Űrlap --> post

SziasztokReceptes példával mondom el, hogy mire lenne szükségem.

Olyan felületet szeretnék a front-endre, amin megjelenik egy űrlap mondjuk az alábbi textareákkal:
 • Étel neve
 • Rövid leírása
 • Hozzávalók
 • Elkészítés  Az elküldés után szeretném, ha mindebből egy moderációra váró post lenne, ami jóváhagyás után kikerül a blogra.

  Az egyes mezőkhöz szeretnék automatikusan, mondjuk

  Headereket rendelni.  Előre is mindenkinek…

Cforms bővítmény lehet az egyik megoldás.

Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a regisztrált felhasználók közül a Szerkesztők tudjanak ilyen front-end módszerrel írni? Még jobb lenne, ha volna olyan plugin, amely blogot készít a Szerkesztőknek és Adminnak, másoknak senkinek, amit lehet szerkeszteni, módosítani, új bejegyzéseket írni. Van ilyen?

Fűcsomó legyek, ha értem amit kérdezel. :slight_smile:Milyen front-end módszerre célzol, gondolsz? Alapból a szerkesztők és az adminok írhatnak bejegyzést. Milyen bővítmény, milyen blog, mit másoknak nem? Egy kicsit összefogottabban próbálj meg kérdezni, ha lehetséges.

Ok. Megprobalkozom magyarul fogalmazni :smiley: Tehat van egy hetilap, annak szeretnenk az oldalat feldobni. Az lenne a lenyege, hogy a szerkesztok tudjanak vezetni maguknak blogot es mellette cikket is bekuldeni. Ez a cikk-bekuldes pedig frontend legyen kizarolag! Blogot pedig ne csak a szerkesztok, hanem nehany erre kijelolt masik szemely is irhasson (pl. kozremukodok).

A blogot es a frontendet biztosan ket kulonallo bovitmennyel tudom megoldani.

Letezik olyan blogos bovitmeny, ahol ki tudom jelolni, h ki irhat blogot es ki nem?

Melyik frontendet ajanlanad?

102x volt szó a jogosultságok kezeléséről: wp-role-manager

Jó, ok, ezt megértettem, ismerem is a bővítményt és hasznosítanám, ha ismernék blogos bővítményt. Szükséges Wordpress MU vagy meg lehetne oldani simán egy bővítménnyel?

WordPress és a WordPress MU vonal egyesült, és van a WordPress, amelynek van MultiSite (MS) funkciója. Ha ezt kívánja alkalmazni az ember, akkor úgy kell telepíteni, hogy az MS funkció dolgozhasson.Tehát, telepítesz egy WP MS-módot és egy BuddyPress bővítményt.

Nekem nagyon hasonló problémám van mint a téma indítónak ezért nem is nyitottam új topicot.Szóval nekem is valami form builderre lenne szükségem.

A lényeg hogy a post-ot a frontend-ről lehessen feltölteni.

Mivel a post nagy, ezért nem egyben, hanem több lépésben egyforma formokon kéne bevinni.Tehát a lépések:
 1. cím beír
 2. tartalom beír
 3. képek csatolása
 4. következő lépésre kattint (ekkor egy kis fülön nyit egy új üres formot)  ha már nincs több lépés akkor publikál

  ekkor az összes anyag bekerül a postba a megfelelő oldalak oldaltöréssel elválasztva  Amiket találtam form-buildereket, azokkal a formot meg tudom csinálni, de hogy lépésenként újat nyissak, azt sehol.  Drupal book típusa hasonló, gondolkodom is rajta, hogy talán annak a form builderével előbb meg lehetne oldani.

  Bár ezt talán leprogramozni sem lenne túl nehéz, bár még nem próbáltam.

Kedves Fórumozók!Ez életem első WordPress fórum bejegyzése, ezt a releváns topikot találtam hozzá.

A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakhoz:A weboldalamon belül egy olyan külön oldalt szeretnék létrehozni, amelyen egy bizonyos szakmához tartozó emberek tudnának ingyen és bérmentve feliratkozni egy adatbázisba. Amennyiben bejelöli (kitölti) a megfelelő mezőket (Név, Elérhetőség, Fénykép, Magáról valami, Engedélyez-e hozzászólásokat az űrlapjához, vagy sem) akkor az űrlapja automatikusan megjelenne a honlapon és kereshetővé válna. Van-e ilyen WordPress bővítmény, amivel ezt meg tudnám oldani lehetőleg úgy, hogy ne egyenként kelljen az űrlapokat felvinnem, hanem minél inkább automatikus legyen?Nagyon köszönöm előre is a segítséget!Andi

Győző,Pont ilyet keresek de, hogy a pékbe lehet megoldani, hogy a beküldött adatokból poszt legyen?

