sajnos nem tudok frissíteni a legújabb wp verzióra, jelenleg 2.5.1et használok. csináltam teljes backup-ot, letöltöttem a 2.8.5öt, és felmásoltam egy wordpress2 mappába a tárhelyen (cpanel) hogy ne legyen átmenetileg elérhetetlen a blog. futtattam az upgrade.php-t, de állandóan hibaüzeneteket írkált ki. például ilyet:
Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, '_wp_filter_taxonomy_base' was given in /home/bed9/public_html/new_site/wordpress2/wp-includes/plugin.php on line 163
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bed9/public_html/new_site/wordpress2/wp-includes/plugin.php:163) in /home/bed9/public_html/new_site/wordpress2/wp-content/plugins/gengo/gengo.php on line 1175
Ez utóbbiról találtam egy külön topkiot, ami arról szólt hogy valószínűleg felesleges karakterek vannak az adott php file-ban, de nálam nem ez a probléma. dreamweavert hazsnálok, de letöltöttem az ajánlott notepad+±t is, és egyik sem talált semmilyen felesleges karaktert.
Az első hibaüzentről pedig semmi infó. És nemcsak ilyen volt hanem nagyon sokféle, amit amatőr módon úgy próbáltam orvosolni, hogy a hibás fileok helyére visszatöltöttem a backup-ból a megfelelő file-t. csak így nem értem, mi értelme a frissítésnek… és az 50. hibaüzenetnél meguntam a dolgot, látszólag semmi értelme tovább próbálkozni. szóval a kérdéseim:
lehet hogy az a probléma hogy nem “élesben” csináltam a frissítést hanem a már meglévő wordpress mappa mellé feltettem egy wordpress2t? (az admint amúgy nem állítottam át, továbbra is a sima wordpress mappából szedi a wordpress infókat)
a meglévő lementett file-okból mi az amit vissza kell tölteni, ezáltal lecserélve az újakat? csak a wp-config.php van említve mindenhol, ebből azt kell visszatöltenem ami eddig is volt, vagy át kell benne írnom valamit?
a hibaüzenetek eltüntetésére jó módszer az hogy felmásolom a backup mentésemből a régi fileokat, vagy ez teljesen hülyeség?
és végül: hogyan frissítsem a wordpresst ha ennyi hibaüzenet van?
Úgy próbáld meg a dolgot hogy visszateszed először is s régit és fokozatosan frissíts ne ilyen nagy ugrással. Teszem azt mondjuk 2.6 utána 2.7 és így fel. Szerintem akkor nem lesz ilyen galiba. Pluginokat pedig kapcsold ki frissítés alatt.
Több helyen is le van írva a frissítés menete, ha jól emlékszem a magyar csomag olvasd.el fájlban is.
Tömören összefoglalva:
Telepítsd fel és kapcsold be aMaintenance-mode bővítményt, ami arra jó, hogy a honlapra látogató lát egy figyelmeztető feliratot, hogy az oldal karbantartás alatt áll, és térjen vissza X perc múlva, Te pedig nyugodtan matathatsz a motorháztető alatt.
Töltsd le a legújabb WP verziót és tömörítsd ki egy könyvtárba
A phpmyadmin-nel mentsd le az adatbázisodat
Kapcsold ki a bővítményeket (kivéve a karbantartást :))
FTP-vel mentsd el a .htacces fájlt, a wp-config.php fájlt és a wp-content könyvtárat
a.) nevezd át a wp-admin és a wp-includes könyvtárat, valamint az összes fájlodat (a .htacces és a wp-config.php kivételével) bármire, pl úgy, hogy utánuk teszed azt, hogy 251 [tehát, pl. a wp-includes könyvtárad wp-includes-251 nevet kap]. Ez arra jó, hogy sikertelen frissítés esetén az új fájlokat letörlöd, a régieket visszanevezed, és a régi verziód megy is.
b.) FTP-vel töltsd fel az új verzió fájljait, könyvtárait
A böngésződbe írd be: http://oldalad címe/wp-admin/upgrade.php. A frissítés lefutása után a szokásos módon belépsz az oldaladra, visszakapcsolod a bővítményeket, és matatgatsz
Ne feledd a wp-content/languages könyvtárba FTP-vel feltölteni az új nyelvi fájlt (hu_HU.mo).
