Vállalkozni vagy nem vállalkozni?

Üdv mindenkinek!Arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e hosszútávon foglalkozni egyéni vállalkozóként Wordpress alapú honlapok tervezésével, készítésével. Jómagam épp most léptem erre a szintre, bár nincs túl nagy tapasztalatom a sitebuildben, de már néhány oldalt készítettem megrendelésre. Ugyanakkor sajnos nem ezzel foglalkozom igazán, jelenleg felsőfokú szakképzésem 2. évét taposom, mely eredménye egy banki szakügyintéző feliratú papír lesz. Ellenben érdekel a téma, folyamatosan egyre mélyebbre ásom magam benne, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel el tudnék-e helyezkedni. Az egyéni vállalkozói státusz egyenlőre ideiglenes, mivel egy ismerős segít hozzá munkákhoz, de a tanév végétől már nem vagyok jogosult az adókedvezményekre, így a kevéske bevételek nem fedeznék a kiadásaimat.

Valami ötlet vagy javaslat? Jöhet bármi.

Eléggé tele a piac és az árak is alacsonyan vannak, de hobbinak jó és sörre való jön belőle. :slight_smile:

Én már évek óta játszok ezzel a témával, így ez alapján mondom.

Norbi!Valami tévedésben lehetsz, vagy valamit nem jól mondtál el, vagy hiányosan; nincs adókedvezménye a hallgatóknak. Ha arra gondoltál, hogy nappali tagozatos hallgatónak nem kell a minimáljárulékot megfizetni, akkor az egészen más kérdés.

Ha nem lenne munkahelyed a végzést követően, akkor a nappali tagozatos státuszod megszűnésével egyidőben az egyéni vállalkozóidat is szüntesd meg.

Jobban teszed, ha még az idén csinálsz egy kft-t, aminek te nem vagy a tulajdonosa (hanem a szüleid, nagyszüleid adják a nevüket). Idén ezt még kb. 25-50ezer ft-ból meg lehet úszni, ha nem vagy tag, nem kell járulékot fizetni, jár a munkanélküli, stb.És, nézegesd elrettentésül a könyvelőzónás oldalamat (ne a wp részét! :wink: ).

Igen, pontosan arra a harmincvalahányezer forintos járulékra gondoltam, a képzésemet tanulói jogviszonyban taposom, az egyik tanárom a könyvelő :slight_smile:

A gond végülis ott kezdődik, hogy kicsiben játszom, nincs tőkém/tőkénk egy kft. alapítására, egyébként a tervem is így volt, hogy amíg tanulok, kihasználom a kedvezményt, utána pedig megszüntetem a vállalkozást(megjegyzem gyakran olvasom a “szájtodat” ^^). Csak kérdés, hogy érdemes-e tovább foglalkoznom vele, van-e jövőm ezen a téren.

Azt nehéz megmondani, hogy ezen a területen van-e jövőd, de még fiatal vagy, és a jövő előtted áll. :slight_smile:Egészen bizonyosnak látszik az is, hogy növekszik azon igények száma, ahol az elvégzett szellemi munka után is valami számlát várnak el.Egy kft. alapítása azért nem akkora tétel, egy-két munkából meg is van. Fenntartása - úgy, ahogyan mondtam - max. a könyvelői díj (alanyi adómentességet válassz induláskor), és ha kell, akkor mindig kéznél van.

ha vállalkozást akarsz érdemes btvel kezdeni. ha utána eléred a havi 3millás bevételt akkor lehet kft-t csinálni. mindenképpen állj össze pár haveral és csináljátok. természetesen be kell lőni a fő profilt hogy mivel foglalkozik a cég és nem árt egy üzleti terv sem. eleinte úgy könnyebb ha van egy fő állásod is amikor meg már úgy alakul akkor lehet a céget fő állásként is csinálni. most én is haveromal a saját hosting cégünket csináljuk lassan 1éve és nem árt felosztani a munka köröket hogy ki mit fog csinálni. érdemes úgy csinálni hogy több féle szolgáltatást nyújtotok a weboldal készítésen kivül. mindig mérjétek fel a piaci igényeket.

Elnézést, de butaság bt-t csinálni, ha már társaságot alapít az ember, és a havi 3 milla sem tudom, honnan jön?Amúgy pedig: ezt a könyvelőjével beszélje meg az ember, ha már van neki: ő ismeri a legjobban a körülményeket, a lehetőségeket, a képességeket, és a csatlakozó szabályokat. Ha nem a tv híradóval, vagy a rádióval, vagy a sajtóval akarsz könyveltetni, akkor jobb, ha megkérdezed a könyvelődet, adótanácsadódat.

Köszönöm a válaszokat, bár reméltem, hogy kicsit jobban sikerül megmozgatnom a témával a közösséget. Szerintem is elég valószínűtlen, hogy ezen az eléggé zsúfolt területen havi 3 milliót keresni, ha csak nem sántít a dolog. Valószínűleg maradok vele hobbi szinten, végül is így kezdődött az egész, de nem szórom el sörre a bevételt smile3.gif