Váltás PHP4-ről PHP5-re

Egy fizetős tárhelyen (windows szerverrel) üzemeltetek honlapot. Az alapja Wordpress 2.9.2, telepített kiegészítők:

[*]Collapsible Elements

[*]Lightbox 2

[*]NextGEN Gallery

[*]wordTube

[*]WP-EMail

[*]WP-Print

[/list]

A gondom az, hogy át szeretnék váltani PHP4 használatáról PHP5 használatára. A váltás előtt minden kiegészítőt kikapcsoltam és átváltottam alap sablonra is. A váltás egyszerűen megtehető a tárhelyszolgáltató adminisztrációs felületén. Amikor viszont szeretnék belépni a honlapra, az egyáltalán nem akar működni: se a honlap, se a wordpress adminisztrációs felülete nem töltődik be a böngészőben.

Milyen lépéseket tudnék tenni a célom eléréséhez? Szívesen fogadnék tanácsokat.
  1. Minek kell neked Win szerver?

2. És mit mond a fizetős hostod? - mert a fizetség fejében illene, hogy legyen technical support…
  1. A szervert a szolgáltató üzemelteti, ő használ windows-t :frowning:

2. A következő “nesze semmi, fogd meg jól” választ kaptam:

“A wordpress lehetséges hogy támogatja mind a PHP4, mind a PHP5-öt, azonban a két verzió nem teljesen kompatibilis egymással, mások a parancsok, így a hiba valószínűleg abból adódik, hogy a honlap bizonyos részei nem támogatják ugyanúgy.”

Az a különös, hogy amikor átváltok PHP5 támogatásra a tárhely adminisztrációs felületén, s el akarok indítani egy sima phpinfo();-t tartalmazó php fájlt, az sem fut le. Szóval szerintem szerver gondok lehetnek.

BIZTOSAN servergond!

Van egy pár weblapom… egyaránt futnak php4 ill php5 alatt is…

Jobban megvizsgáltattam a gondot a szolgáltatóval és következő üzenetet kaptam:

Az xyz domain alatt található weboldal teljes egészében inkompatibilis a PHP 5ös verziójával.

Amint átrakja PHP5be, azonnal kiakasztja a szervert, amint behívják az oldalt, és emiatt nem jön be a phpinfo.php sem.

Olyan hibaüzenetet ad az oldal, mely nem lehetséges (hiányolja a MYSQL készletet, mely telepítve van).

Kérjük, hogy amennyiben mindenképpen PHP5-re kíván átállni, úgy először javítsa ki a weboldal hibáit.

Hát szerintem a phpinfo();-t tartalmazó PHPinfo.php fájlnak minimum mennie kellene, hiszen független a weblaptól, semmilyen más utasítást nem tartalmaz az egyetlen függvényen kívül. Nagyon furcsa dolog ez.

Válts szolgáltatót.

Értelmes helyen 2 éve nem használnak PHP4-et.

Főleg ilyen bullshitet nem írnak le, hogy inkompatibilis a WordPress PHP5-el, amikor, a minimum elvárás PHP 5.1…

Akkor most nekiálljak átírni a Wordpress motort? Nevetséges. Ez van.

Szerintem, ahogy visszaolvasunk, emiatt a gond miatt nem a WordPress a hibás, hanem egyértelműen a tárhelyszolgáltató. Én megpróbálnék vagy váltani, vagy egy kicsit a sarkukra lépni.