“Sikerült” az UTF-8 kódot elállítani és nem engedi a visszaállítást.
Az oldal, amin gyakorolok szinte teljesen szétesett, ráadásul a WP kezelőfelület is széttöredezett és úgy néz ki, mint egy 20 évvel ezelőtti honlap.
Miért van az, hogy egy-egy gombnyomással lehet a beállításokat megváltoztatni, de visszaállítani nem?
Egyáltalán nem értek a programozáshoz, a WP-t sem én telepítettem, az adatbázishoz sem értek.
Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
Egy “totális kezdő”
Amíg a gondolatolvasási szekciónk üzembe helyezi a távolbalátási egységet, addig megkérdezem
- mi a honlap url címe?
- nem nyilvános url hiányában melyik wp-verzió, milyen sablonnal?
- hol állítottad el az utf-8-at? (megjegyzem, egyetlen kattintással azt sem lehet elállítani, kell hozzá kicsit ügyeskedni… )
- mi a honlap url címe?: www.vamonos.hu/cegepites (WP 3.3.2. , Twenty Eleven Theme)
- hol állítottad el az utf-8-at? : Settings/Reading Encoding for pages and feeds
[*]- hol állítottad el az utf-8-at? (megjegyzem, egyetlen kattintással azt sem lehet elállítani, kell hozzá kicsit ügyeskedni... :) )
[*]
[*]Hát nekem sikerült!!! :(
[/list]
És ha UTF-8 ra cseréled, pont ott, ahol átírtad? ([font=helvetica, arial, sans-serif:1byem9ge]Settings/Reading Encoding for pages and feeds) Mert most utf-7…[/font:1byem9ge]
Nos, épp ez az, hogy ezt nem engedélyezi, sőt semmilyen más kódot nem enged. Azt hittem esetleg megbírkózik a UTF-16-tal, vagy az UTF-32-vel.
De semmi. A hibaüzenet a következő:
A phpMyAdminban a következő szerepel:
Köszönöm a segítséget, de mivel nem vagyok jártas semmilyen programozásban, így tényleg fogalmam sincs, hogy hol találom a wp-config.php-t!
Az adatbázist a szolgáltató építette fel és a teljes telepítést is megcsinálta. Kértem tőlük is segítséget, de nem állnak túl konstruktívan hozzá a problémámnak.
Hol keressem a wp-config.php-t? Beléptem a phpMyAdmin-ba, de ott nem találtam sehol. Nem is nagyon akarok kutakodni benne. Keressem a WP kezelőfelületén? De ott hol?
Egyébként a 3 oldal teljesen más szöveget tartalmazott, nem is értem, hogy lett minden oldalon ugyanaz. Egész jól álltam már az oldallal. Nencsak az oldalam esett így össze, ráadásul a kezelőfelület is alaposan megváltozott.
Igazán köszönöm a segítő szándékot, és nagyon restellem magam, hogy még így sem tudom megoldani a gondomat.
A tárhelyszolgáltatót kértem meg, hogy segítsen a telepítésben. Mivel egyáltalán nem vagyok jártas a programozásban, a szolgáltató vállalta, hogy helyettem mindent megcsinál. A szerverén a én saját web-oldalam alatt létrehozta az adatbázist és telepítette a WP3.3.2-t is. Megkaptam az adatbázishoz való hozzáférési jelszavakat, és az adatbázisba a tárhelyszolgáltató holnapján keresztül léphetek be (phpMyAdmin).
Én már egy alap WP oldatt kaptam és a WP kezelőfelületbe egyenesen be tudok lépni, nem kell/kellett ftp hozzáférés.
Igen ez jó ötlet, csak éppen a szolgáltató nem lelkesedett attól, hogy így elbarmoltam a dolgot.
Azt írták: “felmérjük a károkat, és árajánlatot adunk a hiba kijavítására.”
Erre Te azt írod, hogy 10mp munka. Én meg nem tudok dolgozni már több, mint 1 napja.
Köszönöm. Válaszoltam.