Az eredti kérdéshez a megoldás: vászonra állítottam a megjelenést, így a választott sablon menüsora eltűnt és tudtam építeni lépésről lépésre egy új oldalt.
Ehhez a problémához tartozó hiba:
Valószínű, hogy plugin frissítésből adódó probléma miatt írta ki az 500-as hibakódot a főoldal szerkesztőfelületén, vagyis nem engedte kifrissíteni a rendszer a módosításokat.
A Wordpress írt egy hibaüzenet mailt, amiben az Elementor php fájl egyik sorát jelölte meg hibásnak.
A forráskódban 404-es oldalbetöltési hibákat írt ki a rendszer.
Megkérdeztem nem egy webfejlesztőt, rendszergazdát, de rázták a fejüket, aztán beugrott, hogy valaki mondta, hogy frissítési összeférhetetlenségekből volt problémája.
Az aloldalaim jól működtek, így leszűrtem, hogy csak a főoldalon lehet valami olyan elem, ami nem tetszik a rendszernek, ezért újra építettem azt egy ÚJ oldalon, kihagyva a kritikusabbnak ítélt elemeket helyettesítve mással, a régi oldalt pedig a lomtárba küldtem.
1,5 napba telt, hogy újra raktam az egészet és egy kicsit “gagyibb” képváltót kellett beépítenem, de most rendben működik az egész.
Nem vagyok rendszergazda vagy webfejlesztő, de muszáj voltam mielőbb megoldani a problémát.
És a jó pap(né) is holtig tanul
Régebben webfejlesztővel csináltattam magamnak két oldalt is, amihez csak neki volt hozzáférése, és heteket kellett várnom, hog egy-egy kisebb módosítást megcsináljon, ebből elegem lett és eldöntöttem, hogy magamnak rakok össze egy oldalt.
Azzal együtt, hogy adódik ilyen fajta probléma még mindig azt mondom, hogy megérte megcsinálnom!