Widget eltávolítása

Sziasztok!

Az oldalamon a jobb oldalon van az oldalsáv.Alapból van rajta két banner és mellettük rss, facebook, és twitter

gombok.De a widgeteknél nincsenek ezek behúzva, hogy ki lehetne húzni vagy

beállitani.Mert igazából nem néz ki rosszul igy ahogy van, és szeretném is megtartani

de beállitani nem tudom öket, mert elvileg azokat a widgeteket lehet beállitani

amik be vannak huzva.Van valakinek valami ötlete hogy hogy kellene megoldani ?

Oké, rájöttem.Ha kész vagyok megirom hogy mi volt a megoldás.

Környezet :

Wordpress 3

Theme/téma : Charming theme

A logikája a következő:Amig nincs egy widget sem behúzva a Primary sidebar,

Subsidiary Left Sidebar, vagy a Subsidiary Right Sidebar -ra,

addig az alapból meglévő widgetek müködnek.

A trükk az hogy ezek sehol nem látszanak, és nem is állíthatóak.Amint valamelyik sidebar -ra behúzunk egy widgetet az alap widgetek

rögtön eltünnek, és az a widget jelenik meg amit behúztunk.Ezért ha ugyanolyan elrendezést szeretnénk mint amilyen van,

akkor először irjuk fel a sorrendet, és csak utánna huzogassunk.Még egy fontos dolog:A widgetek nevei megegyeznek az oldalon látható cimkével/felirattal,

vagyis pl. a Kategóriák felirathoz a 'Kategóriák' widget tartozik.

(ezt kell behúzni)Kivétel például :Bloggtár, mert ennek a widget neve : 'Posts with Images' .(a többit nem néztem)Üdv.

SziasztokElőre bocsi ha primitív a kérdés, de kezdő vagyok. :rolleyes:Hogy tudom teljesen eltüntetni a widgeteket az oldalról? Azt értem, hogy ha az oldalsávra nem húzok semmit, akkor az alap widgetek jelennek meg (mely számomra nem túl logikus). Ebben az esetben magát az oldalsávot kell eltüntetni, hogy ne látszódjanak az alap widgetek sem? A sablon beállításában találtam az oldalsávhoz tartozó módosítási lehetőségeket, de azok design és pozicionálásra adnak lehetőséget (teljes eltávolításra sajnos nem).

olyan nincs, hogy nincs, mert van: sidebar.php-t túrd fel.

Hogy érted hogy “túrjam fel”?Két helyen találtam php fájlt, mely a sidebarral kapcsolatos:
 1. wp-includes/theme-compat/sidebar.php
 2. wp-content/themes/“téma neve”/sidebar1.php és sidebar-footer.php  Laikusan megpróbáltam ezeket törölni. Az 1. esetben nem történt semmi. A 2.-ban pedig a sidebar helyén hibaüzi jött, hogy a téma index.php-ja hivatkozik ezekre a fájlokra és nem tudja megjeleníteni. Ezután megnéztem a téma index.php tartalmát és rengeteg helyen hivatkozik a sidebar1 és sidebar-footer-re. :unsure:

Többféle tanulsága is akad kérdésednek:


 1. Ha segítséget kérsz, akkor pontosan meg kell nevezni, hogy mihez (megadni a használt wp verziót, url címet, használt sablon nevét, verzióját, hibajelenséget esetleg megjelenő hibaüzenetet, szándékot, stb.)


 2. Ha egy kicsikét farigcsálni szeretnéd a wp-det, akkor nem árt, ha legalább az alapvető felépítésével megismerkedsz, mielőtt szerkeszted, módosítod, turkálsz benne.


 3. Az eredeti (core) fájlokat nagyon kivételes esetben, leginkább sohasem, piszkáljuk, mert vagy elszabjuk alaposan, vagy a legközelebbi frissítéskor kezdhetnénk előlről


 4. Mindig legyen az aktuális, legutolsó állapotról (ami még működött) egy mentésed a saját gépeden, amit hipp-hopp visszatölthetsz, amikor úgy látszik, hogy beledőlt az egész a dugánkba.


 5. A megjelenítésnél, azaz a sablonnál (theme-nél) az oldalsávon (sidebar-on) történő megjelenítésért a sablonfájlban található sidebar.php szokott a felelős lenni. Ha több oldalsáv van, akkor több sidebar-x.php fájl lehetséges.


 6. Itt, a Fórumon lévő kereső használata éppen úgy ingyenes és célszerű, mint pl. a Google használata. wp sidebar, wp oldalsáv stb. kifejezések használata a célszerű.  Mivel te is kezdő vagy, mint oly' sokan, ne kedvetlenítsen el, ha nem varázsütésre történnek a kívánt dolgok; mindenért meg kell egy kicsit küzdeni, de meglátod, milyen kellemes és jó élmény lesz, amikor fél éjszakát görcsölsz egy problémád megoldásánál, és kiderül, hogy a második kísérleted volt a jó, csak egy pontot, vagy egy szóközt elnéztél… :slight_smile:

Ide írok mert nem találtam hasonló témát, ha mégis van akkor bocsánat.

A problémám hogy mikor az sidebarba beállítom a meta widgetet akkor ott van egy pár dolog ami nem kell nekem.

Pl. Honlap-kezelő,[font=“Arial, Helvetica, sans-serif”] Hozzászólások RSS, stb. [/font]

[font=“Arial, Helvetica, sans-serif”]

[/font]


Átnéztem rengeteget de nem találom melyik fájl-ba lehet ezeket kitörölni!? Előre is köszönöm!

Oldal: http://maker.tarhely.biz/

Kapcsold ki a Meta widgetet, kapcsolj be egy szövegwidgetet, amelynek olyan tartalmat adsz, amilyent szeretnél, vagy használod ezt a bővítményt: http://wordpress.org/extend/plugins/enhanced-meta-widget/

A bővítmény nagyon jó! Köszönöm a segítséget!