valid vagy nem valid

hali, olyan gondom van valid szinten, hogy büdös gőzőm nincs hogy lehet javítani egy nem valid honlapot, ui ha megnézem egy amolyan validellenőrzővel, akkor számomra értelmetlen dolgokba köt bele… itt van két példa:Line 119, Column 11: XML Parsing Error: attributes construct error.

<a href=-h-ttp://www.iizébigyó.huLine 119, Column 11: XML Parsing Error: Couldn’t find end of Start Tag a line 119.

<a href=-h-ttp://www.izébigyó.huszal itt mindkét hiba az, amit kötőjelbe raktam a href után, a linknél a http-ből a h betű… ráadásul ugyanezt a hibát ugyanazzal a linkkel kirakta kétszer egymás alá, így nem 23, hanem 24 hibát állapított meg… :slight_smile:

ez olyan mint amikor bedobod a pénzt a kólaautomatába, és nem ad üccsit, újra pénz, másik üccsifajta, azt sem adja, majd megállapítod: ravasz… nagyon ravasz… :smiley:(na jó azért nem teljesen, mert egyiknél “attributes…”, a másiknál “Couldn’t find…” kezdetűek a hibák, de 1: ettől még nem értem, 2: ezt a viccet szeretem, és tényleg majdnem ideillik:D)

mi az oldal?

Asszem szabványosanCode:

oldal leírása

Szal macskakörmölni kell serényen.

Nade ilyen a rossz:


Code:mert itt nincs meg a végén a " /> zárás.

ugyanígy rotty ez is:mert itt még "" sincs.

ha az első példával nem menne, próbáld így:


Code:


ami hülyeségnek tűnik, de nekem egyszer már bevált :)

aha, köszönöm… a valid azt jelenti, hogy a helyes kódokat alkalmazom-e ugye? tehát nincs benne hibás kód… és ami forráskódot a böngésző értelmez, ott minden tuti…

de egy csomót a wp alapból elcsesz, vagy nem tom, mert exer amit írtál: oldal leírása, ezt nézi helyesnek, ám a wp pl postoknál nem ezt illeszti be, vagyis eszerint nem helyes, mert nem az általad írott a lezárója annak az “a” tagnak.

a vége a linkbeillesztésnek ugyanis ez: >oldal leírása vagyis nem rak perjelet…

egyébként biztos szép és jó egy tökéletesen hibátlan kód, jól is mutat, meg stb, de egyébként számít valahol? keresőknél fontos? olvastam már ilyet is olyat is…

meg ha a wp tényéeg elcseszi, az egy sok postok lapnál viszonylagosan szívás, lássuk be :smiley:

charlie köszi, eszerint lehet nem is lényeges a kérdés? :slight_smile:

Tényleg nem mindenhol úgy rakja ki, ahogy írtam. Szerintem azért, mert a postoknál csak HTML van, amúgy meg XHTML. Előbbinél nem kell a / a link deklarálásánál, utóbbinál kell. Szal a WP nem szúrja el. Az a biztos, ha mindig ellenőrzöd a validatorral. Majd ha lesz képed, amit be akarsz linkelni, pl. a mittoménhová, azt is így csináld!Code:

kép.png

Itt láthatod, hogy lehet ám a hrefet paraméterezni, de az XHTML-ben valamilyen hülye oknál fogva a paraméterezés _után_ is le kell zárni, a per-jellel. Aztán persze a zárótag is kell, ahogy mondod. Majd figyeld meg, hogy ha esetleg egy sablonfile-ban akarsz sortörést, akkor a helytelen (ami pedig HTML-ben helyes) és a helyes az ilyen:

Code:- rossz- jó

Például a sidebar-nál javallott mindig XHTML-t használni (a perjelest). Ott a javascript miatt is hajlamos nyivákolni a validator. Itt kérdezem meg én: sikerült valaha valakinek úgy beilleszteni statisztikai kódot (jscriptest), amitől nem lett invalid az oldal?

én máshogy kérdeznék, folyamatosan tartalommal frissített oldal (nemcsak szöveg, hanem kép, video, javascript, stb) esetében látott-e már valaki valid oldalt? megnéztem nagy portálokat (többek közt index,nol,sőt kiváncsiságból nytimes.com:slight_smile: stb) de egy sem volt valid…

szal most akkor valid vagy nem valid? :smiley:

nagyon jó kérdés… valid vs. nem valid !

A validnak akkor lenne sztem értelme, ha pl valid kód már crossbrowser lenne. Persze tudjuk hogy messze van töle. Úgysem ússzuk meg a böngészö hekkeket, viszont csökkentjük az elfordulási lehetséget. Talán egyetértenek velem okosabb emberek is , hogy nem feltétlenül elvárás a valid kód, de legyen abszolút crossbrowser és ne dobjon semmilyen js hibát.

Ha müködik akkor elérted a célod.

Egyetlenegyet találtam :slight_smile: wordpress.org - valid XHTML 1.0 és CSS. Szóval nem valid. Hacsak nem tényleg a minimumra szorítkozik valaki. De a saját példámon okulva, azért nem teljesen ép a w3c validator sem. A w3schools-ban nyomják az ember szájába a valid css meg egyéb megoldásokat, és akkor kidobja a stíluslapomra, hogy az overflow-y:scroll nem létező utasítás (K2 alap). Az XHTML témájában tök valid vagyok :slight_smile:


pryus wrote:

[...] de legyen abszolút crossbrowser [...]