Ha minden rendben van, akkor kikapcsolod a Karbantartást, és a nagyvilág elé tárod frissült honlapodat.
köszi a tippeket. a telepítésnél már tegnap is eljutottam a 6. pontig, de az upgrade.php futtatása után jelentkeztek az állandó hibaüzenetek.
a dolog végül úgy oldódott meg, hogy csak az új 2.8.5 fileokat hagytam benne a wordpress2 mappában, és egész egyszerűen átállítottam a wp adminban hogy ne a wordpress, hanem a wordpress2 mappából jöjjön az infó. ezután megpróbáltam belépni ismét az adminba, átirányított az új admin felületre, ahol magától lefutott vmilyen adatbázis-frissítés, és mostmár az új admin felületem van.
nem látom át hogy hogyan lett ettől minden oké, de egyelőre a nyelvi beállítások és a pluginek is mind hibátlanul működnek.
szóval kicsit érthetetlen számomra, de legalább működik
Több helyen is le van írva a frissítés menete, ha jól emlékszem a magyar csomag olvasd.el fájlban is.
Tömören összefoglalva:
1. Telepítsd fel és kapcsold be aMaintenance-mode bővítményt, ami arra jó, hogy a honlapra látogató lát egy figyelmeztető feliratot, hogy az oldal karbantartás alatt áll, és térjen vissza X perc múlva, Te pedig nyugodtan matathatsz a motorháztető alatt. ;)
2. Töltsd le a legújabb WP verziót és tömörítsd ki egy könyvtárba
3. A phpmyadmin-nel mentsd le az adatbázisodat
4. Kapcsold ki a bővítményeket (kivéve a karbantartást :))
5. FTP-vel mentsd el a .htacces fájlt, a wp-config.php fájlt és a wp-content könyvtárat
6. a.) nevezd át a wp-admin és a wp-includes könyvtárat, valamint az összes fájlodat (a .htacces és a wp-config.php kivételével) bármire, pl úgy, hogy utánuk teszed azt, hogy 251 [tehát, pl. a wp-includes könyvtárad wp-includes-251 nevet kap]. Ez arra jó, hogy sikertelen frissítés esetén az új fájlokat letörlöd, a régieket visszanevezed, és a régi verziód megy is.
b.) FTP-vel töltsd fel az új verzió fájljait, könyvtárait
7. A böngésződbe írd be: http://oldalad címe/wp-admin/upgrade.php. A frissítés lefutása után a szokásos módon belépsz az oldaladra, visszakapcsolod a bővítményeket, és matatgatsz
8. Ne feledd a wp-content/languages könyvtárba FTP-vel feltölteni az új nyelvi fájlt (hu_HU.mo).
Ha minden rendben van, akkor kikapcsolod a Karbantartást, és a nagyvilág elé tárod frissült honlapodat. :) :)
nos mindent visszaállítottam eredetire (2.5.1. verzió, wordpress mappából jöjjön az infó, bővítmények ki, maintenance modul be. ezután a blog címét beírva megjelenik a blogom sablonja és egy hibaüzenet:
Fatal error: Call to undefined function gengo_snippet() in /home/bed9/public_html/new_site/wordpress/wp-content/themes/bedouin/header.php on line 102
lefuttattam az upgrade.php-t illetve próbáltam, de ugyanezt az oldalt adta eredményül.
az eredmény az hogy most nem tudok belépni az adminba, és elérhetetlen a blog is :(
nos mindent visszaállítottam eredetire (2.5.1. verzió, wordpress mappából jöjjön az infó, bővítmények ki, maintenance modul be. ezután a blog címét beírva megjelenik a blogom sablonja és egy hibaüzenet:
Fatal error: Call to undefined function gengo_snippet() in /home/bed9/public_html/new_site/wordpress/wp-content/themes/bedouin/header.php on line 102
lefuttattam az upgrade.php-t illetve próbáltam, de ugyanezt az oldalt adta eredményül.
az eredmény az hogy most nem tudok belépni az adminba, és elérhetetlen a blog is :(
végül leszedtem az összes wordpress cuccot a szerverről és újrahúztam az egészet. sajnos nem működik pár dolog, de így valóban tisztább a helyzet mint a két wordpress mappával.. köszönöm Győző a segítséget!