TwentyTen

Sziasztok!

Nagyon új vagyok WP témában és 1-2 hete próbálkozok egy weblapot összehozni. A TwentyTen sablont néztem ki magamnak.

A problémám az lenne, hogy hogyan tudom azt megoldani, hogy a bejegyzések jobban elkülönüljenek egymástól, ill. az oldalsávtól.

Megtisztelnétek, ha rávetnétek az oldalamra egy pillantást:

http://hpvkdiving.netii.net/

Előre is köszönöm!

Érdemes minimális html vagy css-t tanulni. Csak alapokra lehet építkezni. :slight_smile:

Illetve azt sem mondtad, hogy miként képzeled az elkülönítést, mert akkor lehet mi is megmondanánk a konkrét választ. :wink:

A minimális html meg van, a css még nincs.

Az elválasztást vagy úgy gondoltam, hogy valamilyen elválasztó csík (értelemszerűen a bejegyzések között vízszintes, az oldalsáv és a fő sáv között pedig függőleges), vagy az egyes bejegyzések ill. az oldalsáv háttérszínét lehetne megváltoztatni.

Style.css be írd be a következőt:

.[font=Consolas,:3lm8ngq3]type-post{[/font:3lm8ngq3]

padding-top: 20px;

border-top: 2px #000000 dotted;

[font=Consolas,:3lm8ngq3]}[/font:3lm8ngq3]

[font=Consolas,:3lm8ngq3]Hogy oldalt is legyen:[/font:3lm8ngq3]

[font=Consolas,:3lm8ngq3]#content{[/font:3lm8ngq3]

border-right: 2px #000000 dotted;

[font=Consolas,:3lm8ngq3]}[/font:3lm8ngq3]

[font=Consolas, Lucida Console, monospace:3lm8ngq3]De mint látható a border hozzáér a szöveghez, ezt javítani elég nehéz lesz mivel a layout -ot is át kell írni. Erre már nem vállalkoznék.[/font:3lm8ngq3]

Kiegészítenem, elég jó a layoutja a témának, jól viseli ha megnövelem kicsit a szélleséget.

[font=helvetica, arial, sans-serif:122rgqrf]#content{[/font:122rgqrf]

[font=helvetica, arial, sans-serif:122rgqrf]border-right: 2px #000000 dotted;[/font:122rgqrf]

padding-right: 20px;

[font=helvetica, arial, sans-serif:122rgqrf]}[/font:122rgqrf]

Ha Google Chrome-t használsz akkor nyisd meg az oldalt és jobb klikk elem megtekintése. És bal alsó sarokba találsz egy “nagyítót”.

Ha rányomsz azzal megkeresheted amit állítani szeretnél és jobb oldalt kiírja , hogy hol találod a .css fájlban és azon belül hányadik sor.

Persze mindent kidob róla , de neked most margin-t kell keresned.

Köszönöm mindkettőtöknek!

Szevasztok!

Jelenleg még csak ismerkedem a WP-el, ezért előre is elnézést kérek ha butaságot kérdezek.

Jelenleg a TwentyTen sablont használom, amivel kapcsolatban több kérdésem is lenne:

1. A sablon szélességi mérete csak 945px, ezt hogy tudnám minimum 985px-re növelni?

2. A beírt szöveg formázásánál hol tudom a betűméretet tetszés szerint változtatni?

3. Azt hogy lehet megcsinálni, hogy a fejléc felett lévő szöveg (általában a honlap neve, stb.) ott ahol most van megszűnjön és a fejlécben lévő képre legyen ugyanaz beírva?

Előre is köszönöm a válaszokat.
  1. body szélessége (firebug-al) firefox alól megtudod nézni, hogy hol található a css-ben majd átírod az általad akart méretre.

2. body szintén: font-size: 12px-ről átírod amekkorára akarod. Valamint a #content (style.css 460 sor környékén) 16px a betűméret, ezt is átírhatod tetszés szerint.

3. A legegyszerűbb, egy kép szerkesztő programmal a fotóra ráírod amit akarsz és feltöltöd, valamint a header.php fájból kitörlöd ezt:

id=“site-title”>

<a href="" title="" rel=“home”>

Én így csinálnám. id=“site-title”>

<a href="" title="" rel=“home”>

Én így csinálnám.

Köszi az eddigi infókat, de lenne még egy kérdésem.

A fejlécet vízszintesen hogy tudnám tetszés szerinti két részre (pl. 1/4-3/4) osztani (mert ha lehet, akkor a kisebbik részbe tennék egy logót a nagyobbikba pedig egy képet)?

Egymás mellé szeretnéd a két képet? A jelenlegi kép ami a menüsor felett van az maradna és az fölé szeretnél még két képet? kicsit pontosíts légy szíves, mert így nem egyértelmű nekem.

Ha ketté lehet osztani, akkor két teljesen új képet raknák fel egymás mellé, de egymástók függetlenül.

A kisebbiken egy logó “kép” lenne a nagyobbikon pedig az épp aktuális oldal témájának megfelelő kép (pl. termék, stb) lenne berakva (ez utóbbi lehet, hogy oldalon belül is változna, de ez nem biztos).

Akkor a logó képet akár beteheted annak a szövegnek a helyére amit törölni szeretnél (oldal nevét).

A másikat pedig bepozicionálod css-el mellé, vagy a két képet beteszed egy táblázatba és ott variálod.

Mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat, remélem hogy a későbbiekben hasznosítani tudom azokat, viszont rá kellett jönnöm, hogy a Twenty Ten sablon részemre nem az igazi …

Most a Twenty Eleven-t sablonnal ismerkedem, ez valahogy jobbnak tünik.

És van már 2012 is, a legújabb hivatalos sablon… :wink:

Melyikre gondolsz, a Ten-re vagy az Eleven-ra?

Én nem rég töltöttem le a WP-telepítőcsomagot, abban még a Ten-ből 2010-es v1.4-es, míg az Eleven-ből 2011-es v1.4-es van.

Ja és honnét lehet letőlteni a legújabbakat?

Hátha valakit érdekel:

TwentyTen Five

“Upgrade WordPress to HTML5! Download and install TwentyTen Five, or use it as a framework for your own HTML5 themes. It’s FREE!”

http://www.twentytenfive.com/

Twenty Twelve (2012) itt: http://wordpress.org/extend/themes/twentytwelve

(a 3.5-be lesz csomagolva alapsablonként)

és igen tetszetősen néz ki.

Üdvözlet!

Egy weboldal kapcsán nekiálltam egy kicsit mélyebb turkálásnak a twentyten sablonban, és egy módosítás kapcsán elég rendesen sikerült elakadnom:

Átraktam a menüt a fejléckép fölé, majd létrehoztam egy újabbat az eredeti helyére (csak, hogy a “first”, second helyén legyen), meg persze lett egy harmadik is a footer felett. Minden működik, illetve majdnem;

Stílusként az #access-re hivatkozik, itt van megadva a szín, és élkerekítés (érdemben ezzel a két dologgal van a gondom), így mind ugyanazzal a háttérszínnel és kerekítéssel van, ami nem jó.

Régen tanultam php-t, css-t, de ennek a problémának a megoldása kifog rajtam. Addig jutottam, hogy lehet már css-ben is származtatni, így pár sor az egész de vagy összecsúszott eddig a weboldal, vagy nem volt hatása a próbálkozásaimnak.

Másik megoldásként a pszeudo osztályokat néztem, de nem jártam sikerrel.

Van valakinek valami ötlete számomra?