Whiteboard téma

Sziasztok!

Az adott témával kapcsolatban lenne pár kérdésem.

Itt a linkje: Whiteboard

Eddig sandbox témával csináltam a honlapot, végülis nincs is vele probléma, de olvastam, hogy kicsit már “elavult” meg tele van felesleges dolgokkal még így is, hogy “blank” v. “naked” theme, azaz szinte mindenféle formázástól mentes.

Itt felsoroltak 10 hasonló témát: speckyboy

Whiteboard témába belenéztem és nem értek egy két dolgot.

Ez van az index.php-ban:

Code:

<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>

<?php the_title(); ?>

Written on <?php the_time('F j, Y'); ?> at <?php the_time() ?>, by <?php the_author() ?>

<?php the_content(__('Read more'));?>

stb...

Ez pedig a single.php-ban:

Code:

<?php the_title(); ?>

<?php the_content('

Read the rest of this entry »

'); ?>

stb...

Az index.php-ban miért hiányzik a post div ? CSS-ben a .post class-ba ha írsz, csak a single.php-ban jelenik meg értelemszerűen. Egyszerűen csak csináljam meg az index.php-ban is ezt a divet? Valami oka biztos van, hogy ott nem található meg ez a div.

Code:

Ha ez a sor a post div után van, akkor nem is írja ki a posthoz a sorszámokat, amit ez adna meg: post-<?php the_ID(); ?>. Ha elé rakom, akkor igen.

Elég kevés div-et használ, inkább

van több helyen.

Most ezek hibák a témában vagy én nem értek valamit? Valaki, aki ismeri a témát tisztázná ezt bennem?

Állítólag nagyon jó, megkönnyíti a munkát stb. Legalábbis ezt írták. Vélemény róla? Esetleg tudtok jobbat, milyen blank theme-mel érdemes dolgozni?

Ezenkívül még az érdekelne, hogy ha nincs hozzá pot fájl, amiből a .po meg .mo fordításokat lehet készíteni, akkor hogyan fordítsam le magyarra? A php fájlokban kell ilyenkor átírni a dolgokat? Egyébként localhost-ban dolgozom egyelőre, utf-8-ban van elvileg minden, de az ékezetes betűket nem igazán akarja megjeleníteni, illetve kérdőjelet rak a helyére. Elméletileg az adatbázisban is utf-8 van állítva. Ez a localhost miatt lehet? Nem akarok azzal szembesülni, hogy a tárhelyen is ezt csinálja majd.

Remélem tudtok segíteni. Köszi szépen.

Szia!

1: localhoston amúgy működik a sablonod?

2: én még localhoston sose csináltam, rögtön tárhelyen kezdtem, de ott nekem a phpMyAdminban át kellet állitanom a WP adatbázisában mindent utf8-general-ci-re, akkor elmúltak a kérdőjelek és lettek ékezetes betűim.

Persze, működik. XAMPP-ot használok.

phpMyAdmin-ban minden utf8_hungarian_ci-re raktam, de majd kipróbálom generallal, de valószínűleg azzal sem lesz jó.

Remélem tárhelyen azért jó lesz. A kérdés továbbra is fentáll, a php fájlokban kell kicserélni az angol szövegeket magyarra? + a whiteboarddal kapcsolatos dolog.irritated.gif Köszi h válaszoltál.

letöltöttem ezt a sablont. úgy tűnik, hogy ez nem “translation ready” sajnos. mert akkor a poEdittel viszonylag könnyen magyaritható lenne … Igy viszont a php file-okban kellhet átirkálni mindent magyarra. Meg lehet oldani (ilyet is próbáltam már egyszer), de ha van sablon frissités, az felül fogja irni ujra angolra és kezdheted előről az átirkálást.

Van valami módszer - körbejelölni a forditandó szövegeket valami zárójel meg alsókötőjel módszerrel - meg ne kérdezd tőlem, hogy ezt pontosan hogy kell, mert ezt nem tudom - és akkor a poEditel már lehetne valahogy csinálni egy pot file-t, abból meg csinálni egy hu_HU mo-t és po-t. Elvileg … De ilyenre még sose vállalkoztam :smiley:

Amit a php részről kérdeztél: ha én ilyen mélységben értenék hozzá, akkor lenne már nagy örömem, de sajna még nincs :slight_smile: ahhoz ide okosabb válaszoló kell, mint én :slight_smile:

Le lehet azt fordítani szimplán, nem nagyon adnak ki szerintem sablonokhoz frissítéseket. Amihez meg adnak ki ahhoz meg van po.

