utf8_general_ci kontra latin_2_hungarian

Az alábbiakban szeretném a segítségeket kérni:A szolgáltatóm nem biztosít utf8_hungarian adatbázis karaktertáblát. A telepítéskor latin_2_hungarian lett beállítva és alapból jól is működik, nem lenne vele baj… hacsak…Használok pár plugin-t, amik utf8_general_ci karaktertáblával dolgoznak. Sajnos úgy tűnik ez összeveszik a latin_2_hungarian karaktereivel, mert pár esetben, amikor egy utf8_general - al dolgozó plugin latin_2_hungarian alapú táblából szedi az infókat, processzálja és majd küldi a kimenetre, akkor fura karakterek kerülnek megjelenítésre. Nem vagyok ebben túl járatos, nem tudom, hogy mennyiben kompatibilis a két karakterkészlet, és a kérdéseim:
 1. Érdemes-e így utólag a latin_2_hungarian táblákat utf8_general_ci - re állítani phpMyAdmin-on keresztül, segít ez megoldani a problémát? Vagy inkább a plugin táblákat kéne latin2_hun - ra állítani (nem hiszem, de hátha…)?


 2. Ha igen, akkor mennyiben befolyásolja ez a már meglévő tartalmat: post-ok, kommentek és egy rakás egyéb adat ami latin2_hun készlettel futó táblákban van?


 3. Egyéb módszerek a hibásan megjelenített karakterek elkerülésére?

  Előre is kösz.

Egy pillanat… ha van olyan plugin amely létrehozta magának az utf8_general_ci táblákat, akkor az adatbázis is képes ennek használatára…csinálj egy tejes adatbázis mentést a köv módon és újra import…


 1. Belépsz a phpMyadmin felületére


 2. Kiválasztod az adatbázist - a bal oldali listából - és rákattintasz a nevére  3.Export->SQL, Strukúra: Be, SQL export kompatibilitás:MYSQL40 (ez fontos, így az exportba nem kerül információ a táblák egybevetéséről!), AUTO_INCREMENT érték hozzáadása: Be, Idézőjelek használata a tábla- és mezőneveknél: Be, Adat: Be, Mezőneveket is hozzáadja: Be, Kiterjesztett beszúrások: Be, Bináris mezők hexadecimálisként: Be, Export típus: INSERT, Fájlnév megadása: Be


 3. Ezután töröld az adatbázis tábláit


 4. Jobb felső sarokban a Tevékenységekre kattintva juthatsz a módosítás lehetőségéhez.


 5. Legördítesz a böngésző aljára az Egybevetés részig és egyszerűen módosítod azt. Pl. utf_general_ci -t választod.


 6. importálod az exportált táblákat…