szöveg
ha UTF-et használsz akkor mehet simán az ékezetes karakterek. Igaz, UTF-es szerkesztőt is használj.
szöveg
Ok! Rá fogok keresni.
Az a baj, hogy néha-néha, csak egy-egy szót szeretnék kiemelni,
Szerencséd, hogy karácsony, mert különben mondanék csúnyákat...
Tessék megtanulni rendesen a CSS-t (a fentebb már említett HTML, XHTML mellé)!
"span" = így híjják amit te akarsz! nem h1,2,3, nem p, nem i vagy b/strong átzagyvalása(!)... csak CSS alapfokon.
szöveg ide
.enmarhasagom {
color: #222;
font-size: 120%;
stb.
}
Aha… tehát most már a -ot úgymond felváltotta a , az -t az , és a -t a ?
Ezek közül akkor tényleg melyiknek van értelme, vagy mi a különbség b és strong között, és i és em között? Miért nem volt jó ez az egy-egy betűs tag? Miért kellett hosszabbat kitalálni?
Ki volt az a marha nagy főfej, aki kitalálta, hogy ez a b ez nem valid! A strong… na az már valid. (Ez csak egy példa volt… Most nem pont erre a tag-re gondoltam, csak tényleg… akkor a font már felejtős? Nem használjuk már semmire?
World Wide Web Consortium (W3C) ==> http://www.w3.org/
Nem ;)
Na remek… Csak, hogy én se mondjak semmi csúnyát! 
És amúgy mi a helyzet a vs. és a vs. balhéval?
Ahogy elnézem, most is ugyanaz a neve.
Beépített? Mibe?
span
Továbbá, a hx és a p elemek használatának nagyon is megvan az értelme. Ezek tényleg alapfokú HTML ismeretek, nem bonyolult dolgok, szerintem szánj rá egy-két napot, és tanuld meg. Sok bosszúságtól kímélheted meg vele magad.
Sokkal kevesebb munka egyszer definiálni külső CSS-ben a p elem tulajdonságait, mint tucatnyi alkalommal belepiszkítani az XHTML kódba. Éppen ebben rejlik a külső CSS ereje; ha van egy site-od, ami több ezer oldalból áll, egyetlen sort kell a CSS-ben módosítanod, amivel az egész site összes bekezdésének a tetszésed szerinti stílust adhatsz.
Ha az a bajod vele, hogy a p elem kihagy egy sort, ugyancsak a CSS-ben tudod megadni neki, hogy ne tegye. Amúgy nem javasolnám, de te tudod.
(Tipográfiai szempontból a szövegelemek méretét, margin értékét relatív egységekben érdemes megadni, és nem pixelekben.)
i helyett em van, b helyett strong.
Semmivel, simán leírod őket. (Természetesen olyan szerkesztőben, ami tud UTF-8-ul, ahogy fent említette valaki.)
Ahogy elnézem, most is ugyanaz a neve.
Igen, mert nem átneveztem, hanem egyenesen kiszedtem az oldalból. És beraktam a doctype-ot, és figyeltem: Hóesés nuku, kép összeér a szöveggel.
Beépített? Mibe?
Ööö... WP-be. Nem emlékszem rá, hogy leszedtem volna akár egy címkefelhő plugint is. Ott találtam a Megjelenés -> Widgetek panelben.
Továbbá, a hx és a p elemek használatának nagyon is megvan az értelme. Ezek tényleg alapfokú HTML ismeretek, nem bonyolult dolgok, szerintem szánj rá egy-két napot, és tanuld meg. Sok bosszúságtól kímélheted meg vele magad.
Elvileg megy. hx-eket szoktam használni, csak p-ket nem nagyon. Eddig olyan nagyon nem volt rá szükségem! :P
i helyett em van, b helyett strong.
Tényleg nem értem, miért kellett hosszabb tag-et kitalálni nekik? Miért nem volt jó így? Eddig jól bevált. Minek kellett megváltoztatni? Arra törekszünk, így 2009 felé, hogy minél egyszerűbb, minél kevesebb munka, erre... na...!
Semmivel, simán leírod őket. (Természetesen olyan szerkesztőben, ami tud UTF-8-ul, ahogy fent említette valaki.)
Téééényleg! Köszi a tippet! :)
Csak hát amit Te láttál, az szerintem a "Hírlevél" és "Rajongói lista" lehetett a Meta widget-nél. Úgyhogy a widget.php átállítottam utf-8-ra, a többi php oldal meg szerintem ANSI-ban van. Nem lesz baj belőle?
na, ezért.
Na ezt még nem vettem észre! Kipróbálom! 
Igen, mert nem átneveztem, hanem egyenesen kiszedtem az oldalból. És beraktam a doctype-ot, és figyeltem: Hóesés nuku, kép összeér a szöveggel.
Nehéz lesz úgy segíteni, ha mást csinálsz, mint amit javasolnak neked.
