Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy a wp-content/uploads mappába feltöltött képek böngészővel nem elérhetőek, egy szolgáltatói hibaüzenetet kapok, valahányszor megnyitom a címét, illetve a WP-ben sem jelenik meg, csak a kép neve. Beszéltem a szolgáltatóval, azt mondják, hogy “Gyakori hiba Wordpress-nél és keressek rá megoldást.” Ftp-n keresztül megnéztem, a jogosultságok rendben, a Wordpress-t kétszer telepítettem újra teljesen, de semmi változás, pluginokat vizsgáltam, hátha vmelyik bekavar, de semmi változás.
Bármi ötlet? Előre is köszönöm a fáradozásokat.
Vakítás. Egyáltalán nem gyakori hiba, normális szerverbeállítások mellett.
Fájlnevek ékezetmentesek? Wp alatt még csak ilyen esetben találkoztam problémával (igaz a nextgenben).
Mi a hibaüzenet?
Igen, alapból mentesítem őket, de az ékezeteknek sem szabadna bekavarniuk. Az, hogy “Hozzáférés megtagadva. Ez azt jelenti, hogy az oldal tulajdonosa még nem töltötte fel a tárhelyét, vagy letiltotta a mappa hozzáférését.” szerintem nem fedi a valóságot.
Egyébként eléggé noname szolgáltatóról van szó, a kedves ügyfél előre megvette a tárhelyet, szóval simán
legomboltak róla 19.990 Ft + ÁFA-t egy 2Gb-os tárhelyért. A Php5-t is úgy kellett kikönyörögni. Úgyhogy hajthatatlanok, bevakították szerencsétlen megrendelőt is, érthető, hogy nem akarnak másik tárhelyet venni, ha ezért kipengettek már több, mint 25 ezret.
Szia!
(Persze, hogy bekavarhat az ékezetes név a kép nevében!)
Azt kipróbáltad, hogy a gyökér könyvtárba feltöltesz egy képet FTP-n keresztül, akkor az a kép megjelenik (ékezetek nélküli névvel)?
Mondjuk feltöltesz egy kep.jpg- nevű akármilyen képet, és akkor beírod: http: //valami.hu/kep.jpg
Ez így megy? Látszik?
Mert én a helyedben kipróbálgatnám másik könyvtárral is (wp-content/uploads_ketto) pl, hogy egy másik könyvtárba FTP-n keresztül feltöltött képel mi lesz., megjelenik-e a böngészőben (http: // valami.hu/wp-content/uploads_ketto/kep.jpg)
Már érted, hogy most mi van, hogy a szerverre (FTP-n direktben) feltöltött képek sem jelennek meg? Vagy csak az wp-content/uploads mappában lévők nem?
Ü: András
Csak az uploads mappában lévők nem jelennek meg, minden más helyről tökéletesen működnek a képek.
Akkor azzal lehetséges lenne megoldani a gondot, hogy az alapértelmezett uploads mappa helyett egy másikat használok?
Webshop plugin is telepítve van és az csak az uploads mappába szereti pakolni a feltöltött termékek képeit.
Nézd meg, az uploads mappa jogosultságait (meg a benne lévő könyvtárakét), 755-nek kellene lenni, a 775 még jó, a 777 már biztonsági rést jelent.
Sziasztok!
Nekem egy hasonló problémám lenne, egy themeforestes sablonom van, “Karma” minden jól működik rajta, annyi a probléma, hogy az oldalon minden jól működött, de amióta feltettem az eredeti domain alá, azóta a képekkel lett valami, a médiatárban is csak a nevük jelenik meg, először feltölteni sem engedett, de módosítottam a jogosultságokat és azóta engedi, így a statikus oldalakba feltölti a képeket és megjeleníti, az egyedüli gondom a főoldalon van, mert ahogy a sliderhez beállítok egy kiemelt képet, akkor a következő hibaüzenet jelenik meg és a főoldalon, ahol nincs tartalom, csak a menüpontok, de azok sem működnek: "Catchable fatal error: Object of class WP_Error could not be converted to string in…/…/…/image-thumbs.php on line 186 "
megnéztem ezt a 186-os sort, így néz ki >> $new_img_size = getimagesize( $new_img_path );
Amikor nem töltök fel kiemelt képet, akkor az oldal simán működik és annyi, hogy a sliderben csak a kép helye van meg és a mellette lévő szöveg is látszik illetve minden egyéb a főoldalon! Kérném szíves segítségeteket, mert egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet a gond!
Előre is köszönöm!