Vázlat oldalt miértnem láthatják mások?

Sziasztok!

Még csak kezdő vagyok a WP-hez.

Készítettem aloldalakat, de csak vázlatban mentettem el, hogy a felső menübe ne rakja ki, de így meg rajtam kívül nem látja senki.

www.euronium.eu Képzések menü

Az lenne a kérdésem, hogy tudnám úgy beállítani, hogy a felső menübe ne linkelje automatikusan ki, csak közvetlenül lehessen elérni?

Válaszotokat várom!

Ha vázlatként mentesz el valamit, akkor annak azért vázlat a neve, mert még csak vázlatos a cikk, azaz még nincs készen arra, hogy a nagyközönség elé kerüljön. Akkor tudja más is megtekinteni a bejegyzést, ha publikálod, közzéteszed. Ha nem szeretnéd, hogy megjelenjen akkor a header.php fájlodban van egy olyasmi, hogy wp_list_pages('title_li'); ez egészítsd ki így wp_list_pages('title_li&exclude=5'); a szám helyére annak az oldalnak az ID-jét írd amelyet NEM akarsz megjeleníteni. A másik megoldás pedig az, hogy használod a exclude pages nevű bővítményt.

Vagy exclude helyett include=1,2,3,4,5 és akkor csak az a valahány oldal lesz ott amiket beírsz…

Vagy a kódturkálódás nélküli egyszerű dolog ez a bővítmény: http://wordpress.org/extend/plugins/exclude-pages/

Bekapcsolása után egy kijelöléssel eldönthető, hogy az oldal megjelenjen-e, vagy sem a menüsorban.