Szerintem maradok a sandboxnál, de azért érdekelne, hogy ti melyiket ajánljátok ? (Persze mindenki másra esküszik)

Őszinte leszek hozzád, ha a sandboxot arra használod, hogy egy új sablont fabrikálsz belőle, akkor arra azt tudom mondani, hogy csak a gond lesz vele szvsz. Meg hát sok benne a lekérés szerintem. Minden weboldalnak más és másra van szüksége és nem jó az, ha sok felesleges dolog van benne. Nekem pl van egy saját ilyen keretem amiben benne vannak az alapok és ennyi. Loop van benne, egy admin menü amit írtam a sablonokhoz, de ennyi össz vissz, mert ha többet tennék bele, akkor csak elmenne az idő azzal, hogy kitörölgetem a relative felesleges dolgokat. Na, ja meg head meg footer meg ilyenek vannak még benne. Tehát szerintem jobban jársz, ha te is csinálsz egy ilyet ha sablonkészítésre kell a sandbox. Thematicot tudom még amúgy ajánlani, de szvsz az tán egy kicsit bonyolultabbnak tűnt. Nem elég ugyebár ebben az esetben az alap wp template tageket tudni, hanem témaspecifikus dolgokat is meg kell tanulni.

Igazából nem akarok új sablont, csak egy működőképes oldalt. Igen, észrevettem én is, hogy csomó dolgot szedegetek ki belőle, de nincs sok időm és a wordpresst nem rég óta tanulom [gondolom látszik a kérdésekből is :)]. A designt akarom átszabni, de a bizonyos funkcióknak meg kell lenniük.

Ehhez hasonló oldalt szeretnék. Mármint a designt teljesen másra meg “igényesebbre”.

Leírom mit szeretnék pontosan.

2 oszlopos rendszer, jobb oldalt sidebar.

Mint itt is, lennének ilyen kategóriák a menüben elhelyezve, meg pár oldal (kapcsolat meg ilyenek, amik ugyebár nem kategóriák). Az a lényeg, hogy hasonló kategóriák vannak, és a tartalom napi szinten “ömlesztve” van, mint a blogoknál. A kategóriákra rákattintva pedig csak az adott kategóriához tartozó dolgokat dobja ki. Ezzel nincs is gond.

Ez sablontól független, csak leírtam.

Fontos lenne még a related posts, asszem erre van plugin.

SEO optimalizálás, erre is.

Reklámnak hely a sidebarba mondjuk.

Megosztások (facebook, twitter)

Wp-pagenumbers

Meg egy feltöltőrendszer, de majd vagy kitalálom, vagy ha majd odáig eljutok írok.

Végül is, mint a legtöbb hasonló oldalon, gyakorlatilag semmi extra, csak nem tudom milyen alappal kéne kezdeni, mert elkezdtem sandbox sablonnal, van benne fordítás is, szóval jó.

Utánanéztem amúgy a honlapodon is pár dolognak, elég hasznosak, köszi szépen, fasza az oldal is. :smiley:

Mivel localhoston van egyelőre, nem tudom megmutatni hol tart.

Tehát az a kérdés, hogy erre jó-e a sandbox, vagy mit javasolsz / javasoltok. Kb. 2 hónap van a dolognak erre a részére, érettségizek mellette. Kevés idő van bogarászni a dolgokat, de szerintem így is elég ütemesen tanulom, persze jó pap holtáig tanul :smiley:

Dióhéjban ennyi egyelőre.

Hát kezdésnek jó akkor a sandbox. Thematic, jo-jo, de egyszerűbb a sandbox. Amiket leírtál szinte alap dolgok amúgy. Egy kis CSS és lényegében hamar megvan az új sablon.

Belenéztem a Thematicba. Jónak tűnik, de valóban kissé bonyolultabb első ránézésre. Maradok egyelőre a boxnál, aztán majd ha már jobban vágom, jöhet a Thematic. Köszi mindenesetre = )

Szerintem am, ha jobban fogod tudni a dolgokat, akkor már nem fogsz használni ilyen keretet, hanem magad írod meg a sablont. Legalábbis én így voltam vele.

De amúgy az általad megadott listában ott az Empty Canvas, az kb annyit tud alaból, ami neked kell. És akkor nem kell az alapoktól kezdeni. Csak a css-t megbabrálni amennyire neked kell, minimális kis fordítás, aztán kész. Abban pl eleve jobbra van a sidebar (nem mintha ez lenne a legnehezebb része, de annyival is kevesebb meló :stuck_out_tongue: )