weart

az alábbi hibák elhárítva (a css elkezdtem tanulni, és egyből sikerült ezeket a hibákat elhárítanom):

Quote:

-- nem tetszik a "Írta: weart Ekkor: május 17th, 2009 Ide: Blog, Egyéb" csíknyi háttere, szerintem totál felesleges.

- a linkek alapkéke nagyon elüt a lap színvilágától.

- alul az a sok statisztikabanner csúnya mint a rosseb.

arra viszont a css segítségével sem sikerült rájönnöm hogy miért csúszik össze s pagevavi, frissítettem a verziót is, alap css-ét meghagytam van ami másik sablonnal jól müködik.

Szeretném ha véleményt mondanátok, kritika vagy egyéb észrevételt, min kéne változtatni vagy jól van ez így?

http://weart.hu/

Én spec az oldal alján lévő lapozós részt azért kicsit átszabnám…nagyon nem szeretem a legördülős lapozást…

hát az van hogy muszáj így lennie mert máshogyan nagyon ronda és összecsuszik, de más hibát találtál esetleg?

• elsőre kiszúrtam, hogy az eredeti fejléc képet hol módosítottad, annyira kítűnik.

• nem tetszik a “Írta: weart Ekkor: május 17th, 2009 Ide: Blog, Egyéb” csíknyi háttere, szerintem totál felesleges.

• a linkek alapkéke nagyon elüt a lap színvilágától.

• balou jól mondja, a lapozás az alapbeállításokkal tényleg szerencsésebb megoldás. az hogy összecsúszik azért van, mert be kell állítani. bizony, a css-t ezért találták ki! :wink:

• alul az a sok statisztikabanner csúnya mint a rosseb.

az a baj hogy amit tudtam azt megtettem, de a többi modosításához nemértek. A linkeket hogyan kell átszínezni, és hogyan modosítsam a lapozást?

Ezekre tudnátok válaszolni?

ismétlem: CSS

ha honlapot akarsz csinálni, bizony meg kell tanulnod, hogy:

1 - mi az

2 - hogy néz ki

3 - mi van benne

4 - enter

5 - hogy kell szerkeszteni

6 - google

:wink:

ok, de milyen irányba érdemes elindulnom? Melyik honlappal kezdjem a css tanulását?

weblaboron van egy jó kis leírás az alapoktól kezdve. A css-t onnan kezd el. Csinálj sima html oldalakat magadnak próbaképpen ahol gyakorlod css tudásod. Amikor leülsz és nem kell nézelődni mi mire van hanem csak írod a dolgokat mint a gép akkor megtanultad valamennyire a css-et. Minidig lesznek új dolgok azért írom hogy valamennyire. Nem egy bonyolult dolog, sőt… nagyon is egyszerű.

hogy érted hogy összecsúszik?

Amennyire tudtam javítottam, ennél jobban nem fog menni

Quote:

- elsőre kiszúrtam, hogy az eredeti fejléc képet hol módosítottad, annyira kítűnik.

visszaállítottam, most nézd meg a lapot és meglátod

Keresd meg szerintem az oldalad template file-jaiban azt a részt, ahol valami ilyesmi van: majd cseréld ki erre: így magyar dátumozása lesz,nem th-s végű…

Ja,és az rss csatorna papírdarab jó pofa…lenne, ha lehetne rá kattintani :wink:

köszönöm, alkalmaztam a dátumos trükköt, az rss csatornára hogy rá lehessen kattintan keresem a megoldást mert eg big image a header és nemtudommég hogyan lehet hivatkozni egy részére, de majdcsak megtalálom a megoldást