Vizuális vs HTML szerkesztő

Tudom tudom…vannak hasonló témák, de egyikben sem találtam megoldást.Az én gondom az, hogy eddig a vizuális szerkesztő szedte darabokra a html szövegemet, ami nem engedte magát kikapcsolni hiába lőttem ki a felhasználói fiókomban, mindvégig vizuális szerkesztő jelent meg írásnál, most kikapcsoltam a bővítményeknél a WYSI-Wordpress-t. Így már csak html szerkesztő jelenik meg, viszont nem eszi meg a NVU-val szerkesztett szöveget, pedig nincsenek benne bonyolult kódok , bold, color, br, gyakorlatilag ennyi.És így néz ki:http://angol-babaruha.hu/blog/?p=124Van esetleg valami megoldás erre, letölthető html szerkesztő vagy működő vizuális?Köszönöm!

Szia!Nem értem a problémádat! Meg néztem az oldalt, és szerintem csak az a baj, hogy néhány helyen megjelennek a formázási stílusok (style).

Én itt látom a problémát."mellett szolgálati időnek számít.

style="font-weight: bold; text-decoration: underline; color: rgb(255, 242, 210);">Folyosítása:

Az

ellátást utólag, a"

Úgy látom, hogy a style valamiért belekerült egy bekezdésbe, amiben van egy sortörés.


Ha ezeket ki gyomlálod eltűnik mind.

Szia!A problémám az, hogy a NVU szerkesztővel megírok egy cikket, amit ott megformázok színét, betűméret, aláhúzás, sortörés stb és beteszem a html kódot a wordpress html szerkesztőjébe és ez lesz a vége…Valami olyan megoldást keresek, hogy ne kelljen gyomlálgatnom miután már meg van formázva egy szöveg…Telhetetlen vagyok? És ennek ez lesz a menete már mindörökké?

A szöveg formázás nekem egyszerűbben megy az nvu-ban mint ha egyből html kódokkal tenném, ezért volna jó, ha egy az egyben át tudnám ültetni.

Csináld meg MS Office 2007 Word-ben, úgy menni fog a másolás. :slight_smile:

Ez tuti nem a jó megoldás. Mert azt már több helyen is olvastam, hogy a word és egyéb szövegszerkesztőket nem szereti…Várok az egyéb ötletekre!Bogi

Én nem vettem ezt észre…

Max egy rakat fos kóddal teleszórja, de adatbázis mérete általában nem szokott gond lenni.


bogicsi wrote:

Szia!

A problémám az, hogy a NVU szerkesztővel megírok egy cikket, amit ott megformázok színét, betűméret, aláhúzás, sortörés stb és beteszem a html kódot a wordpress html szerkesztőjébe és ez lesz a vége...
Miután mindent megformáztál, és be állítottál. Szoktad ellenőrizni egy böngészőben, hogy jó amit meg csináltál? Lehet, hogy lokálisan sem működik rendesen, csak az nvu-ban.

Értem, hogy nvu-t szereted. Nem ismerem. Az oldalukon megnéztem a videót. Biztos jó.

Esetleg küldj egy kód részletet, hogy meg lehessen nézni mit másolsz be. De szerintem ide is be teheted.


Több szem, több csipa!

(Ha a saját kényelmedet szolgálja, nem lehetsz elég telhetetlen! Kérdés, hogy megéri-e.)

Bogicsi!Nem annyira nagyon értelek. :slight_smile:Ha az NVU-ban megcsinálod, ott nyilván nem forráskódban írod meg, (mert én is szoktam használni, és én sem vagyok teljesen megveszve, hogy fáradozzak a kódokkal ;)), akkor miért is nem használod a WP vizuál-szerkesztőjét? Még a másolási és ellenőrzési procedúra is kimarad. Tudod, ahány lépcső, annyival több orrabukási lehetőség…Az is többször leírásra került, hogy ódzkodjunk, de erősen az MS Office féle szövegszerkesztőből a közvetlen átmásolással; látszólag minden rendben, csak éppen úgy teleszórja hülye kóddal a szöveget, hogy megáll, mint az atom. Hogy pontosabb legyek, az IE alatt valószínűleg megáll az oldalad, a FF vinni szokta azért.Ha minden kötél szakad, akkor MS szöveget Ctrl-C után a WP szerkesztőjének a “W” jelű kis ikonján keresztül Ctrl-V-zzél. :slight_smile:

