Webhely egészségi állapot 2 kritikus hiba localhost-on

Kedves Fórumozók! Abban a reményben írok egy segítség kérést, hogy hátha van köztetek karácsonyi angyal, aki ilyenkor is válaszol és segítene… :slight_smile: A napokban teljesen kezdőként telepítettem XAMPP-vel a saját laptopomra a WP-t, a legújabb 6.4.2 verziót. A webhely egészségi állapotnál a csatolt 2 kritikus hibát írja ki. A szükségesnek jelzett gd modulról néhol azt olvasom, hogy az nem telepíthető, rajta kell legyen a szerveren… Viszont látok oktató videókat, ahol szintén az enyémhez hasonló localhost-on műxik minden. Próbáltam megvásárolt sablont importálni, az a következő kiírást eredményezi, anélkül, hogy bármi is történne a .zip file beolvasásakor: “Súlyos hiba történt a webhelyünkön.”
Kérem, ha tudtok, segítsetek légyszi’! Nagyon kösz és Mindenkinek Boldog Karácsonyt!

Most sikerült megoldanom a jelzett 4 hiányzó modulból 3-nak a bekapcsolását. A localhost XAMPP mappájában kell megkeresni a php.ini fájl-t, azt megnyitva Notepad-ben, ki kell kikeresni az adott végződésű extensio sorokat és azok elejéről a ;-t ki kell törölni, majd mentés és az XAMPP újraindítása. Így sikerült a zip, gd és az intl modulok bekpacsolása, ezeket már nem írja hibaként a WP egészségi állapot teszt. Az imagick modul viszont nincs a php.ini listában, erre még próbálkozom megoldást találni. Ha esetleg van valakinek ötlete, köszönöm, ha segítségként leírja. Üdv és Boldog Karácsonyt!
A megoldást itt találtam, az Installing GD albekezdésében a cikknek.

Az imagick modulra itt találtam megoldást:
https://phpandmysql.com/extras/install-imagemagick-and-imagick-xampp/

Most már csak az eredeti téma indító kérdésben szereplő többi problémámra szeretnék kérni javaslatokat…

A súlyos hiba történt hibaüzenetből sajnos nem derül ki mi a gond. Idézd elő újra a hibát, és másold be az error logban szereplő hibát ami mondjuk abban a percben történt. És kiderül, hogy mi a gond.

Kedves Alex!
Nagyon köszönöm a segítségedet! Nem számítottam rá, hogy az Ünnep alatt itt lesz valaki, aki segít! Nekem, mivel laikus felhasználó vagyok, nem mond semmit, hogy mit ír az error log, de hálás leszek, ha érthetően, konyha nyelven leírnád, ha lesz időd… További szép Karácsonyt kívánok Neked! Üdv és köszönet: Endre.
Ui.: először úgy idéztem elő a hibát, hogy nem voltam bejelenkezve az Elementor fiókomba, utána pedig megismételtem a sablon importálási próbálkozásomat úgy, hogy be voltam jelentkezve. Mind a két alkalommal ugyanez volt a hibaüzenet, az időpontokat beazonosítva.
A hiba üzenet:
[Mon Dec 25 16:13:18.731359 2023] [php:error] [pid 7812:tid 1804] [client 127.0.0.1:58823] PHP Fatal error: Uncaught Error: Cannot use object of type WP_Error as array in C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-content\plugins\elementor\includes\template-library\sources\local.php:897\nStack trace:\n#0 C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-content\plugins\elementor\includes\template-library\manager.php(442): Elementor\TemplateLibrary\Source_Local->import_template(‘educational-zon…’, ‘C:\\xampp\\tmp\\ph…’)\n#1 C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-content\plugins\elementor\includes\template-library\manager.php(651): Elementor\TemplateLibrary\Manager->direct_import_template(Array)\n#2 C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-includes\class-wp-hook.php(324): Elementor\TemplateLibrary\Manager->handle_direct_actions(‘’)\n#3 C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-includes\class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(‘’, Array)\n#4 C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-includes\plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array)\n#5 C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-admin\admin-ajax.php(188): do_action(‘wp_ajax_element…’)\n#6 {main}\n thrown in C:\xampp\htdocs\wordpress\wp-content\plugins\elementor\includes\template-library\sources\local.php on line 897, referer: https://localhost/wordpress/wp-admin/edit.php?post_type=elementor_library&tabs_group=library

Helló. Köszönöm, és Boldog karácsonyt neked is.
Sajnos ebből a hiba üzentből túl sok minden nem derül ki. :frowning: Mármint ahogy a hibában is szerepel: Egy objectet szeretne az elementor arrayként kezelni.Tehát elég basic hiba. Amit az elementor alapjáraton nem követne el. Érdemes lenne ellenőrizni, hogy a legfrissebb elementor van-e fent nálad?
Illetve végig menni a az általános hibakeresésen.: https://wpsuli.hu/hibakereses-wordpress/
Ha ez nem oldja meg, akkor elképzelhető, hogy a témában van egy hiba.
Esetleg nem jól kezeli a localhostod url-jét. Tehát még elég sok minden lehet, de én az elementor frissítéssel kezdeném.

