Valaki más munkájának a folytatása.

SziasztokTeljesen Elvesztettem a fonalat.

Mérnökként (mechanikai design) dolgozom egy vállalatnál Londonba, és alapszinten jártas vagyok a htmlben, programozásban. Ezért most új feladatként azt adták nekem, hogy készítsek a cégnek egy honlapot, mert akit megbíztak nem végzet jó munkát, a régi honlap pedig elavult.

Nos én már a telepítésnél elakadtam. Számítógépekhez annyira nem értek, a főnököm szerint pedig, ha ő le tudja rajzolni paintbe, hogy nézzen ki a honlap akkor én azt meg tudom csinálni.

Az előző ember wordpressben dolgozott. És elküldték azt amit használt, de én nem tudom megnyitni. Nem tudom, hogy azért mert én magyarul használom és ő meg angolul írta, vagy azért mert elrontottam valamit a telepítésnél.

A lényeg, hogy most egyáltalán nem működik.

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tegyek?

Előre is köszönöm

Mit küldtek el? hogy néz ki? mi az?

Miért nem tudod telepíteni?

(A telepítés menete le van írva, keress rá(már nem tudom, hogy hol))

(ha az 'elődöd' sablont(témát,kinézetet stb.) csinált akkor a feltelepített Wordpress főkönyvtárába találsz olyat, hogy ' wp-content ',abban van egy ' themes ' nevezetű könyvtár , nyisd meg .Abban vannak a témák, oda könyvtárastól töltsd fel a kapott témát és az Vezérlőpult(admin-pult)->Megjelenés -nél aktiváld. Majd nézd meg(ha nem működőt csinált, akkor cumi van).Írd le ide,hogy ha elakadtál. :slight_smile:

Te is WP alapú oldalt szeretnél csinálni?(ahhoz a html 'tudás' kevés). :wink:

Nonono! Nem kevés a HTML tudás, több az, mint amennyivel beindítható az egész; itt vagyok rá élő példaként.Egy szövegszerkesztői gyakorlattal már el lehet indulni (azt nem mondom, hogy nem kellően rögös úton…), és itt van a Közösség, ahonnan jön azért kis (nagy) segítség.Vágj bele bátran, majd kihúzod magadat… :slight_smile:

Szerintem csak HTML 'tudással', nehéz a WP-vel boldogulni.

(kell hozzá egy kis php és css 'szag' is)

De természetesen segít a fórum. :slight_smile:

Nem akarok offolni, de erről én tudnék mesélni… Amikor kitöröltem az első kacsacsőr jelet a<?php kombináció elől, hogy minek oda a balra mutató jel, nem akarok ilyen díszítést… :superman:Sokáig másolgatással oldottam meg a CSS-nevű firifittyet; néztem, hogy minek mi a hatása. Nem egyszer dőlt össze az egész oldal, csúsztak egymásra a div-ek… :skull:Amikor a régi honlapról bemásoltam a szöveget a bejegyzésbe, és eltűnt a főoldal, vagy egy lezáratlan div miatt a 9. sortól az 1214-ig minden vastag, dőlt betűvel jelent meg…:confused:

És jött Moshu, leszedett a 10 körmömről és mondta az igét, Patai Laci biztatott, a gépemen meg kikopott a :google:-gomb. :slight_smile:Ma sem a PHP-CSS-SQL triós-triók az erősségeim. Ámde lelkes, tanulniv ágyó amatőr vagyok, és így nincs akadály előttem. Megyek bátran, mint vak ló a falnak.

Így lehet WP-rajongóvá válni, kísérletezni, örülni. :slight_smile: :slight_smile:

Nos ma elolvastam az összes fellelhető információt ezzel a programmal kapcsolatban. (magyarul és több másik nyelven)

Most már csak a telepítéssel van problémám.

Van Total Commanderem van easyphp-m mysqlem és le van töltve ki van tömörítve a program.

A probléma az, hogy mégse tudok vele dolgozni, nem értem miért.

Szerintem valamit elrontottam a telepítésnél, máshova másoltam, vagy rosszul töltöttem ki a kérdéseket a fájlban.

De az ötödik pont a telepítésnél midig csak krikszkrakszokat vagy hibát ad ki.

Szóval szerintem a négyes lépésnél van a probléma. Ezt teljesen részletesen le tudná valaki írni.

Pontosan mit hova, mikor és miért. ( nincs szőke hajam, de ha valamit soha nem tanítottak meg nekem, akkor az nagyon nehezen megy)

Előre is köszönöm


'rozi' wrote on '2010-01-15:
...


(A telepítés menete le van írva, keress rá(már nem tudom, hogy hol))


...

Dióhéjban , létrehozol egy adatbázist neki , feltöltöd a WP fájljait FTP-n , elindítod és telepíted , belépsz és buherálod. Ennyi . :)


Ha valamit nem találsz, kérdezz nyugodtan.

Én se tudok PHP-űl… :lol:

Én se :frowning:

Milyen hibaüzenetet kapsz telepítés után?

Hiba üzenet pontosan a következő:

ERROR: %s’), $error); ?> );} $php_version = phpversion(); $mysql_version = $wpdb->db_version(); $php_compat = version_compare( $php_version, $required_php_version, ‘>=’ ); $mysql_compat = version_compare( $mysql_version, $required_mysql_version, ‘>=’ ) || file_exists( WP_CONTENT_DIR . ‘/db.php’ ); if ( !$mysql_compat && !$php_compat ) $compat = sprintf( __(‘You cannot install because WordPress %1$s requires PHP version %2$s or higher and MySQL version %3$s or higher. You are running PHP version %4$s and MySQL version %5$s.’), $wp_version, $required_php_version, $required_mysql_version, $php_version, $mysql_version ); elseif ( !$php_compat ) $compat = sprintf( __(‘You cannot install because WordPress %1$s requires PHP version %2$s or higher. You are running version %3$s.’), $wp_version, $required_php_version, $php_version ); elseif ( !$mysql_compat ) $compat = sprintf( __(‘You cannot install because WordPress %1$s requires MySQL version %2$s or higher. You are running version %3$s.’), $wp_version, $required_mysql_version, $mysql_version ); if ( !$mysql_compat || !$php_compat ) { display_header(); die(’ ’ . __(‘Insufficient Requirements’) . ’’ . $compat . ’

‘); } switch($step) { case 0: case 1: // in case people are directly linking to this display_header(); ?>ReadMe documentation at your leisure. Otherwise, just fill in the information below and you’ll be on your way to using the most extendable and powerful personal publishing platform in the world.’), ‘…/readme.html’); ?>error) ) wp_die($wpdb->error->get_error_message()); display_header(); // Fill in the data we gathered $weblog_title = isset($_POST[‘weblog_title’]) ? stripslashes($_POST[‘weblog_title’]) : ‘’; $admin_email = isset($_POST[‘admin_email’]) ? stripslashes($_POST[‘admin_email’]) : ‘’; $public = isset($_POST[‘blog_public’]) ? (int) $_POST[‘blog_public’] : 0; // check e-mail address $error = false; if (empty($admin_email)) { // TODO: poka-yoke display_setup_form( __(‘you must provide an e-mail address.’) ); $error = true; } else if (!is_email($admin_email)) { // TODO: poka-yoke display_setup_form( __(‘that isn’t a valid e-mail address. E-mail addresses look like: username@example.com’) ); $error = true; } if ( $error === false ) { $wpdb->show_errors(); $result = wp_install($weblog_title, ‘admin’, $admin_email, $public); extract($result, EXTR_SKIP); ?>

Lemásoltam pontosan, hogy mit ír ki ctrlc ctrlv-vel

Ha ezt valaki tudja mit jelent akkor az nagyon okos, le a kalapom előtte.


'rozi' wrote on '2010-01-15:
Dióhéjban , létrehozol egy adatbázist neki , feltöltöd a WP fájljait FTP-n , elindítod és telepíted , belépsz és buherálod. Ennyi . :)


Ha valamit nem találsz, kérdezz nyugodtan.Lehet, hogy az a baj, hogy nem hoztam létre adatbázist?

hát valamiben kell lennie a wordpressnek. Hozz létre természetesen a phpmyadminban adatbázist ha eddig nem tetted meg. :wink:

Eszembe jutott, hogy régen amikor tanultunk programozni (c alapszinten) még az egyetemen volt egy program ami lefordította a hibaüzeneteket. Mivel precíz vagyok (próbálok lenni) a régi cdimen utána nézve ezt meg is találtam

A szerint a program szerint már meg van nyitva és fel van telepítve ez a program, ezen a gépen. De szerintem ez képtelenség. Mert sehol nincs látszatja

De azért se adom fel