Sziasztok!Valószínű a legnagyobb baj az hogy én magas sem értem egészen mi történik.Sok féle képpen kipróbáltam már az írást, de eddig kisebb agyvérzések nélkül nem úsztam meg.Tehát MS szöveget nyilván nem másolok, ezt írtam is két hozászolással előbb, hogy szerintem sem az a megoldás, bár nem vagyok nagy webes de egy ideje írogatok és erre már magam is rájöttem, hogy az nem túl jó megoldás, bár most kétségkívűl a fenntebb linekelt cikk éppen úgy lett bemásolva MS-ből, csak hoyg olvasható legyen.Tehát a lényeg, megírom NVU normál nézetében megformázva az irományomat. Majd forrás nézetre váltok és onnan bemásolom a html szerkesztőbe a html kódot, ez nem válik be. Próbáltam úgy, hogy normál nézetből egy az egybe átteszem a vizuális szerkesztőbe, helyzet ugyanaz. Sem a színeket, sem a sortöréseket nem hagyja békén, táblázatról meg nem is álmodom…Azt gondolom, hogy a kóddal nincs gond, mert minden más szerkesztőbe bemásolva tökéletes megjelenést kapok. Joomlás oldalon contentbe téve működik…itt egy kód részlet:


Jogosultak


köre:

  [*]Szülõ,


  nevelõszülõ, gyám, 16.


  életévét betöltött


  kiskorú


  szülõ, ha saját


  háztartásában neveli a


  gyermeket.

  [*]Nagyszülõ a gyermek elsõ


  életéve után,


  ha a gyermek gondozása a szülõ


  háztartásában


  történik és a


  szülõk lemondanak a gyesrõl. A


  szülõ ebben az esetben is jogosult


  gyermekápolási táppénzre.


  [/list]  Folyósítás


  tartama:  A


  gyermekgondozási segélyt havi


  rendszerességgel


  folyósítják:
   [*] a gyermek 3.


   életévének


   betöltéséig,

   [*]ikergyermekek


   esetén a tankötelessé


   válás évének


   végéig,

   [*]tartósan


   beteg vagy súlyosan fogyatékos


   gyermek tizedik


   életévének


   betöltéséig.


   [/list]

Szia Bogicsi!Nincs ezzel semmi baj! Próbaként, ideiglenesen, csináltam egy oldalt, és egy bejegyzést úgy, hogy innen, a fórumból, kimásoltam Ctrl-C-vel az általad beírt részt, majd bemásoltam egy új oldalba, és egy bejegyzésbe:itt a a bejegyzés: http://www.sakraft.hu/2008/11/bogicsi/itt az oldal: http://www.sakraft.hu/bogicsiMegy ez, mint az ágybapisilés… :slight_smile:{Nálam kissé olvashatatlan, a betű- és háttérszín miatt, de semmit nem akartam változtatni a Tiéden. Jól látható azonban (csak rosszul :)), hogy rendben van minden.

A bejegyzést hamarosan eltávolítom, az oldalt kicsit még hagyom.}

Szia Győző!A sortörések most sincsenek a helyén. mert ez nem egy “két hasábos” szöveg…

De a tiedben már egy fokkal jobban jelenik meg valóban, mert nálam még kódokat is megjenített benne itt ott…

Szervusz Bogicsi!Nálam ez egy hasáb, akárhogy nézem… :slight_smile: Hacsak úgy nem érted, hogy teljesen balra van rendezve a szöveg, és úgy néz ki, mintha csak az oldalán bal oldalon lenne szöveg, a jobb oldalról hiányzik valami.

Ha megnézem a beidézett sorokat, akkor ez is rendben van, hiszen nincs benne olyan HTML-utasítás, hogy máshogy kellene lenni, hisz’ változatlanul tűztem az alapértelmezett oldalamra.

Most így látszódik (így tárolja) a WP HTML-szerkesztője:Code:

Jogosultak

köre:


  [*]Szülõ,

  nevelõszülõ, gyám, 16.

  életévét betöltött

  kiskorú

  szülõ, ha saját

  háztartásában neveli a

  gyermeket.  [*]Nagyszülõ a gyermek elsõ

  életéve után,

  ha a gyermek gondozása a szülõ

  háztartásában

  történik és a

  szülõk lemondanak a gyesrõl. A

  szülõ ebben az esetben is jogosult

  gyermekápolási táppénzre.

  [/list]

  Folyósítás

  tartama:
  A

  gyermekgondozási segélyt havi

  rendszerességgel

  folyósítják:

   [*] a gyermek 3.

   életévének

   betöltéséig,   [*]ikergyermekek

   esetén a tankötelessé

   válás évének

   végéig,   [*]tartósan

   beteg vagy súlyosan fogyatékos

   gyermek tizedik

   életévének

   betöltéséig.

   [/list]
Ha a WP vizuális szerkesztővel átírom a színt, akkor már olvashatóbb, és megformázom, ahogy mondtad, akkor így néz ki a HTML kódja:


Code:

<span style="color: #666699;]Jogosultak köre">  [*][color color= #666699;]Szülő,

  nevelő szülő,[/color]  [*][color color= #666699;] gyám,

  [/color]  [*][color color= #666699;]16. életévét betöltött kiskorú,

  szülő, ha saját háztartásában neveli a gyermeket.[/color]  [*][color color= #666699;]Nagyszülő, a gyermek első életéve után, ha a gyermek gondozása a szülő háztartásában történik és a szülők lemondanak a gyesről. [/color]  [*][color color= #666699;]A szülő ebben az esetben is jogosult gyermekápolási táppénzre.[/color]

  [/list]

  <span style="color: #666699;]Folyósítás tartama">

   [*][color color= #666699;] a gyermek 3. életévének[/color] betöltéséig,   [*][color color= #666699;]ikergyermekek [/color]esetén a tankötelessé válás évének végéig,   [*][color color= #666699;]tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos[/color] gyermek tizedik életévének betöltéséig.

   [/list]

Megcsináltam azt is, hogy mindkettő kódot betettem az NVU-ba, hogy miként néznek ki ott.


És akkor rémlett fel bennem, hogy az NVU beállításai - valószínűleg - nem passzolnak a WP elvárt megjelenéséhez (talán az NVU karakterkódolása sem stimmel, mert pl. az "ő" betűk nálad hullámvonalak, a kijavításuk után rendben lettek).

Szerintem, rögön a WP vizuálszerkesztőjébe alakítsd ki a megjelenítést, ha valami esetleg nagyon nem tetszik, akkor válts HTML szerkesztőre, HTML kódokkal javítsd ki, visszalépés, és olyan lesz, amilyennek gondolod.

Tudom jól, hogy a profikat kirázza a hideg a vizuál szerkesztő használatától, de engedtessék meg, hogy mi (én legalábbis), lelkes amatőrök hadd könnyítsünk életünkön. :)

U.i.: Még egy kicsit ott hagyom a http://www.sakraft.hu/bogicsi oldalon a megváltoztatott formát, aztán estére kelvén leszedem.

Szia!Köszönöm a sok jót, amit ajánlottál, azthiszem egy vegyes felvágott lesz a megoldás. Vagy theme csere, ugyanis másik alatt gyönyörűen jelenik meg nekem is a cucc.Még kipróbálom a Ms beillesztést W-betűre kattintva. Ha az sem jön úgy össze ahogy szeretném akkor eldugulok és inkább vetem gondolataimat egy kockás füzetbe! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:Győző, a kódokat utólag manipulálva valóban lehet neki mindenféle megjelenést adni,de én titkon reméltem, hogy van olyan mód, hogy pötyögök, kattintok meg enterelek és szép bejegyzés lesz belőle.A férjem mondja is folyton, hogy a legnagyobb baj az, hogy nem arra használom amire való, hanem formázott, tetszetős cikkeket szertném megjeleníteni, ami nem blog… mert blog az, hogy max egy két bekezdés aláhúzás, áthúzás… ezt ugye szépen tudja is…De kitartóan próbálkozok a megoldást megosztom, kivéve ha a joomla valameilyen article kezelője lesz az! :slight_smile: :slight_smile:

Bár férjednek nagyjából igaza van, de azért eléggé össze lehet szerkesztgetni, ahogyan inkább te szeretnéd.

Tedd ezt a vizuális szerkesztővel!Sok sikert!

Nálam “eltűnnek” bizonyos formázási elemek 2.7.1 verzió alatt.Gépemen régebben megírt cuccot bemásolom, a wp-ben formázom, mindegy, hogy vizuális vagy html módban, html-ben a és a

kódokat kidobja, a vizuális módban meg sem eszi a bekezdésformázást. Vagyis látszólag a szerkesztóben “mintha”, de ha megnézem az oldalon a bejegyzést, akkor nincsenek bekezdések.

A formázásokat akkor is eldobja, ha vizuális szerkesztőből váltok html módba.Pillanatnyilag a h4-gyel oldom meg, hogy valami formája legyen, ezt nem dobja el, de ez meg nagyon nem jó megoldás.

esetleg ha adnal linket

amugy a wp-ben van egy wpautop nevu okossag (mar amikor az) es az szepen mindent paragraphba rak kimenetkor, meg ha a szerkesztoben nem is latszodik ugy