vince.tikasz.hu

Sziasztok!

Én most költöztem el az extráról saját domain-re, és kíváncsi lennék az építő szándékú véleményekre, kritikára: http://vince.tikasz.hu.

A motor a legfrissebb wp2.1.1

Előre is köszi

vinceVoltam

Jé :] Nekem tetszik a színvilág és a homályos szegélyekből benyúló címszalagok, de a betűk méretét és a fejléc ‘t’ logóját kicsit vaddisznónak találom. Ha ezek kisebbek lennének, biztosan jobban megfogna, mert egyébként tényleg jó a hangulata. Ja, és a bejegyzések címeit kipróbálnám hasonló méretű left-paddinggal, mint amekkora a sidebarban van. (Próbáltad már, hogyan fest, ha két soros címet adsz egy bejegyzésnek? Lehet, hogy nem lesz szép…)

bodr wrote:

Nekem tetszik a színvilág és a homályos szegélyekből benyúló címszalagok...

thx, sokat birkóztam az ötlettel, magammal, és a végeredménnyel...

'bodr wrote:

a betűk méretét és a fejléc 't' logóját kicsit vaddisznónak találom. Ha ezek kisebbek lennének' date=' biztosan jobban megfogna, mert egyébként tényleg jó a hangulata.[/quote']

Igen ezen én is gondolkozom, bár a fejléchez nem vagyok hajandó mégegyszer hozzányúlni (ugyanis, minden egyes alkalommal, amikor "csak egy kicsit változtatok rajta", minimum 6-8 órát elszöszmötölök rajta, és a vége ugyanaz, ahonnan elindultam...) be kell ismernem, hogy ettől jobbat nem tudok ebből kihozni...

Most 13px az alap betűméret, gondolkodom én is rajta, hogy kicsit nagy, de a 12px nem annyival kisebb, a 11px-t meg már kicsit nehezen olvashatónak érzem.

'bodr wrote:

Ja' date=' és a bejegyzések címeit kipróbálnám hasonló méretű left-paddinggal, mint amekkora a sidebarban van.[/quote']

Próbáltam, nem tetszett. Azután azt találtam, ki hogy az a koncepció;), hogy a címek első betűje rajta van a tartalmi blokk bal oldali határvonalán

'bodr wrote:

(Próbáltad már' date=' hogyan fest, ha két soros címet adsz egy bejegyzésnek? Lehet, hogy nem lesz szép...)[/quote']

itt van rá egy példa, hogy milyen egy dupla soros cím.

Quote:

Most 13px az alap betűméret, gondolkodom én is rajta, hogy kicsit nagy, de a 12px nem annyival kisebb, a 11px-t meg már kicsit nehezen olvashatónak érzem.

Ha "nem annyival kisebb", akkor az pont jó ide, nem? ;]

Quote:

Próbáltam, nem tetszett. Azután azt találtam, ki hogy az a koncepció;), hogy a címek első betűje rajta van a tartalmi blokk bal oldali határvonalán

Meggyőztél :]

Quote:

itt van rá egy példa, hogy milyen egy dupla soros cím.

Nem is csúnya :] Csak a betűk, a betűk... nem tudok megbékélni ezzel a hatalmassággal, bocsánat :")

Quote:

Csak a betűk, a betűk... nem tudok megbékélni ezzel a hatalmassággal:")

Meghekkeltem! Az alap betűméretet 13px-ről 12px-re, a címet pedig 24px-ről levettem 20px-re. Még kicsit szoknom kell, de azt hiszem igazad van.

hmmm

nekem a h2 betumerete oriasinak tunik, nagyobb mint az eger mutatoja, pedig nem kicsi felbontast hasznalok… ((=

szerintem szerencses lenne ha a cikcakkos szelt elfelejtened, tul soka blur rajta es az illesztes se jo

a t betu es az alapja is tul homalyos a szememnek, emellett az elhelyezese se jo meglatasom szerint, mivel olyan mintha el akarna dolni az oldal

szerintem

Quote:

nekem a h2 betumerete oriasinak tunik, nagyobb mint az eger mutatoja

Ha hiszed, ha nem nekem pont ekkora az egér mutatóm :P

Quote:

szerintem szerencses lenne ha a cikcakkos szelt elfelejtened, tul soka blur rajta es az illesztes se jo

hol nem jó az illesztés? Igaz elég rossz ez a monitor, most amin nézem, de nekem az otthonin sem nagyon tűnt fel hibás illesztés. igazság szerint azt sem tudom megmondani, hogy hol van az illesztés... (meg tudnám, de nem :) )

Quote:

a t [...] elhelyezese se jo meglatasom szerint, mivel olyan mintha el akarna dolni az oldal

Ez is a koncepció része volt.

Mindenre van válaszom :P

Quote:

Quote:

hol nem jó az illesztés? Igaz elég rossz ez a monitor, most amin nézem, de nekem az otthonin sem nagyon tűnt fel hibás illesztés. igazság szerint azt sem tudom megmondani, hogy hol van az illesztés... (meg tudnám, de nem :) )

jobb oldalon eleg latvanyos az illesztes hibaja

es a tul sok blur-ral kapcsolatban nem valaszoltal amugy....

a t-re visszaterve: 800x600ban scrollozni kell miatta vizszintesen, igy en beljebb raknam mindenkeppen, vagy legalabb css-ben egy overflow: hidden; -t tennek a header reszhez

Quote:

jobb oldalon eleg latvanyos az illesztes hibaja

Itthon, a saját monitoromon tényleg látom, és tényleg elég csufi...

Quote:

es a tul sok blur-ral kapcsolatban nem valaszoltal amugy....

Nem tudom miért lett ilyen. Így alakult. Talán azért lett ilyen, mert semmiképpen nem akartam éles határvonalakat.

Quote:

a t-re visszaterve: 800x600ban scrollozni kell miatta vizszintesen, igy en beljebb raknam mindenkeppen, vagy legalabb css-ben egy overflow: hidden; -t tennek a header reszhez

A scrollozás azért van mert az egész cucc pontosan 800px széles, és ahoz, hogy 800x600-on ne scrollozzon max 775px lehetne, erre nem gondoltam. Az hogy a t kilóg, és hogy a cím első betűje a határoló sávra illeszkedik, mint már mondtam, a koncepció része volt. Kipróbáltam az overflow: hidden;-t is, nem segít rajta :(

Lehetne hogy az egészet lekeskenyítem 25px-el, de akkor már a tartalmi rész túl keskenynek találom.

Visszatérve a cikk-cakkra:

megcsináltam cikk-cakktalanban. Nekem olyan mintha kiheréltem volna az egészet...

Akkor egyúttal az oldalsávra is kérnék valami épkézláb ötletet, mert a jelenlegi egy kényszermegoldásként született, és valahogy nem illik bele az egészbe...

a 780px meg pont elfer!

igy telnyleg olyan mintha kiherelted volna, (= szentem nezd meg meg ugyis, hogy a bevel-t leszeded az alaprol, ez a kielemes szerintem nem jo

a sidebarra az a hirtelen otletem tamadt, hogy csinald ugyan azt vele, mint a bejegyzés cimekkel, szoval nyuljon tul az oldal szelen, csak ne balra hanem jobbra es akar a hozzatartozo szoveget is rendezhetned jobbra

emellett szerintem a bejegyzes cimenel a hatternek hosszabb átmenet kellene, ha mar minden képpen azt akarod hasznalni

Quote:

a 780px meg pont elfer!

de 775px a tuti :)

Quote:

igy telnyleg olyan mintha kiherelted volna, (= szentem nezd meg meg ugyis, hogy a bevel-t leszeded az alaprol, ez a kielemes szerintem nem jo

Ezt nem nagyon (semennyiresem) értem. (lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok dizájner, fotoshopot meg csak messziről láttam még, GIMP-el dolgozok, az is magyar felületre van állítva). Szóval:

WhatIs:bevel? értelmezésem szerint árnyék (?)

Mit értessz "alap"-on?

Quote:

a sidebarra az a hirtelen otletem tamadt, hogy csinald ugyan azt vele, mint a bejegyzés cimekkel, szoval nyuljon tul az oldal szelen, csak ne balra hanem jobbra es akar a hozzatartozo szoveget is rendezhetned jobbra

valahogy így gondolod?

Quote:

emellett szerintem a bejegyzes cimenel a hatternek hosszabb átmenet kellene, ha mar minden képpen azt akarod hasznalni

Ebből nem engedek! :)

bevel - hogy magyarazzam el: kiemeles, terhatas valami ilyesmi lehet magyarul

az alap a teljes oldalt jelentene, abban a szovegkornyezetben

a sidebarnal meg az eredeti szinre gondoltam, a feketevel tul gyaszos es akar az egesz sidebar mehetne align right -ba, az egyedi lenne meg talan jol is nezne ki, meg nem sok ilyet lattam (=