Üres oldal...

Én még kezdő vagyok wordpress-ben. most telepitettem az elsőt.

Pár kezdeti probléma után elindult az oldal.

Van több problémám is. De a legfontosabb: ha beirok egy hirt, vagy hozzászólást, akkor a bejegyzést elmenti, de utána csak egy üres oldal jelenik meg minden esetben. Mit kell vajon állitanom, hogy mondjuk a főoldal jöjjön be, vagy legalábbis nem egy üres oldal.

köszönöm.

str

A bejegyzést ne az MS szövegszerkesztőjével, ne direkt másold be, hanem a vizuális szövegszerkesztő W ikonján keresztül.

Az admin felület pedig azért van, hogy a Beállítások részen egyesével végigmenjél, elolvassad, hogy melyik funkció mire szolgál, és ennek megfelelően állítgasd be a blogodat/honlapodat.

Legközelebb pedig ne feledd elárulni a wp-d verzióját, melyik sablont használod, mi a link a blogodhoz; honnan a bánatból lehet úgy segíteni, ha gőzünk sincs, hogy micsodán? :wink:

Az újoncság nem mentesít pl. a Fórumszabályzat olvasása alól, de a Fórum keresőjének, vagy a Google használata alól sem!

Szia!

Nem Word-del szerkesztem a hozzászólást, hanem a beépitettel.

Amúgy a login után is üres oldalt ad, és nem is leszek bejelentkezve. De korábban be tudtam jelentkezni…

Én is úgy gondolom, hogy a Beállitásoknál adtam meg valamit rosszul, mégpedig a Wordpress cimm és a Honlap cim soroknál. Belenéztem pl a wp_login.php-ba, és ott láttam redirect hivást, gondolom ezen beállitások közül az egyiket használja a redirect-hez.

Én mindkettőre a honlap elérési url-jét adtam meg.

Bocsi, de ezt a rendszert tényleg nem ismerem, nem tudom, mit kell ahhoz megadnom, hogy tudjatok segiteni.

Szóval SeaShore 1.0 a sablon, innen töltöttem le a feltelepitett wp verzót kb egy hónapja.

Str

Akkor valószínűleg a wp-content.php fájlt szerkesztetted, és nem jól sikerült az elmentése, szemét van benne, amit egy hexaeditorral tudsz kitakarítani. Vagy, ha szinte semmi tartalom nincs, csak gyakoroltál, akkor pucolj le mindent (a .htaccess fájlt is, majd telepítsd újr a wp 3.0.3-at.

Még egy megjegyzés.

Mi most szeretnénk átállni Drupalról Wordpress-re. Mivel a jelenlegi honlapnak még mennie kell, ezért csináltam egy wordpress könyvtárat a root alá, és ide telepitettem fel a wp-t. Gondolom, ezért nem működik a redirect. olvastam, hogy a gyökérkönyvtárba is be kell másolni az index.php-t, de ott nekünk már van egy, a Drupal-é.

Lehet, hogy ez lehet a hiba?

str

Valóban; 2 rendszerhez 1 fájl ritkán jelent jót… :wink: Még sem ez lesz a gondod. Akárhova pakolhatod jóformán a wp-t, akkor is az a lényeg, hogy valamennyi fájla az alkönyvtárakkal együtt egy kupacban legyen, ugyanabban a könyvtárban.

Telepítéskor meg jól megmondod (megadod), hogy mi és hol lakozik

A wp telepítése nem ördöngösség; kb. 5 perc alatt tesztelheted, hogy tényleg mi lehet a gond. Én a következőt csinálnám.

0. Mentsd le a mostani verziód /wp-content alkönyvtárát.

1. WordPress 3.0.3 letöltése a WordPress Magyarország oldaláról (ha már próbálunk, akkor legyen teljesen tiszta telepítés).

2. FTP-belépést követően létrehozni egy proba nevű alkönyvtárat (ez nyilván a http://domained.tld/proba elérési utat jelenti)

3. A lementett wp-verziót kibontva, szerkezet-azonosan bemásolni a /proba alkönyvtárba

4. A phpMyAdmin-nal létrehozol egy proba nevű adatbázist, ahol a tábla prefix legyen wp_proba_ (az adatbázis belépési adatokat jól felírod, megjegyzed)

5. A böngésződdel belépsz a http://domained.tld/proba oldalra, ahol a telepítés automatikusan elindul, mindössze a táblázatot kell a megfelelő, remélhetőleg megjegyzett, adatokkal feltölteni.

Ha minden sikeres, akkor van - lett - egy vadizsírfriss wp-oldalad. Ha nem lett, akkor már itt el van lökve valami. :slight_smile:

6. Megint FTP: a proba könyvtárba telepített /wp-content könyvtár egészét nevezd át /wp-content-1 névre, majd másold be az általad lementett /wp-content alkönyvtárat. (ha valami nem stimmelne, akkor a /wp-content törlés, /wp-content-1 visszanevezés…)

7. Lépj be az oldalra, frissítsd a böngésződ cache-ét. Elvileg lett egy üres tartalmú wordpressed, azokkal a kiegészítőkkel, amit szerettél volna az előzőbe is feltenni.

Amennyiben működik ez a telepítés, akkor egy költöztetéssel már oda teszed majd, ahova csak akarod, vagy még jobb, ha létrehozod újból, újabb 5 perc alatt, ott, ahol szeretnéd.

Ne haragudj meg érte, hogy ilyen szájbarágósan írtam le, de vannak olyan érdeklődők, akik tényleg az alapoknál járnak, és talán nekik is segítséget tudunk adni.

A Drupálról WordPressre migrálásról itt találtam egy hasznosnak tűnő, 2010-es írást. A többi találat a Google-ban elég réginek tűnt. Talán ez is segíteni fog majd. Sok sikert.

Köszi szépen.

Ez a link segitség lesz a migráláshoz.

Kipróbáltuk, feltettük egy ingyenes tárhelyre ugyanezt a verziót, és ott nincs üres oldal jelenség. Ezért gondoltam, hogy a root-ban lévő index.php a probléma.

Ott fogunk tesztelni, migráláspróbát csinálni, aztán ha megvan, akkor vmikor januárban az éleset is leváltjuk.

Egyébként a www.zappa.hu-ról van szó.

Str