Abszolút egyetértek. Még akkor is, ha nekem nem sikerül ie6/7 alá összehozni a css-t.

használd ezeket:

vagy valami hasonlókat, meg nézz utána milyen megoldásokra érzékeny az ie és milyenre az ff.


én pl macen fejlesztek ezért próbálom megtalálni a legoptimálisabbb megoldásokat hogy ne kelljen hadrendbe állítani a pécét, csak a legszükségesebb esetekben.


ha js-eket használsz pl akkor szinte elkerülhetetlen.

öhm, ezek css-be valók? azt hittem, ott csak az !important paraméterrel lehet machinálni. Egyébként az össze problémám a háttérrel és a header-képpel van. Egy függőleges csíkot akarok repeat-x megoldással háttérnek, és megy is rendesen, csak ie6/7 alatt nem akarja az igazságot. Pedig elvben ismeri az utasítást szóval nem értem. Konkrétan így:Code:

background: #0171BE;

background-image: url('headerback.png');

background-repeat: repeat-x;

én azért is kérdeztem, mert az ember böngészi, olvasgatja ezeket az online marketing meg seo meg keress több pénzt a honlapoddal weboldalakat, hátha van hasznosság, (van) de kettőben mindig megegyeznek ezek az oldalak:

azt mondják csinálj valid oldalt, az övék meg nem azutóbbi esetben ha mégis az, akkor nem frissül, kínkeservesen validolták és hozzá sem nyúlnak, mondván jobb ma egy valid mint holnap egy se :smiley:abban pyrrusnak sztem igaza van, hogy “Ha müködik akkor elérted a célod.” a validságot a keresők miatt szeretik még nagyon hangsúlyozni, de ahogy én laikus nézegetem, a keresők tippre 80 százalékban egyvalamit néznek. a tartalmat: mennyi, milyen adat, milyen gyakran frissül… aztán a domainnév, de a metaszavak, a valid, az oldaladra mutató fontos linkek az sztem mind másod meg harmadrangúak a motorok algoritmusaiban

hello !nekem is lenne egy validálós problémám. nem nagyon értek hozzá, szóval elkelne a segítség. ezt kapom meg:Quote:

Sorry, I am unable to validate this document because on line 670 it contained one or more bytes that I cannot interpret as utf-8 (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.

The error was: utf8 "xE9" does not map to Unicode

2.1.3 hun wp + zen minimalist
azt sem teljesen értem, hogy hogy találom meg a 670. sort. ha megnyitom a böngészőből a forráskódot, akkor ott épp semmi olyan nincs, ami problémát okozhatna.

exer:ezeket a head-be kell tenni.

csinálj két külön css-t. egyet ie-re másikat minden másra. ezekkel pedig szabd meg a szükséges feltételeket, hogy mikor melyik css-t huzza be. ennyi az egész!a kód így helyes:.body {

background: #0171BE url(‘headerback.png’) repeat-x;

}AVAGY hosszabban:.body {

background-color: #0171BE;

background-image: url(‘headerback.png’);

background-repeat: repeat-x;

}

visszatérve a valid témára:

először is nem vagyok valid huszár!!!

másodszor nekem a taktikám a következő: (sorrendben)
 • megkreálom a design-t
 • szétvágom html-re megcsinálom a html oldalakat css-eket.
 • validálom a kódot
 • letesztelem böngészőkre, szükséges hekkeket megcsinálom  és ezekután teszem rá a layoutot wp-re vagy más cms-re.  mivel én macen fejlesztek egy textmate nevü programban, ezért az oldalaim kódjait egy gombnyomással validálom és máris hozza a hibákat, avagy nem hozza:) !

  viszont szerintem mivel a wp kimeneti kódját ügye a függvények értékei adják meg a tartalmak ezért lehet hogy a kimeneti kódot kéne validálni és visszakeresni a php-ben hogy a problémás részeket melyik függvény adja.

  ez nagy faszság?!

valid még:

ha megfigyeled a valid xhtml szabványokat kicsit tanulmányozod őket:) és még mindemellé sokat validálsz, a dobott hibákból nagyon sokat lehet tanulni. következőre már nem fogod elrontani…

éljen a valid, éljen a div és menjünk el remetének amíg nem lesz egy darab szabványra épülő brózer minden platformra. szép álom…

Lényegileg csak az IE-t kellene lepusztítani…

vackor,a hibát ilyen esetben úgy lehet megtalálni, hogy a validáló oldalon megjegyzed a sorszámot, aztán azt mondod nekije, hogy ne “automat” legyen az encoding, hanem ráerőszakolod a Westernt vagy Easternt… kipipálod a “show source” bigyót, és Revalidate.Amúgy efféle hiba abból szok adódni, hogy a dolgozók szerkesztgetik a template fájlokat és nem utf-8 kódolással mentik el őket…

csak zárszóként

az oldalam nem valid, és a hibáknak több mint a felét a lightbox által készített bélyegképek kódjában jelzi…

no comment :slight_smile: