Utolsó blogbejegyzés widgetbe

Sziasztok!Az oldalamnak szeretnék egy kezdőlapot csinálni, ami más kinézetet kap, mint a blog rész, vagy a többi oldal.

A probléma a következő: a legfrissebb blogbejegyzést szeretném megjeleníteni a kezdőlapon, minimum a bejegyzés összefoglalóját egy képpel, de akár a teljes bejegyzést is. Úgy gondoltam megoldani, hogy a kezdőlapra beállítottam egy sidebar-t, amit csak ez az oldal használ, és ide tennék egy widget-et, ami megjeleníti a bejegyzést.

Kipróbáltam vagy 20 különböző plugin-t, legközelebb talán a Featured Post Widget áll a megoldáshoz, de ez sem az igazi, csak azt az egy bejegyzést jeleníti meg, amit kiválasztok, nem automatikusan a legfrissebbet, és valamiért behozza a Sociable plugin bejegyzés végén megjelenített ikonjait is, ráadásul függőlegesen rendezve. Szintén nagyon jó eredményt ad a Posts to Page plugin is, de mint a neve is mutatja, ezt csak oldalakra lehet beszúrni, widgetbe nem (próbáltam a Szöveg mezőbe, de nem jött össze). Ami a legtöbb kipróbált plugin-nál gond volt: a képeket a bejegyzésbe a NextGEN galériáimból szúrom be, így nem jelent meg bélyegkép a widget-ben.

Kérdés: milyen megoldást javasoltok?Végső esetben megint nekiesek a kódoknak, és átírom úgy, hogy a Posts to Page-et tudjam használni, de ha lehet, ez elkerülném. :slight_smile:

Ha kicsit is komolyabban akarsz foglalkozni wp sablonok szemelyre szabasaval, akkor erdemes egy kicsit elmerulni a ‘loop’ fogalmaban.http://codex.wordpress.org/Class_Reference/WP_Query

http://codex.wordpress.org/The_LoopStilusaban nagyjabol szaz felekeppen kivitelezheto a dolog de ezzel a formaval nagy bajod nem lehet:<?php$args=array(“showposts” => 1);$the_query = new WP_Query( $args );// The Loopwhile ( $the_query->have_posts() ) : $the_query->the_post(); ?>


<?php endwhile;

// Reset Post Data

wp_reset_postdata();?>Az $args tomben tudod tudod definialni a szempontjaidat. Jelen esetben nincs szukseg semmi extrara a szamlalot leszamitva mivel az idorendi megjelenites az alap. De ezen kivul meg kismillio szempontot tudsz neki megadni(szerzo,kategoria,bejegyzes tipusa, stb). A ciklus igazabol (while) ebben az esetben nem is szukseges, hiszen csak egy bejegyzesrol van szo de nem art ha megszokod.Azt hogy konkretan mit akarsz megjeleniteni a bejegyzesbol (cim,rovid tartalom,teljes tartalom) csak azon mulik, hogy mit irsz bele a loop-ba


<?php

$args=array(


"showposts" => 1


);


$the_query = new WP_Query( $args );


// The Loop


while ( $the_query->have_posts() ) : $the_query->the_post(); ?><?php endwhile;


// Reset Post Data


wp_reset_postdata();

?>

Az $args tomben tudod tudod definialni a szempontjaidat. Jelen esetben nincs szukseg semmi extrara a szamlalot leszamitva mivel az idorendi megjelenites az alap. De ezen kivul meg kismillio szempontot tudsz neki megadni(szerzo,kategoria,bejegyzes tipusa, stb). A ciklus igazabol (while) ebben az esetben nem is szukseges, hiszen csak egy bejegyzesrol van szo de nem art ha megszokod.

Azt hogy konkretan mit akarsz megjeleniteni a bejegyzesbol (cim,rovid tartalom,teljes tartalom) csak azon mulik, hogy mit irsz bele a loop-ba

Azt elfelejtettem emliteni, hogy ennek semmi koze a widgetekhez. Ez kozvetenul az oldalad sablonjaba kerul.

+1 szavazat a query megoldásra. Csinálj egy különálló kezdőoldalt és az utolsó postot húzd bele.

http://codex.wordpress.org/Pages

Köszönöm a válaszokat.

Akkor hát kódturkászásra fel! :smiley:

Megcsináltam a query-s, loop-os megoldást, a végeredmény már majdnem tökéletes, csupán egyetlen apróságot nem tudok megoldani sehogy sem:

Azt szeretném, ha az egy darab behívott bejegyzésem csak a -ig jelenjen meg, de mindig kiteszi a teljeset, ha a the_content-et használom, ha viszont a the_exerpt-et, akkor automatikusan elvágja a bejegyzést egy helyen, nem ott, ahol én beletettem írás közben a -t, ráadásul ebben az esetben a bejegyzésben a előtt lévő képet sem jeleníti meg.

A kód jelenleg így néz ki:

<?php$args=array(“showposts” => 1);$the_query = new WP_Query( $args );// The Loopwhile ( $the_query->have_posts() ) : $the_query->the_post(); ?>


<a href="" title="" rel="bookmark">Írta: ~ ~
<?php the_content(''.__('Tovább is van »').''); ?><?php endwhile;

// Reset Post Data

wp_reset_postdata();

?>Vajon hol a hiba?

A blog oldalon tökéletesen megjelennek a bejegyzések a -ig, a kategória archívumban szintén, csak a főoldalon nem akar működni a dolog.


<?php


$args=array(


"showposts" => 1


);


$the_query = new WP_Query( $args );


// The Loop


while ( $the_query->have_posts() ) : $the_query->the_post(); ?>


<a href="" title="" rel="bookmark">
Írta: ~ ~


<?php the_content(''.__('Tovább is van »').''); ?>

<?php endwhile;


// Reset Post Data


wp_reset_postdata();


?>

Vajon hol a hiba?


A blog oldalon tökéletesen megjelennek a bejegyzések a -ig, a kategória archívumban szintén, csak a főoldalon nem akar működni a dolog.

<?phpglobal $more;$more = 0;the_content(’’.(‘Tovább is van »’).’’);?>

<?php

global $more;

$more = 0;

the_content(’’.
(‘Tovább is van »’).’’);

?>

Efrud!

Hála és köszönet, így már tökéletesen működik! :smiley: