Webshop jogi háttere

Van valakinek tapasztalata vagy képzettsége, hogy megossza velem, milyen üzlet/engedély/képzettség… kell egy webshop működtetéséhez?

Elektronikai áruk lennének. Ha lehet, kihagynánk az üzletet, mert komoly a rezsije, végzettség pedig elektronikai és nem kereskedelmi.

Néztem pár fórumot a neten, állítólag kell egy ügyfélszolgálati helység és az önkormányzattól engedély, de régiek az infók. Nálatok mi a tapasztalat?

szinte hihetetlen, hogy a “webáruház engedély” szavakra a google az első oldalon hozza az összes fontos információt! :wink:

Köszi, de én már előtte elolvastam a “webshop”, “webáruház”… oldalakból 20-25 db-t, de sok volt az eltérés.

Ezután végigolvastam a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - Internetes vásárlás című oldalait is.

Még így sem volt egyértelmű a kép.

Emiatt kerestem olyan valós tapasztalatokkal rendelkező embereket, akik már ezen keresztülmentek. Hiszen az ő tapasztalatuk sok felesleges körtől és idegeskedéstől meg tud kímélni.

Pl. volt aki leírta, hogy rendszeres ellenőrzések, próbavásárlások, indokolatlan termékvisszaküldések várhatók, mint egy tesztelésképpen.

Jut eszembe: A legkorrektebb a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Egyesület honlapja volt. De az még mindig nem tapasztalat.