Ha kiszeded, azzal ugyanott vagyunk, ahol a part szakad, mert a tartalom összecsúszása éppen a top.jpg kép hiányából fakad. Ez a kép "nyomja le" az alatta levő dolgokat, és ha a képet nem jeleníti meg a böngésző, akkor az alatta levő tartalom automatikusan feljebb csúszik. Ugyanez történik, amikor a Firefox Adblock pluginje a "top" fájlnév miatt nem jeleníti meg a képet.
Az oldalad tetején öt absolute pozicionált div-et (subdiv, searchdiv, welcome, partners, siteinfo) használsz. Az absolute azt jelenti, hogy az elem pozíciója nem a közvetlen környezetéhez, hanem a hierarchia root eleméhez, vagyis magához a html elemhez képest lett definiálva. Bármi történjen, ez az öt div a képernyő egy-egy adott pontján jelenik meg. Viszont. Az absolute pozicionált elemek nem részei a normal flow-nak. Ez azt jelenti, hogy az összes többi, a normal flow részét képező elem úgy helyezkedik el, mintha az absolute pozicionált elemek nem lennének ott. Rögtön a top.jpg kép után következik egy táblázat, ami nincs külön pozicionálva, tehát a normal flow része. Ez a táblázat csúszik fel abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva nem jelenik meg a top.jpg kép. Az ok a te esetedben az, hogy a Firefox Adblock pluginje a neve miatt kiszűri a képet.
Lényegében két olyan hibáról van szó, amitől még valid marad a kódod, ám együttesen összebarmolják az oldalad Firefox alatti megjelenítését.
Többféle megoldási lehetőség közül választhatsz:
1.) Gondoskodsz róla, hogy a top.jpg mindenképpen megjelenjen a Firefoxban, vagyis átnevezed a képfájlt, és ennek megfelelően átírod a 218. sort a kódban. Ez a legegyszerűbb és leglogikusabb eljárás.
2.) Az összes elemet, ami a .toptd táblázat felett van, egy div-ben helyezed el, és ennek a div-nek CSS-ben határozod meg a háttérképét, ami a - természetesen előbb átnevezett - top.jpg lesz. Ugyancsak CSS-ben meghatározod a szóban forgó div szélességét és magasságát, ami megegyezik a top.jpg képméretével. Végül törlöd az xhtml kódból a 218. sort.
3.) Abszolút pozíciót adsz a .toptd táblázatodnak is. Ez esetben az Adblock még mindig kiszűri a top.jpg-t, viszont legalább a táblázatod nem csúszik fel.
hx-eket szoktam használni, csak p-ket nem nagyon. Eddig olyan nagyon nem volt rá szükségem!
Nincs szükséged bekezdésekre, hogy tagold a szöveget?
... a widget.php átállítottam utf-8-ra, a többi php oldal meg szerintem ANSI-ban van. Nem lesz baj belőle?
Hogy őszinte legyek, nem tudom biztosan. Arra tippelek, jobb a békesség, megnyugtatóbb, ha minden UTF-8 lenne.
Hali!
Amíg a megjelenítőid (archive, single, index, category stb file-jaid nem utf8asak addig nincs gond… utána viszont mindent át kell rakni.
1.) Gondoskodsz róla, hogy a top.jpg mindenképpen megjelenjen a Firefoxban, vagyis átnevezed a képfájlt, és ennek megfelelően átírod a 218. sort a kódban. Ez a legegyszerűbb és leglogikusabb eljárás.
...akkor szerintem mindjárt átnevezem! :)
Nincs szükséged bekezdésekre, hogy tagold a szöveget?
Vedd elő a véres bökőt:
Pedig már annyiszor megfogadtam, hogy nem
-ezek többet... deeee...
*Most kipróbáltam egy szöveget bekezdésekbe szedni, és sokkal elegánsabb!
Köszi!*Hogy őszinte legyek, nem tudom biztosan. Arra tippelek, jobb a békesség, megnyugtatóbb, ha minden UTF-8 lenne.
Értettem. Meglesz!
Egyébként átneveztem bezs.jpg-re, és a Timbaland-os képnél kivettem a jobb margót. (css-ben pixright) És összeér. Mindegy, ez már így marad. Majd akkor mindegyik képnél odarakom a megfelelő margót tartalmazó class-t. Van ahol többet is (pixleft, pixright, … stb.) Ez legyen a legkevesebb.
Egyébként tényleg, akárhány oldalon jártam, és doctype-ot tartalmazott, ott összeért a kép a szöveggel. Egyébként mutass egy olyant, ahol nem! 
És mindjárt megjelenik Firefoxban is az oldal tetején a kép. Milyen jó lett volna három nappal ezelőtt eljutni ide. :)
És ezt vajon miért tetted? Ha nincs margó definiálva azoknak a képeknek, akkor a böngésző nem jelenít meg margót, és naná, hogy összeérnek.
Igen, ez a megoldás.
