Új plugin: magyar idézőjelek

Ha már te is meguntad, hogy a WP az angol tipográfia szabályai szerint “csicsásítja” az idézőjeleket (curly quotes) - akkor ideje, hogy magadévá tedd ezt a kis plugint:

http://www.transycan.net/blog/archiv/135/Semmi mást nem csinál, csupán magyar szemet nem bántó idézőjeleket varázsol az idézeteidhez.

(mielőtt más “rájönne” - nem saját találmány, hanem egy derék finn embernek a sajét nyelvére alkalmazott pluginjának a magyarra adaptált változata)

Kedves Moshu, és Mindenki Más !Köszönöm az idézőjelet. Nem csak tiszteletből, hanem baromira örülök annak, hogy valaki felfigyel az ilyesmire, és nem hagyja kényszerzubbonyként rajtunk az anglicizmust. Tudomásul veszem, hogy a számítástechnika nyelve az angol. Sajnos, nem értek annyira hozzá, hogy változtatni tudjak (és nem is akarok) ezen, de örömmel veszem, ha magyar nyelvünk szabályait használhatóvá teszi bárki !És a pluginnal nincs más teendő, mit a *.php fájlt bemásolod a plugins könyvtárba, majd az admin oldalon bekapcsolod a pluginok között, és élvezed szépségét, magyarságát !Danke sőn, ahogyan mondták a szovjet partizánok, akik a franciás műveltségnek híjában voltak… :slight_smile: :slight_smile: