Van egy oldalam, amit le akarok cserélni Wordpress-re, de nem tudom, hogy hogyan lehet ezt megtenni működő weboldal esetében.
A lényeg, ugye az, hogy az oldal menjen tovább rendesen, közben én csinálom a Wordpress-es verzióját, és, ha elkészültem vele, akkor onnantól az menjen.
Hogyan lehet ezt megcsinálni? Biztos nagyon egyszerű a megoldása, csak nekem nem esik le.
A fő gond, hogy, ha egy ugyanazon a tárhelyen egy másik mappában elkezdem csinálni az oldalt, akkor a képek elérési útja, illetve a linkek mások lesznek, nem?
Szóval, ha így megcsinálom, akkor, a linkek elérési útja ugyan az marad?
A már meglévő bejövő linkek miatt kérdezem.
Mert, amikor csinálom az oldalt, akkor lesznek a cikkekben belső linkek is.
Vagy, hogy van ez?
Hogy érdemes csinálni?
aldomain-en és utána a fő domain-nek megadni az aldomain mappáját, de akkor a linkek az aldomain fogják tartalmazni nem?
Vagy ez esetben 301 redirecttel rendbe lehet hozni a dolgokat?
Vagy localhoston, WAMP-on megcsinálni, és utána feltölteni? (bár erről sem tudok sokat, csak ilyesmiket találtam eddig)
Jó pár órája keresgélek már fórumokon, de nem találtam választ. Elnézést, ha már volt róla szó, csak én nem találtam meg!
Felhasználói szempontból a wamp és a xampp egyforma, de jobban belemélyedve a xampp többet tud. Pl. pendrive-ra is fel lehet telepíteni, aztán zsebedben hordozhatod a szervert:)
Szerintem piszkosul nehéz áttenni egyik cms tartalmát a másikra. WP-Drupal-Joomla átalakítók biztos vannak. De sok gond lehet majd a karakter kódolással. Nem egy két napos meló az biztos
Egyszerű, pár oldalas weboldalakról van csak szó. Szerintem pár nap alatt, max egy hét alatt manuálisan át lehet rakni egy új template-re wordpress-ben.
Semmiképpen nem átalakítóval akarom csinálni, hanem mindent manuálisan.
Ez esetben csak kimásolod a szöveges tartalmat egy txt-be, majd a txt-ből átmásolod az új WP-s oldalra. A képeket lemented jobb klikkel és beilleszted a szövegbe.
Ez idáig megy, hogy kimásolom. A gondom ott van, hogy az oldal működjön, közben én aldomain-en, vagylocalhoston csinálom wordpressbe, de utána milyen lépés következik?
Telepítettem a wp-t egy alkönyvtárba, mivel az eredeti oldalnak működnie kell, ami nem wp alapú. Wordpress nevet adtam neki. Odáig rendben is van az elérési útvonala, hogy domainnev.hu/wordpress. De ha szerkeszteni akarom a bejegyzéseket, s megnézném, az eredeti oldalt mutatja csak. Úgy is, ha kimásolom a linket, s bemásolom egy új ablakba. Ha vázlatként van elmentve, akkor jeleníti csak meg. Bármire kattintok az oldalon, szintén a fődomain-re visz.
Pedig az általános beállításoknál is a domainnev.hu/wordpress látszik mindenhol. Nem tudom mit kéne átírnom, beállítanom, kérlek segítsetek!