Üdv mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e hosszútávon foglalkozni egyéni vállalkozóként Wordpress alapú honlapok tervezésével, készítésével. Jómagam épp most léptem erre a szintre, bár nincs túl nagy tapasztalatom a sitebuildben, de már néhány oldalt készítettem megrendelésre. Ugyanakkor sajnos nem ezzel foglalkozom igazán, jelenleg felsőfokú szakképzésem 2. évét taposom, mely eredménye egy banki szakügyintéző feliratú papír lesz. Ellenben érdekel a téma, folyamatosan egyre mélyebbre ásom magam benne, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel el tudnék-e helyezkedni. Az egyéni vállalkozói státusz egyenlőre ideiglenes, mivel egy ismerős segít hozzá munkákhoz, de a tanév végétől már nem vagyok jogosult az adókedvezményekre, így a kevéske bevételek nem fedeznék a kiadásaimat.
Valami ötlet vagy javaslat? Jöhet bármi.
Eléggé tele a piac és az árak is alacsonyan vannak, de hobbinak jó és sörre való jön belőle.
Én már évek óta játszok ezzel a témával, így ez alapján mondom.
Norbi!
Valami tévedésben lehetsz, vagy valamit nem jól mondtál el, vagy hiányosan; nincs adókedvezménye a hallgatóknak. Ha arra gondoltál, hogy nappali tagozatos hallgatónak nem kell a minimáljárulékot megfizetni, akkor az egészen más kérdés.
Ha nem lenne munkahelyed a végzést követően, akkor a nappali tagozatos státuszod megszűnésével egyidőben az egyéni vállalkozóidat is szüntesd meg.
Jobban teszed, ha még az idén csinálsz egy kft-t, aminek te nem vagy a tulajdonosa (hanem a szüleid, nagyszüleid adják a nevüket). Idén ezt még kb. 25-50ezer ft-ból meg lehet úszni, ha nem vagy tag, nem kell járulékot fizetni, jár a munkanélküli, stb.
És, nézegesd elrettentésül a könyvelőzónás oldalamat (ne a wp részét! ).
Igen, pontosan arra a harmincvalahányezer forintos járulékra gondoltam, a képzésemet tanulói jogviszonyban taposom, az egyik tanárom a könyvelő
A gond végülis ott kezdődik, hogy kicsiben játszom, nincs tőkém/tőkénk egy kft. alapítására, egyébként a tervem is így volt, hogy amíg tanulok, kihasználom a kedvezményt, utána pedig megszüntetem a vállalkozást(megjegyzem gyakran olvasom a “szájtodat” ^^). Csak kérdés, hogy érdemes-e tovább foglalkoznom vele, van-e jövőm ezen a téren.
Azt nehéz megmondani, hogy ezen a területen van-e jövőd, de még fiatal vagy, és a jövő előtted áll.
Egészen bizonyosnak látszik az is, hogy növekszik azon igények száma, ahol az elvégzett szellemi munka után is valami számlát várnak el.
Egy kft. alapítása azért nem akkora tétel, egy-két munkából meg is van. Fenntartása - úgy, ahogyan mondtam - max. a könyvelői díj (alanyi adómentességet válassz induláskor), és ha kell, akkor mindig kéznél van.
ha vállalkozást akarsz érdemes btvel kezdeni. ha utána eléred a havi 3millás bevételt akkor lehet kft-t csinálni. mindenképpen állj össze pár haveral és csináljátok. természetesen be kell lőni a fő profilt hogy mivel foglalkozik a cég és nem árt egy üzleti terv sem. eleinte úgy könnyebb ha van egy fő állásod is amikor meg már úgy alakul akkor lehet a céget fő állásként is csinálni. most én is haveromal a saját hosting cégünket csináljuk lassan 1éve és nem árt felosztani a munka köröket hogy ki mit fog csinálni. érdemes úgy csinálni hogy több féle szolgáltatást nyújtotok a weboldal készítésen kivül. mindig mérjétek fel a piaci igényeket.
Elnézést, de butaság bt-t csinálni, ha már társaságot alapít az ember, és a havi 3 milla sem tudom, honnan jön?
Amúgy pedig: ezt a könyvelőjével beszélje meg az ember, ha már van neki: ő ismeri a legjobban a körülményeket, a lehetőségeket, a képességeket, és a csatlakozó szabályokat. Ha nem a tv híradóval, vagy a rádióval, vagy a sajtóval akarsz könyveltetni, akkor jobb, ha megkérdezed a könyvelődet, adótanácsadódat.
Köszönöm a válaszokat, bár reméltem, hogy kicsit jobban sikerül megmozgatnom a témával a közösséget. Szerintem is elég valószínűtlen, hogy ezen az eléggé zsúfolt területen havi 3 milliót keresni, ha csak nem sántít a dolog. Valószínűleg maradok vele hobbi szinten, végül is így kezdődött az egész, de nem szórom el sörre a bevételt