Sziasztok!
Ãtolvastam a nagyja fórumot, de nem találtam megoldást.
Előre is elnézést, hogy új témát nyitok, de fontos lenne számomra, hogy mielőbbi választ kapjak.
A probléma a következő:
Adott egy kész weboldal ami szépen pompázik az én monitoromon (1440X900px felbontáson)
Viszont eltérő felbontáson olyan hatást kelt mintha bele lenne nagyítva a ctrl + -al, azaz a háttér oldalai “hiányoznak”
Van-e erre valami megoldás, hogy az adott felbontáshoz “belője” a méreteket? Vagy ez a sablon sajátossága, amivel nem lehet sokmindent kezdeni, csak fix px szélességre beállítani?
Erről lenne szó » http://www.wpskins.org/themes/18227/Business-View-11/
Előre is köszönöm a segítséget!
dinamikus méretek használata %okkal
Ãgy van, ha a fix pl. “width:960px” helyett pl. a “width:80%” formában adod meg a szélességi adatokat. Annyi a para, hogy már meglévő sablont fixed widthről dinamikusra átírni nem lesz egyszerű…
ohh csak át kell tervezni, meg kell nézni, hogy mi-hogyan arányos és el kell fogadni, hogy időnként érdekes dolgokat fog produkálni. Pld: “nyúlik” a lapod HD-ben, ha nem figyelsz rá…
Köszönöm a segítséget!
Ezzel a megoldással, már jó lenne, de még is inkább hagyom ahogy volt, mivel beágyazott videókat is tartalmaz az oldal, amit az eredeti 900px szélességhez lőttem be. Ãgy azoknak a szélességét is lejjebb kellene vennem (amit nem szeretnék), különben kisebb képernyő felbontásnál belelógnának a videók az oldalmenübe
Ez így csak fél siker, de most már tudom, hogy működik ez a “méretezés”
THX
eleve 1024 felé méretezni nem tanácsos, elvégre még mindig több mint 50% ezt használja!