Egy fizetős tárhelyen (windows szerverrel) üzemeltetek honlapot. Az alapja Wordpress 2.9.2, telepített kiegészítők:
[*]Collapsible Elements
[*]Lightbox 2
[*]NextGEN Gallery
[*]wordTube
[*]WP-EMail
[*]WP-Print
[/list]
A gondom az, hogy át szeretnék váltani PHP4 használatáról PHP5 használatára. A váltás előtt minden kiegészítőt kikapcsoltam és átváltottam alap sablonra is. A váltás egyszerűen megtehető a tárhelyszolgáltató adminisztrációs felületén. Amikor viszont szeretnék belépni a honlapra, az egyáltalán nem akar működni: se a honlap, se a wordpress adminisztrációs felülete nem töltődik be a böngészőben.
Milyen lépéseket tudnék tenni a célom eléréséhez? Szívesen fogadnék tanácsokat.
A szervert a szolgáltató üzemelteti, ő használ windows-t
A következő “nesze semmi, fogd meg jól” választ kaptam:
“A wordpress lehetséges hogy támogatja mind a PHP4, mind a PHP5-öt, azonban a két verzió nem teljesen kompatibilis egymással, mások a parancsok, így a hiba valószínűleg abból adódik, hogy a honlap bizonyos részei nem támogatják ugyanúgy.”
Az a különös, hogy amikor átváltok PHP5 támogatásra a tárhely adminisztrációs felületén, s el akarok indítani egy sima phpinfo();-t tartalmazó php fájlt, az sem fut le. Szóval szerintem szerver gondok lehetnek.
Jobban megvizsgáltattam a gondot a szolgáltatóval és következő üzenetet kaptam:
Az xyz domain alatt található weboldal teljes egészében inkompatibilis a PHP 5ös verziójával.
Amint átrakja PHP5be, azonnal kiakasztja a szervert, amint behívják az oldalt, és emiatt nem jön be a phpinfo.php sem.
Olyan hibaüzenetet ad az oldal, mely nem lehetséges (hiányolja a MYSQL készletet, mely telepítve van).
Kérjük, hogy amennyiben mindenképpen PHP5-re kíván átállni, úgy először javítsa ki a weboldal hibáit.
Hát szerintem a phpinfo();-t tartalmazó PHPinfo.php fájlnak minimum mennie kellene, hiszen független a weblaptól, semmilyen más utasítást nem tartalmaz az egyetlen függvényen kívül. Nagyon furcsa dolog ez.
Szerintem, ahogy visszaolvasunk, emiatt a gond miatt nem a WordPress a hibás, hanem egyértelműen a tárhelyszolgáltató. Én megpróbálnék vagy váltani, vagy egy kicsit a sarkukra lépni.