Ez valami mánia nálad? :) A doctype definíció kötelező, és kész. Van néhány milliárd weboldal, ami remekül elműködik vele, szerintem nem lesz nehéz találnod egyet. De tudod, mit? http://www.index.hu
És mindjárt megjelenik Firefoxban is az oldal tetején a kép. Milyen jó lett volna három nappal ezelőtt eljutni ide. :)
Csak én azt hittem, hogy köze van a felső képnek ahhoz, hogy a tartalomban lévő kiskép összeér a szöveggel... Ezért nem értettem, hogy miért kellett átneveznem?
Szerintem akkor elbeszéltünk egymás mellett, mert nekem eddig sem volt bajom a főképpel, sem a körülötte lévő szöveggel. A tartalomban lévő képekről beszéltem, amelyeknél szöveg folyik körül, és azok érnek össze.
És ezt vajon miért tetted? Ha nincs margó definiálva azoknak a képeknek, akkor a böngésző nem jelenít meg margót, és naná, hogy összeérnek.
Mint ahogy azt az előbb is mondtam... azt gondoltam azért "könyörögsz", :) hogy nevezzem át a főképet, mert akkor a többi kép nem fog összeérni a szöveggel.
De ha nincs doctype az oldalon, akkor viszont a kisképeknek van "saját" margója, és nem kell mindig beírogatni. Ezt akartam végül is elkerülni!!!
Doctype nélkül
Doctype-al
Egyébként mindkét helyen az align="left"-et használtam. Azt hiszem a különbség szembeötlő. Ha pedig mindkét helyen a style="float: left"-et használom, akkor egyiknél sem hagy ki margót.
Elég világosan fogalmaztam pedig.
Igen, valóban elbeszéltünk egymás mellett, és ennek az volt az oka, hogy az elején nem méltóztattál közölni, MELYIK képpel van problémád. Rákattintottam az oldalad linkjére, láttam, hogy tényleg elég rondán összecsúszik a cucc, és elkezdtem foglalkozni a kérdéssel. Rászántam az időt, rájöttem, hogy mindenkinél, aki a Firefox Adblock pluginjével szűri a reklámokat, ez a felső kép neve miatt történik így. Megoldást javasoltam a problémára, remélem, azért nem nagy gond.
Lehet, hogy neked nem volt bajod vele (ha nem használsz Adblockot, nem is lehetett), de felteszem; nem egyedül magadnak készíted az oldalt.
Fogalomzavarban vagy. Igyekszem udvariasan fogalmazni, könyörgésről szó sincs.
Nem kell "mindig" beírogatni. EGYSZER kell létrehozni CSS-ben egy class-t a kívánt értékekkel, aztán ezt a classt alkalmazni minden kis képre.
Továbbá. Ha nincs doctype definiálva, a böngésződ egyből quirks mode-ba kerül, és a jelek szerint ez a Firefoxnál eredményez egy néhány pixeles margót. TUDOD, hogy hiba a doctype hiánya, és az eddigi tanácsokból azt is TUDOD, hogyan lehet CSS-ben elegánsan megoldani a dolgot. Ennek ellenére görcsösen ragaszkodsz a doctype kihagyásához, vagyis a hibás megoldáshoz. Mit mond ez rólad?
Az align-ról kb. egy hete tudhatod, hogy hiba, miért kerül ez most újra elő?
Igen, valóban elbeszéltünk egymás mellett, és ennek az volt az oka, hogy az elején nem méltóztattál közölni, MELYIK képpel van problémád.
Azt hittem egyből látható, hogy a kisképekről, és az azt körülvevő szövegről beszélek, de akkor úgy látszik, a főkép eltűnése és az ezt eredményező zűrzavar figyelemfelkeltőbb volt. :)
Nem kell "mindig" beírogatni. EGYSZER kell létrehozni CSS-ben egy class-t a kívánt értékekkel, aztán ezt a classt alkalmazni minden kis képre.
Igen, de ameddig nem tudtam, hogy a doctype kihagyása hiba, és nem alkalmaztam, addig ezzel nem kellett foglalkoznom, mert mindnek volt margója.
(...) és a jelek szerint ez a Firefoxnál eredményez egy néhány pixeles margót.
És IE-nél is!
Ennek ellenére görcsösen ragaszkodsz a doctype kihagyásához, vagyis a hibás megoldáshoz. Mit mond ez rólad?
Csak annyit, hogy jó volt nekem, ameddig nem kellett margókat állítani. Mert ugye nem úgy megy CSS-ben, hogy .pix { margin: 4px; } mert akkor a kép minden irányában kiterjed, és ha pl. a felső margót nem szeretném? Arra azt találtam ki, hogy külön minden iránynak CSS, és akkor class="pixright pixbottom". Vagy erre jobb ötlet?
Az align-ról kb. egy hete tudhatod, hogy hiba, miért kerül ez most újra elő?
Mert eddig ezt használtam! :P
Természetesen van “erre” jobb ötlet 1) margin Gugliban > itt, margin:top right bottom left;(pld margin:0px 6px 6px 6px; mindenhol 6 csak fent 0)…
Igen, csak ezt style-ként kell megadni, és ugye nem style-ozunk, csak class-ozunk.