Sziasztok!
Kérlek, segítsetek!!!
Egyre többet hallok arról, hogy kifejezetten előnyös védeni az oldalunkat spam-ek és egyéb rosszindulatú betolakodások ellen.
Melyik, (lehetőleg ingyenes) bővítményt látjátok erre igazán hatékony megoldásnak?
Üdv: Attila
Szervusz Attila!
Más rendszerekben sincs teljes védelem, és ez így van a WordPress rendszerével is. Ha voltál katona, akkor tudod, mit jelent az, hogy nincs tiszta fegyver, csak tisztított - ennek megfelelően sokat lehet tenni azért, hogy - az egyébként, a maga nemében kellően biztonságos WordPress rendszeredet igyekezz megóvni a rosszindulatú támadásoktól, és mindezt úgy, hogy a felhasználóidnak ne okozz kényelmetlenséget, a tartalmaid hozzáférhetőek legyenek, ugyanakkor a “vicceskedő” vagy “erőfitogtató” kiskalibereket távol tartsad.
A felhasználói regirsztrációhoz, bejelentkezéshez használd a reCaptcha v.2-t, a honlapodhoz a wp-all-in-one security bővítményt, az admin neved ne “admin” legyen, a fájlrendszer jogosultságait állítsd az ajánlottra, az űrlapokhoz, hozzászólásokhoz is használj spam-szűrőt (kvízt, vagy reCaptchat, vagy hasonlót), ne tegyél ki az oldalra közvetlen email címet, telefonszámot, vagy valami védelemmel tedd ki, ha muszáj.
Ennyi védekezéssel, amatőr ismeretekkel nagyon sokat tehetsz a honlapod védelméért, ennél többet már profi módszerekkel kell majd tenned, ha a honlap ismertsége, látogatottsága az egekbe ugrik. És ez utóbbi: úgy legyen!
Szia,
Ez után mik azok a profi módszerek?
Azért is kérdem mert ha mással szeretném megcsináltatni tudjam hogy mit kell kérni.
Szervusz Győző!
Köszönöm a gyors és részletes válaszodat.
Úgy teszem, ahogy írtad.
Üdvüzlettel: Attila
Ez után mik azok a profi módszerek?
Egy aránylag nagyobb forgalmú Wordpress oldal védése a leírtak szerint, normális tárhelyszolgáltatóval (szolgáltatásaival) kiegészülve "közönséges földi halandó szinten" bőségesen elegendő
Honnan lehet tudni hogy az oldal elég biztonságos? Tegyük fel hogy nem akarom megvarni míg pl egy rivális oldal valahogy felnyomja.
Bocsi Syska! Pedig tudtam, olvastam, ajánlottam már, de most valahogy kigőzölgött a melegtől…