Új mező az oldal sablonban.

Sziasztok !

Szeretnék készíteni a sablonomban egy új mezőt amibe rövid cikkeket tudnák megosztani úgy ,hogy mindig látható legyen egy nagyobb cikk előtt is. Tehát egy állandó rész az oldalba amit nem befolyásolnak az oldalhoz adott új cikkek.Ehhez kéne némi támpont ha nem nagy kérés amivel nekitudok állni a dolognak.

egy új loop-ba kiiratsz egy postot amit átszerkeszgetsz ahogy csak szeretnél.

“multiple loop” (loop az a ciklus ami alatt a postokat “végigfutja”)//igen nem épp pontos a megfogalmazás de talán így érthető (ha mégse elnézést)

Én inkább a custom post type -ot javasolnám, a 3.0 óta van ilyenre lehetőség. Csinálnék egy rovidhirek bejegyzés fajtát, amit aztán teljesen külön lehet kezelni a “sima” bejegyzésektől. (Egyedi cimkézés, kategorizálás…stb.)

itt a regisztrációs rész

a query_posts nál pedig a post_type=rovidhirek résszel tudod csak ezeket a híreket kiszedni pl.

'Brecsi' wrote on '2010-12-31:

Én inkább a custom post type -ot javasolnám, a 3.0 óta van ilyenre lehetőség. Csinálnék egy rovidhirek bejegyzés fajtát, amit aztán teljesen külön lehet kezelni a "sima" bejegyzésektől. (Egyedi cimkézés, kategorizálás...stb.)

itt a regisztrációs rész

a query_posts nál pedig a post_type=rovidhirek résszel tudod csak ezeket a híreket kiszedni pl.

Ez a megoldás jobbnak tűnik bár a leírása kissé szegényes . Szinte semmit nem ír a beüzemelésről vagy csak én nem látom?

Ööö… és mi lenne, ha egész egyszerűen csinálna rá egy kategóriát és beállítaná a bejegyzés írásakor a nyilvánosságnál, hogy legyen folyamatosan a kezdőlapon.

Amire kell, azért nem biztos hogy érdemes egyből “multiple loop”-okat, meg egyedi query-ket iratni vele. Az egyedi post_type amúgy is túl sok szerintem ezért (főleg annak, aki nem ért annyira hozzá). Akkor már inkább plusz egy loop a másik elé, egy olyan szűréssel, hogy csak az adott kategória utolsó bejegyzését írja ki.

'SneakySnail' wrote on '2010-12-31:

Ööö.. és mi lenne, ha egész egyszerűen csinálna rá egy kategóriát és beállítaná a bejegyzés írásakor a nyilvánosságnál, hogy legyen folyamatosan a kezdőlapon.

Amire kell, azért nem biztos hogy érdemes egyből "multiple loop"-okat, meg egyedi query-ket iratni vele. Az egyedi post_type amúgy is túl sok szerintem ezért (főleg annak, aki nem ért annyira hozzá). Akkor már inkább plusz egy loop a másik elé, egy olyan szűréssel, hogy csak az adott kategória utolsó bejegyzését írja ki.

Igen valami egyszerűbbet szeretnék de ha egy posba teszem akkor pl nem tudom megcsinálni hogy a teljes szélességet kettészedve két hírt tudjak betenni egy helyre.Ha érthető vagyok.Láttam témákat amik alapból tudják ezt de ezért a saját témámat nem áldoznám fel.A Branford Magazine ben tökéletes mint kinézetre mint funkcióba ha jól emlékszem.Már próbáltam kibányászni de egyenlőre semmi.

Az, hogy két hasábban jelenjen meg, nem WP, hanem (x)html és css tudás kérdése. Ha megcsinálod nekik a helyet (div-eket, vagy ahogy logikusabb) és megformázod css-ből, akkor oda már csak be kell biggyeszteni az két loop-ot, azt annyi.