Nagyon tetszik a bővítmény de fűcsomó legyek ha értem miként lehet ebből bejegyzést varázsolni.

Tudsz valamit amit én nem látok?

Úgy érted, hogy a cForms-ból miként lesz cikk? Vagy ezt a hozzászólást nem ide szántad? Vagy miért pont engem szólítottál meg? :slight_smile: :slight_smile:

Contact form 7 nézd meg … ott az elkészített űrlapból shortcode lesz… és rakhatod akárhová csak irnod kell hozzá css-t …

Igen Győző :slight_smile:

Mert ugye a topik indítónak az lett volna a lényeg, hogy a kitöltött form egy bejegyzésként mentődjön el amit publikálni lehet.

Csak ahogy én itt próbálgatom nem igazán látok olyat, hogy ez bejegyzést csinál a kitöltött űrlapból.

egg:

Megnézem köszi.

Őszintén szólva, csak azt láttam, hogy az elején van egy jó másfél éves témaindító, meg néhány űrlapmező, a cím pedig nekem azt mondja, hogy űrlap – beküldés. Szóval a cForms erre csak közvtetten alkalmas, nem automatikus lesz a bejegyzés belőle. Hogy egészen pontos legyek: kell hozzá némi kézi munka, nem lehet megúszni a szerkesztést, a css-t vele. :wink:

cForms használatával úgy is lehetne, hogy az űrlap érkezéséről kap (ha kér) az admin értesítést, és egy emailt is, amelynek a tartalmát bejegyzésként beszúrja, kicsi kezével. (Én pl. nem engedek semmi bejegyzést úgy ki, hogy ne nézzem át, mert eléggé háklis vagyok pl. a magyar nyelv használatára, meg mégis nekem kell vinni a balhét, nem? :slight_smile: )A másik megoldás ugyanezzel a bővítménnyel, hogy be lehet állítani, hogy kapjon másolatot más is belőle, és másolat címének beállítom azt az (igennagyon titkos) email címet, amelyiket beállítottam, hogy emailben is tudjak bejegyzést közzétenni.A Contact Form 7 pár fokkal egyszerűbbnek tűnik azért, amit egg már leírt, a rövidkódokkal talán könnyebben testreszabható.Van egy olyan bővítmény, amelynek ucan post a neve, de nem tudom, hogy működik-e még, a wordpress.org-on már nem elérhető. Vagy meg kellene próbálni a TDO Mini bővítményt (szintén nem tudom a kompatibilitását).Legjobban a Gravity Form-ot ajánlanám, bár az fizetős.Meg persze, ilyenkor ajánlható az egyedi mezők használata is… :slight_smile:

Köszi Győző

Próbálgattam egész nap de ez a form sem elégíti ki vágyaimat.

A titok az és nem akartam neki topikot indítani, hogy egy olyan hirdetés feladás oldalt készítenék amihez kellene egy jól konfigurálható form amiből a végén bejegyzés lesz. flynax nak van egy komplett hirdetési rendszere de több 100 dollárért nem igazán venném meg. Ezért fordultam ismét a wp rendszerhez hátha majd ezzel megoldom de nem sikerül úgy érzem.

Form megoldásokkal próbáltam ezt megoldani de egyik sem az igazi.

Van egy elképzelés miket lehessen vele megoldani de ezek a form pluginek mindenre jók csak erre nem.

Szóval keresgélek még hátha találok egy jó hirdetés feladás cms.-t vagy valamit.

Gyozo ha custom fieldekel akarsz formot akkor http://www.advancedcustomfields.com/docs/tutorials/creating-a-front-end-form/creativeshaman => http://voodoopress.com/how-to-post-from-your-front-end-with-no-plugin/

http://wordpress.org/support/topic/front-end-custom-form-to-post


'creativeshaman' wrote:

Nézd meg a classipress-t. Nátha... :)

Nem túl jó :frowning:De azért köszi a segítséget mindkettőtöknek.

3 hónapja keresgélek a neten de elképzeléseimnek egyik sem tesz eleget, pedig nincs nagy igényem szerintem :frowning:Feladtam:(

És ez? Lehet, hogy kicsi kopácsolást még igényelne, de eddig úgysem talált pontra tök olyant, amilyent elképzelt… :wink:

http://demos.upthemes.com/#yumblog