W3 Total Cache

http://wordpress.org/extend/plugins/w3-total-cache/

Első kérdésem: használja-e valaki, van-e tapasztalata vele? Mert a leiréásában nem találtam erről semmit (lehet, hogy van, de akkor nagyon nem értek hozzá … :frowning: ) és telepitéskor nemcsak az adott WP multisite mappájában lévő htaccess-be iratott be manuálisan dolgokat, hanem a fődomain htaccess-ébe is…

Ezt iratta be a fődomainéba:

Code:

# BEGIN W3TC Browser Cache

BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html

BrowserMatch ^Mozilla/4.0[678] no-gzip

BrowserMatch bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html

BrowserMatch bMSI[E] !no-gzip !gzip-only-text/html

Header append Vary User-Agent env=!dont-vary

AddOutputFilterByType DEFLATE text/css application/x-javascript text/html text/richtext image/svg+xml text/plain text/xsd text/xsl text/xml image/x-icon

FileETag None

Header set X-Powered-By "W3 Total Cache/0.9.1.2"

FileETag None

FileETag None

# END W3TC Browser Cache

Az adott WP multisite htaccessébe meg ezt:

Code:

# BEGIN W3TC Page Cache

RewriteEngine On

RewriteBase /blogok/

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?([a-z0-9-.]+.[a-z]+).?(:[0-9]+)?$

RewriteRule .* - [E=W3TC_DOMAIN:%2]

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/blogok/(historia|kepek|jatek|juci|varnyu|holidaytravelinsurance|watchtwilightfreeonline|jucioldal|gyak)/

RewriteRule .* - [E=W3TC_BLOGNAME:%1.]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (2.0 mmp|240x320|alcatel|amoi|asus|au-mic|audiovox|avantgo|benq|bird|blackberry|blazer|cdm|cellphone|danger|ddipocket|docomo|dopod|elaine/3.0|ericsson|eudoraweb|fly|haier|hiptop|hp.ipaq|htc|huawei|i-mobile|iemobile|j-phone|kddi|konka|kwc|kyocera/wx310k|lenovo|lg|lg/u990|lge vx|midp|midp-2.0|mmef20|mmp|mobilephone|mot-v|motorola|netfront|newgen|newt|nintendo ds|nintendo wii|nitro|nokia|novarra|o2|openweb|opera mobi|opera.mobi|palm|panasonic|pantech|pdxgw|pg|philips|phone|playstation portable|portalmmm|ppc|proxinet|psp|pt|qtek|sagem|samsung|sanyo|sch|sec|sendo|sgh|sharp|sharp-tq-gx10|small|smartphone|softbank|sonyericsson|sph|symbian|symbian os|symbianos|toshiba|treo|ts21i-10|up.browser|up.link|uts|vertu|vodafone|wap|willcome|windows ce|windows.ce|winwap|xda|zte) [NC]

RewriteRule .* - [E=W3TC_UA:_low]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (acer s100|android|archos5|blackberry9500|blackberry9530|blackberry9550|cupcake|docomo ht-03a|dream|htc hero|htc magic|htc_dream|htc_magic|incognito|ipad|iphone|ipod|lg-gw620|liquid build|maemo|mot-mb200|mot-mb300|nexus one|opera mini|samsung-s8000|series60.*webkit|series60/5.0|sonyericssone10|sonyericssonu20|sonyericssonx10|t-mobile mytouch 3g|t-mobile opal|tattoo|webmate|webos) [NC]

RewriteRule .* - [E=W3TC_UA:_high]

RewriteCond %{HTTPS} =on

RewriteRule .* - [E=W3TC_SSL:_ssl]

RewriteCond %{SERVER_PORT} =443

RewriteRule .* - [E=W3TC_SSL:_ssl]

RewriteCond %{HTTP:Accept-Encoding} gzip

RewriteRule .* - [E=W3TC_ENC:.gzip]

RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !=POST

RewriteCond %{QUERY_STRING} =""

RewriteCond %{REQUEST_URI} /$

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(/wp-admin/|/xmlrpc.php|/wp-(app|cron|login|register|mail).php|wp-.*.php|index.php) [NC,OR]

RewriteCond %{REQUEST_URI} (wp-comments-popup.php|wp-links-opml.php|wp-locations.php) [NC]

RewriteCond %{HTTP_COOKIE} !(comment_author|wp-postpass|wordpress_[a-f0-9]+|wordpress_logged_in) [NC]

RewriteCond "/home/baromcom/public_html/blogok/wp-content/w3tc-%{ENV:W3TC_BLOGNAME}%{ENV:W3TC_DOMAIN}/pgcache/blogok/$1/_index%{ENV:W3TC_UA}%{ENV:W3TC_SSL}.html%{ENV:W3TC_ENC}" -f

RewriteRule (.*) "/blogok/wp-content/w3tc-%{ENV:W3TC_BLOGNAME}%{ENV:W3TC_DOMAIN}/pgcache/blogok/$1/_index%{ENV:W3TC_UA}%{ENV:W3TC_SSL}.html%{ENV:W3TC_ENC}" [L]

# END W3TC Page Cache

Ezután csináltam még egy blogot, de arról egy szó sincs igy a htaccess-ben .... Többek között az a kérdésem, hogy akkor most azt manuálisan megint be kell irnom valahová? Mert az uj blog létrehozásakor már nem kért, hogy irjkáljak bele bármit is. Viszont, ha jól érelmezem, az új meg nincs benne a listájába ....

Előrebocsátom, hogy mérhetetlenül keveset értek mind a htaccess-hez (egyenlőre ...), mind az ilyen cache pluginokhoz ... :(

Bármilyen tanácsot (beállitási ötleteket, stb,... meg hogy mit ne piszkáljak a beállitásban, ha nagyon nem akarom az egészet elronteni,....) szivesen és hálásan fogadok! Köszönöm!

PS: látom az alblog nevek felsorolásában ezt a kettőt: holidaytravelinsurance|watchtwilightfreeonline...

Úgy tűnik, minha lenne 2, ilyen nevű alblog. De NINCS. Ezt a plugin iratta be .... Mit jelent ez? :o

Használom ezt én is, legfőképp a Hostgator support tanácsára, kezelendő egy gondomat, amit más témában (Biztonság/Rések, beállítások…) már felvetetettem, most nem mennék bele. Nagyon én sem értek ehhez, de talán a legtöbb állítási lehetőség van benne az ilyen cache plug-in-ok közül. Valószínűleg nálad is kevesebbet értek a htaccess-hez, szóval engem is érdekelne a fenti okosság :slight_smile:

Sziasztok!

Nekem most ez vállt be jobban. Használtam a wp supercache-t de ezzel is meg vagyok elégedve. Az a problémám hogy a gzip tömörítést nem végzi el rendesen. Be lehet állítani rendesen vagy kézzel meg lehet adni az oldalakat?

Előre is köszönöm

Néhány oldal más domainon van, azzal nem tudok mit csinálni, de ezzel pl mi legyen? http://webcím (főoldal) tömörítése 110.9KiB helyet takarítana meg (82% csökkenés).

Köszönöm előre is.

Mióta eltakarítottam az összes cache bővítményt, gond nélkül fut az összes oldal :slight_smile:

A W3 Total Cache egy rakás file-t hozott létre, amire Hostgator-éknak sem volt ötlete, szerintük normális dolog, a WP Super Cache meg elég sok lemezhasználatot okozott, azért terhelte a szervert. 2-3 hónapja egyik sem dolgozik, azóta minden rendben. Egyébként azt tapasztalom, hogy bizony idónként egyes bővítmények viselkedése változik, feltehetően a frissítések következtében. Nincs rá garancia, hogy ami ma jó, az holnap is az lesz.