Új vírus fertőz WP blogokat világszerte

Az interneten egy olyan új féregprogram van terjedőben, amelynek különlegessége, hogy kizárólag blogokat fertőz meg. A féregprogram a WordPress nevű, meglehetősen népszerű blogmotor egy biztonsági rését kihasználva jut be a szerverekre, ahol aztán tombolni kezd: tartalmakat töröl, rosszindulatú kódokat helyez el, és természetesen megpróbál más blogokat is megfertőzni.

Bár a frissen felbukkant kártevő nem képes megfertőzni sem a WordPress legújabb, 2.8.4-es verziószámot viselő, sem az azt megelőző változatát, a korábbi - frissítés nélkül hagyott - verziókra azonban veszélyt jelent.Ezért a blogmotor kiadója azt javasolja, hogy a motort saját szerverükön futtató felhasználók minél előbb frissítsenek a legújabb változatra a fertőzés elkerülése végett.A probléma ugyanakkor nem érinti az azonos nevű szolgáltatónál hosztolt blogokat, hiszen azokat az üzemeltető rendszeresen a legújabb kiadásra frissíti.

(Forrás: Pcfórum)Wordrpess közlemény:

http://wordpress.org/development/2009/09/keep-wordpress-secure/

Köszi, hogy jelezted a cikket.Igen, a nyílt forrású rendszereket folyamatosan frissíteni kell, akkor javarészt elkerülhetőek az ilyen jellegű problémák.


'Patai wrote on '2009-09-08:
Köszi, hogy jelezted a cikket.

Igen, a nyílt forrású rendszereket folyamatosan frissíteni kell, akkor javarészt elkerülhetőek az ilyen jellegű problémák.
Nem csak a nyílt forrásúakat...