Vásárolt sablon - feltöltött logó alatt üres rész keletkezik

Szisztok!

Sikeresen fel tudtam tenni az oldalamra a választott Wordpress sablont (WP.org-os vagyok), viszont a fejrészen ahol az oldal címe és a tagline szerepel (alapból ezt írja elő a sablon) feltettem egy logót (ezt a logót 400x200 px-re ajánlja a téma így direkt így töltöttem fel).

A probléma, hogy a logó alatt így egy hatalmas “üres rész” keletkezik, aminek nem kéne ott lennie, hiszen a sablon demója nem így néz ki. Azt szeretném elérni, hogy úgy nézzen ki a sablon, mint az ajánlott tagline-al, csak ahelyett a logó lenne ott.

Hogyan kell ezt megjavítani?

Előre is köszönöm a választ, mellékelek fotókat nem tudom mennyire tudtam érthetően elmondani. :slight_smile:

Üdv,
Timi

Mi a sablon neve?

(Valószínűleg a logó “doboza” 200x400-as, és az tolja le a tartalmat.)

Itt a sablon linkje: http://shop.17thavenuedesigns.com/products/uptown-wordpress-theme/#tab-3-tab

  • Genesis framework
  • Uptown child theme
Mit tegyek a hiba kijavításának érdekében?:)

Első körben próbáld meg “laposabb” változatban feltölteni a logót, mondjuk 400x100px méretben.

Ha szerencséd van és a doboz követi a bele tett tartalom méretét, akkor csökkenni fog a távolság.

Ha a távolság változatlan, akkor a sablon tulajdonostól praktikus elsőként infót kérni, a doboz méretének csökkentésére. Egy kis css kóddal megváltoztatható.(Mivel ez egy reszponzív sablon a logó doboz csökkentésének más összefüggései is lehetnek a fejlécre vonatkozóan.)

Szia, megpróbáltam de sajnos nem sikerül, mert mielőtt betenné a logót rá kell kattintani a “Kép kivágása” gombra, ami a fél képet levágja (és ha nem kattintok rá akkor homályosan teszi be a logót).

Próbáltam, több e-mailt is hagytam nekik, de nem írnak vissza hónapok óta, egyszerűen képtelenség kontaktba lépni velük:/

Köszönöm a segítséget és az ötleteket, ha bárkinek bármi ötlete van még ne tartsa magában! :D:)

A kép kivágásánál nem tudsz a “Lépés kihagyása” vagy “kivágás kihagyása” gombra kattintani jobb alul? :slight_smile:

Mit értesz az alatt, hogy levágja a fél képet? Honnan vág le részt, balról v. jobbról v fentről v. lentről és mekkora méretű marad meg? Mi történik ha egy 400x200-as helyett egy100x50-est teszel be, azt is megvágja?

A sablon oldalán, amit belinkeltél szintén egy kép (image) van betéve, aminek a dobozmérete 340x80-as, tehát valahogy be lehet laposabb méretet is tenni oda.

Ezt láttad? Itt leírja.

http://shop.17thavenuedesigns.com/wordpress-tutorials/custom-logo/

Igen láttam, megcsináltam de így se működött, pedig eztis megpróbáltam. Ma viszont visszaírt a téma készítője és megcsinálta, azt mondta több ember is jelezte, hogy probléma akadt ezzel a logós dologgal.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!:slight_smile: