Weboldal betöltődésének gyorsítása mobil eszközökre is.

Sziasztok!



Tudom, hogy a weboldalak betöltődési sebessége nagyon fontos tényező. Ha egy weboldal lassan töltődik be, akkor a látogatók körében magas lehet a visszafordulási arány.



A gyorsan betöltődő weboldalak viszont több látogatót szereznek. A probléma, hogy ha sok a javascript, akkor az igencsak lassítja a weboldalak betöltődési sebességét. Azonban a tömörítésük sok bájtnyi adatot takarítana meg, ami felgyorsítaná a letöltést, vagyis a weboldal gyorsabban töltődne be.

Az a célom, hogy mobil eszközről is könnyen, gyorsabban töltődjön be az oldalam.



Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnék javascript fájlokat tömöríteni a fenti cél hatékonyabbá tétele érdekében? Sejtelmem sincs, milyen irányba induljak!





Előre is köszönöm :slight_smile:



Üdvözlettel: Benkó Attila

  1. Használj cache bővítményt
  2. Ami funkció fölösleges meghívást tartalmaz, szedd ki
  3. Mobilbarát sablon esetében (ha vannak sablonban képi elemek, akkor) tegyél be !if_mobile lekérést, hogy azokat mobilon be se töltse és css-ben adj neki szimpla színt.
Ezekkel lehet jelentősen javítani. :)

Sziasztok!



Időszerű a téma, mert pontosan ezzel küzdök én is. Sikerült 29%-ot gyorsítanom, de így is csak 48%-ra tudtam felvinni. Több bővítményt is kipróbáltam, de egyikkel sem értem el eredményt. Meg tudnátok mondani, hogy melyik az a nem fizetős bővítmény amelyikkel egyszerűen meg tudom oldani a megjelenítést gátló JavaScript és CSS kizárását a hajtás feletti tartalomban, illetve milyen bővítménnyel tudom engedélyezni a tömörítést a hiba szerint :források gzip vagy deflate segítségével történő tömörítése csökkenti a hálózaton keresztül küldött bájtok számát?

Jelenleg a WP super cache bővítményt használom, de az nem sokat segített.



Segítségeteket előre is köszönöm.

Az oldal amit gyorsítani szeretnék a www.tarsashaza.hu

Nirvana sablont használok.

Valószínűleg teljesen nem tudod kizárni. Próbáld meg a fastest cache bővítményt. Csak annyira mahinálj, hogy a weboldal működőképessége fennmaradjon! Ezzel a bővítménnyel némiképp a gzippel is tudsz mahinálni, de ez utóbbira a .htaccess fájl szerkesztése a tökéletes megoldás.

Egyébként nem annyira vészes, B kategóriás a honlap, sebesség 87%, YSLOW 81%.

A fejléc lejáratokat is megadhatod, az is segít (szintén .htaccess szerkesztés).

Szia!



Nagyon köszönöm a választ, de ahogy látod én egy szőke nő vagyok nem vagyok programozó, csak egy marketinges. Amiket írsz az nekem kínai. Lehetne, hogy közérthetőbben leírd, hogy mit kell csinálnom? Mit jelent az, hogy B kategóriás a honlap?

A google szerint a sebesség mobilon 58% gépen 87.

Előre is köszönöm.

Egyébként a WP super cache telepítve van. Lehet nem jól állítottam be?

Nem tudom. :slight_smile: Ezer éve nem láttam azt a bővítményt belülről.

Sebesség optimalizálás gyorstalpaló:

https://keresooptimalizalas.be/wordpress-optimalizalas-sebessegre-hangolva.seo

Szia!



Köszönöm a linket, sok újat nem tudtam meg belőle, de majd olvasgatok a neten.