Szia Alex! Kösz az újabb választ! Szerintem a legújabb verzióim vannak Elementorból és Elementor Pro ból is ( Elementor v3.18.3 és Elementor Pro v3.18.2 ). Esetleg ezek összevesznek, ha egyszerre vannak aktiválva?
Illetve találtam egy kísértetiesen hasonló hibakeresést a neten, ahol szintén a localhost miatt volt a bibi, mert a fazon megcsinált mindent élő tárhelyen is és ott nem volt semmi gond, de szerette volna a további fejlesztések miatt a localhostot is erőltetni… ( mint én, sajnos ). Nála, ha jól értem, az volt a gond, amit Te is a végén mondasz: nem jól kezelte a rendszer a localhost URL-jét. Hogy hogyan oldotta meg, azt sajnos nem írta le, csak ennyit:

" Found!
It is not a plugin related issue, but a Docker related problem.
When cURL, through wp_remote_get, tries to get http://localhost:8110 is looking for “localhost” inside the container, which has the webserver running on the port 80, not the 8110.
The http://localhost:8110 URL is reached at host level and, as the error details says, cURL fails to connect.
Now it is solved. "

Előtte neki valami echo kiíratást javasoltak a supportosok, talán az alapján jött rá.
Nekem tudnál ez alapján javasolni valamit? Bocs, hogy én is erőltetem ezt a béna localhost-ozást, de örülnék, ha a tárhelyre menetelem előtt legalább gyakorolni tudnám egy kicsit az Elementor Wysiwyg-használatát. Ez eddig még nem sikerült.
Köszönöm, amit eddig értem tettél :slight_smile: Üdv : Endre.

Nekem az XAMPP cPanelen a következő portokat írja az Apache -nál : 80, 443. Mondjuk az error log-omban ahol php után szám van, ott egyszer van közel ezekhez, egy manager.php(442), de a többi a közelében sincs se a 80-nak, se a 443-nak. Lehet, hogy ez a baj? Nagyon bocs, a nem túl magas szakmaiságért… :slight_smile: , de laikus felhasználóként ennyire futja tőlem.

Kedves Endre!
A fent leírtak alapján valószínűleg, ha domaint használnál akkor nem lenne semmi gond.
Én is local környezetben a localahost.hu domaint használom :slight_smile:
Ha itt megynitod ezt a fájlt: c:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts
és a végére bemásolod ezt:
127.0.0.1 localhost.hu
Akkor elvileg nálad is menni fog egy böngésző cache ürítés után a localhost.hu-n az oldalad. Mivel vlaó igaz, hogy sokszor amikor url-t szed szét egy kód (akár arrayként) akkor feltételeztük a domain formátumot.
Vagy chromeban elég ezt telepíteni, és beállítani: https://chromewebstore.google.com/detail/virtual-hosts/aiehidpclglccialeifedhajckcpedom?pli=1
Persze ezután ne felejtsd el a módosítani a wp_otions táblában a home, és a site urlt az új domainre, és így elvileg mennie kell.

Kedves Alex!
Nekem az általad javasolt fájl végén a következő található jelenleg:

localhost name resolution is handled within DNS itself.

127.0.0.1 localhost

::1 localhost

Tehát eleve ott van a 127.0.0.1 sor, amihez gondolom oda kell írnom a végére a .hu-t, a leírásod alapján, de mit csináljak az alatta lévő ::1 localhost sorral?
Köszönöm, ha még ezt is megírod!
Üdv : Endre.

A ::1 az ipv6-ra vonatkozik, egyenlőre elég ezt bemásolni.: 127.0.0.1 localhost.hu
Amit te látsz ott előtte van egy # jel, ami comment megfelelője, tehát azok a sorok amik előtt # jel van, az figyelmen kívül lesz hagyva. Tehát jelenleg neked ami a lényeg lenne, hogy a localhostos wp oldalad a te gépeden jöjjn be valami kamu domain néven :slight_smile: Ez lehet localhost.hu, de lehet localahostsajat.org, vagy bármi :slight_smile:

Köszönöm, kipróbálom. Bár a gépemen az alapértelmezett Elementor készlettel most is bejön egy oldal, csak nincs rajta semmilyen kép, csak szövegmezők és gombok. Lehet, nem ez az URL változtatás lesz a megoldás, de egy próbát megér. Kösz még 1x! E.

Kedves Alex!

Az url átírást a hosts fájlban nem engedte a gépem, annak ellenére, hogy rendszergazdaként vagyok bejelentkezve… Így a jól bevált uninstall majd reinstall technika mellett döntöttem és most már minden működik rendesen… Nem fog kiderülni, hogy mi akadt össze korábban, de valahogy nem bánom :slight_smile: . Hálás vagyok, hogy foglalkoztál a kérdésemmel, sokat tanultam a válaszaidból, köszönöm Neked még 1x! Üdv : Endre.