Vásárolt sablonba új funkció(k)

Sziasztok!



A WP-ben teljesen kezdőként lenne kérdésem. Indítanánk egy oldalt, ami egy CMS lenne, így a WP jó választásnak tűnik. Ahogy megnéztük ahhoz a funkcionalitáshoz, amire nekünk szükségünk van léteznek olyan sablonok, amik szinte egy-az egyben jók. Tehát vásárolnánk egy témát. Azonban van egy dolog, amire nem találok biztos választ:



Van pár saját táblánk (több is), amit szeretnék a honlapon egy kereső oldalon keresztül elérni (kicsit olyan mintha egy ingatlanos kereső lenne). Abban a sablonban amit vennénk a kereső elég gyatra, ezért azt külön meg kellene írnom.



Tehát egyfelől hozzáteszek WP adatbázisba újabb táblákat, és egy új keresőoldalt írnék, ami persze a találatokat is megjelenítené, illeszkedve a stílushoz. Ez mekkora munka, úgy hogy a PHP-t nem ismerem, de egyéb web-es technológiákkal foglalkozom.



Köszönöm

Szia!



“Van pár saját táblánk (több is)”



Ezt úgy érted, hogy van pár saját adatbázis táblátok, vagy szó szerint, html tábla van (

között kerül kinyomtatásra az adatbázisből)?



Ha az első eset, akkor akkor az új táblát akár be lehet tenni “custom post type” -be (és metákba az újsorokat) erről van szó: http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/create-custom-taxonomies-wordpress/



Azokban lehet keresni…



MÁSIK:



Ha saját adatbázis táblákat teszel be, akkor azok kezeléséhez főleg SQL utasítások kellenek, pici PHP tudással megoldható.



Van egy WPDP osztály, és azon belül egy PREPARE - ezzel a függvénnyel tudsz biztonságosan (Lásd: https://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb#Protect_Queries_Against_SQL_Injection_Attacks) SQL utasításokat futtatni. (Legyen az keresés, új sor létrehozása, törlése stb, a szokásos SQL utasítások…)



További példa: http://stackoverflow.com/questions/29497291/wordpress-wpdb-prepare-sql-string-from-form



WPDP osztály használata: https://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb



Röviden: tudsz SQL utasításokat hívni, ha ismered őket, WP-ben ez nem gond.



Ezek alapján neked kell eldöntened, ez számodra mekkora munka a mostani tudásoddal.

Köszönöm a gyors választ.



Igen adatbázis táblára gondoltam, az SQL nem gond. És az, hogy egy teljesen új kereső oldalt hozzátenni? Igazából akkor lenne egyértelmű, ha meg tudnám mutatni melyik a sablon és pontosan mit akarok kihozni belőle.