'SneakySnail' wrote on '2010-12-31:

Ööö.. és mi lenne, ha egész egyszerűen csinálna rá egy kategóriát és beállítaná a bejegyzés írásakor a nyilvánosságnál, hogy legyen folyamatosan a kezdőlapon.

Amire kell, azért nem biztos hogy érdemes egyből "multiple loop"-okat, meg egyedi query-ket iratni vele. Az egyedi post_type amúgy is túl sok szerintem ezért (főleg annak, aki nem ért annyira hozzá). Akkor már inkább plusz egy loop a másik elé, egy olyan szűréssel, hogy csak az adott kategória utolsó bejegyzését írja ki.

Szerintem ez a legegyszerűbb volna a legjobb hogy tudom megduplázni úgy ahogyan írtad??

Most jól értelmezem,hogy a sidebar-an kellene még egy uj post ablakot csinálnom vagy megdupláznom és azt kéne szerkesztenem vagy a function.php-t kéne szerkesztenem vagy index.php-t.A sidebar-ban gondolom vagyis hát nem találom csak a blokkat lehet szerkeszteni.Vagy mi:)

Sziasztok!

Csináltam egy Táblát html-ben css-el azt szeretném beletenni az oldalamba és abban jelennének meg az állandó rövid cikkek hírek rss hírek ezt hogyan tudom és hova kell beilleszteni az oldalamba és hogyan tudom megoldani hogy a cikkek ott és úgy jelenjenek meg ahogyan azt szeretném?

Előre is köszönöm.

ez izgin hangzik, akármi legyen is.

mutasd már meg!

Semmi extra :)Pl nálad is láttam hasonlót a képregény oldaladon a hírdobozt csak veled ellentétbe én nem tudom megcsinálni:)

Szóval ez lenne a doboz és oda szeretném mint nálad is van sok témában láttam hasonlót amiben benne van már eredetileg de nem szeretném a jelenlegi témámat dobni mert nekem tetszik.Azt szeretném hogy csinálok neki kategóriát és ott megjelenne egy 150/150px kép és mellette a cikk

Szóval ennyi.

affene, szemtelenkedni és szívózni akartam veled, erre profin leütötted a labdát! :wink:

ez táblával nem fog menni, muszáj lesz div-ekre váltanod.

amit én használok, az viszont nem az, amit te akarsz.

nálad egy egyszerű div táblára van szükséged, amiben layerként megjelenítesz egy egy kategória legutolsó bejegyzését.

ez a “Tabbed content”.

így keressél rá, és biztos találsz könnyen átalakítható forrást!

Húha ez nagy segítség nekem.Köszönöm megnézem átalakítgatom és jelentkezem hogy merre tovább.

Sziasztok!

Elkészültem a tabbed content átalakításával kérnék további segítséget abban,hogy hova tegyem bele és abban,hogy miként tudom megjeleníteni vele a híreimet.

Előre is köszönöm.

A tartalom helyére hívd meg a megfelelő kategóriákban lévő híreket. query post

'codee47' wrote on '2011-01-09:

A tartalom helyére hívd meg a megfelelő kategóriákban lévő híreket. query post

Köszönöm!

Még annyit,hogy az oldalon hova kell beépítenem a tab conntent-et hova illesszem be?csak kb ,nem szeretnék galibát csinálni az oldalon.

Gondolom a sidebar-ban szeretnéd megjeleníteni a híreket, tehát a sidebar.php-ba kell tenned. Azon belül ne kérdezd mert látatlanban nem tudom megmondani.

A sablonom index.php ba tettem de valamiért ott nem rendesen jelenítette meg tab.ot de megpróbálom sidebar-ba hátha.

'potyka' wrote on '2011-01-12:

A sablonom index.php ba tettem de valamiért ott nem rendesen jelenítette meg tab.ot de megpróbálom sidebar-ba hátha.

A sidebar ba beletettem de valamiért nem jeleníti meg jól az egyik képet és átvette a tabcontent tulajdonságait a sidebar php pl keretet rak mindenhova az oldalon..az oldal alján látszik