Végre kinyírja a Flasht az Adobe

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) Végre kinyírja a Flasht az Adobe című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: Végre kinyírja a Flasht az Adobe]

El se hiszem!!! Végre. De egy undorító egy technológia volt.

Akinek nincs izlese, az ugyis telepakolja kiscicas animgiffel az oldalat, akinek meg van, annak a flash is egy igen jo lehetoseg volt az alkotasra. Jobb mint a HTML5, mert a latvanyra, es az interakciora volt kihegyezve.
A Flashra azert voltak mergesek a programozok, mert egy teljesen mas szemleletet igenyelt, amihez nem volt elegendo 6 programnyelven beszelni anyanyelvi szinten, hanem kellett hozza vizualis kepzeloero, ami valljuk be, eleg tavol van a progmattol. Igy aztan a mainstream kiharcolta maganak, hogy a design maradjon a “dizajnerhulyekre”, a programot meg bizzak csak a megfizethetetlenul, szemtelenul draga szakikra. Nehogy a kiskolke 16 evesen arcpiritoan faszanyos aplikaciot tudjon osszebuheralni, egetve a profikat. Igy hat ki lett nyirva a Flash.

Az, hogy processzorigenyes, meg kiskapuk vannak benne, csak mese habbal. Jol optimalizalt flash nem zabalja le az eroforrast a szuksegesnel jobban, a kiskapukat meg be lehet foltozni. Ha van ra akarat. Ezzel az erovel be lehetne szantani a teljes microsoft ofice csomagot, mert a legtobb virus irodai szoftvereken at jut fel a minden csatolmanyt megnyitogato ovatlan atlagjuzer kattintasa reven.
Egy szo mint szaz, a Flash megteremtette a felhasznaloi igenyt a tartalom szinesebb, animaltabb, dinamikusabb kozlesere, amit a HTML5 kurvara nem tud most kielegiteni, kis tulzassal ahhoz is harom 12000 FT/h dijazasu progonyozo kell, hogy js-ben leprogramozza egy felirat beuszasat ballrol jobbra, ami ket kattintas volt flashben.

“a flash is egy igen jo lehetoseg volt az alkotasra”
Nem az animáció, a látvány és az interakció szűnik meg csak a formája, platformja. CSS animation, javascript segítségével mindent meg lehet oldani, cserébe nem egy zárt formátumot kell használni annak minden hátrányával.

“A Flashra azert voltak mergesek a programozok…”
Teljes tévedés. Magas szinten, nagyobb fejlesztői csapatnál egy komoly flash animáció elkészítésénél a grafikus a kinézettel foglalkozott, a programozó külső as fájlban kódolt.
Arról nem is beszélve, hogy a “kiskölke 16 évesen” programozói tudás nélkül most is képes - hasonlóan az adobe flash szoftverhez - adobe és más szoftverekkel faszányos arcpirító animációkat összebuherálni Html5-ben is. :slight_smile:

“…Jol optimalizalt flash nem zabalja le az eroforrast a szuksegesnel jobban, a kiskapukat meg be lehet foltozni. Ha van ra akarat.”
Pontosan ezért lett elege a netnek egy zárt formátumból, aminek a megfelelő működése egyetlen egy multicég “akaratától” függ

“…kis tulzassal ahhoz is harom 12000 FT/h dijazasu progonyozo kell, hogy …”
Lásd fentebb.

Ne vegye személyeskedésnek, de hozzászólása tévedések sorozatával van tele. Sokkal inkább tűnik egy CSAK a flashez értő, eddig ebből élő sértődött ember tényeket nélkülöző vagdalkozásának.

De, szemelyeskedesnek veszem, mert annak szanta. Mind1.

Hozzaszolasa tipikus peldaja annak az ontelt, poffeszkedo stilusnak, amitol hanyinger kerulget. Az mar csak hab a tortan, ahogy itt eloadja - zsenialis oknyomozoi venajanak apropojan - hogy egy hozzaszolasbol is ki tudja kovetkeztetni a szakmam :smiley:
Sajnalom, de ez most nem jott ossze.
En nem a kivitelezo vagyok kedves Laszlo, hanem a megrendelo. Aki a koltseghatekonysag szellemeben messzire elkeruli az onhoz hasonlokat, akik megprobaljak lenyomni a torkomon, hogy nekem nagyon fasza, hogy egy relativ szeles korben ismert program beszantasat kovetoen kulon grafikus + kulon programozo (CSS es javascript) alkalmazasa reven lehet csak elkeszitetni, sokkal tobb munkaoraban, es kevesbe latvanyos vegeremennyel azt, amit szeretnek. Hat nem! Jelenleg egy atlagos guglis banner is kb a duplajaba faj mint flashben, es az eredmeny altalaban egy retardalt, es bugyuta “jobbrol balra beuszik” szintu animacio.
Ami ettol kreativabb, az a regi arak sokszorosa.
Egy dologban viszont igaza van, az Adobe ahelyett hogy nyiltta tette volna a flasht, (amivel lerazhatta volna a feleloseg nagyreszet), inkabb meg megprobalt kifacsarni a rothado gyumolcsbol par csepp let. Ha megleptek volna, lenne egy jo kis eszkoz, ami olcso, es latvanyos, es egyben interaktiv animaciok gyartasat tenne lehetove.

szegyeld magad, hogy kivetted a valaszom.
mas szemelyeskedeset itt hagyod persze.

Nyugalom! :slight_smile:

En nyugodt vagyok, de ez akkor is szanalmas.

Kedves bárkik, akik olvassák.
Fiatal versenyző vagyok.
Ilyen honlapot szeretnék készíteni, de ez mintha az ördögtől való flahs-es lenne:


Lehet ilyet összehozni nem ördögtől való WordPressben?

Szia,

Persze. Erre keress a Google-ben:

wordpress cv theme
wordpress vCard theme