lehet állítani benne mindent, de mindent).

Egy bibi van: bejegyzések és oldalak címeinek (nem ami menü-gomb) színeit nem lehet megváltoztatni (nálam kék maradt).

De nagyon jó, hajnali nemtommeddig dógoztam rajt:

http://vagabonda.ingyenblog.hu

Köszi, megfogadom ezt a tárhelyes dolgot, mert akarok majd 1., több oldalt 2., levelező és marketing-rendszert 3., profin keresőoptimalizálni. Szép napot!

Szió! Megírtam Kalinkának mgvilágosodásom rövid történetét! Köszi a válaszaidat! Mögfogadom. Szép napot! :slight_smile: