huha, asszem értem amit mondasz de mégsem megy a dolog. most ez van az advanced options head részébe irva ( a snippets segítségével irtam be, és egy kicsit testre szabtam…):
Code:
<#container { width:940px; float:left; margin:0 0 4px 0px; }
#content { width: 460px; margin: 0px 0px 5px 220px; overflow:hidden;
padding: 5px 20px 4px 20px; }
#primary { width:200px; float:left; margin: 0 0 4px -1000px; }
#secondary { width:214px; float:right; margin: 0 0 4px -226px;}
#ttw-top-widget, #ttw-bot-widget {width: 400px; margin-left: 265px;}
.one-column #content { margin: 0 0 0 0 px; padding: 0; width: 1000px;}
>
átnéztem a style.css fájlt de nem nagyon akadtam rá arra amit mondtál.. bocsánat a sutaságért, nagyon amatör vagyok még...
Rájöttem mi az igazi probléma:
a secondary widget terület valójában szintén bal oldalon jelenik meg ha a snpittes beállításokat alkalmazom… én ott irtam át a secondary beállításainál, hogy jobb oldalon jelenjen meg… ezért van jobb oldalon, de szintben az elsődleges w. terület alatt… szerintem nem jó helyen próbáltam beállítani azt, hogy 2 oldalsávom legyen, egy bal oldalt, egy jobb oldalt…
- ahogy én csináltam, meg lehet-e oldani, hogy a jobb oldalon fent legyen a másodlagos widget terület
- avagy induljunk a kályhától, hogyan lehet 2 oldalsávos (1 bal - 1 jobb) sablont csinálni a twenty-tenből…?
Kérlek Benneteket, segítsetek nekem, mert 3 napja emiatt egy helyben toporgok, már mindenhol keresem a megoldást de nem megy… még nagyon kezdő vagyok… köszönöm…
Kedves rekamama!
Amint az előző hozzászólásaidra kapott válaszokból láthatod, vagy a Fórum más részeit olvasgatva észlelheted, hogy amennyiben valaki segíteni szeretne és tudja is a helyes megoldást, akkor gyors válasz érkezik.
Amit te el kezdtél faragni, az őszintén szólva nem a teljesen kezdők ujjgyakorlata. Arra idő, energia, türelem nem nagyon van, hogy lépésről-lépésre megoldják helyetted a feladatot, amolyan kérdezem - megmondod - megcsinálom - újat kérdezek - megmondod - megcsinálom … végtelenítettnek tűnő ciklus-szerűen.
Ezeket igazán neked kellene felfedezned a Codexben és a különböző wp-vel foglalkozó helyeken. Keresni, olvasni, kipróbálni, tanulni.
Sok-sok kezdő, középhaladó, haladó emberke van a Fórumon, akik ugyanezt csinálják. Annyi átalakítást kell bevállalni, amennyit feltehetőleg el tudunk végezni, amennyinek a végére tudunk járni. Apránként, türelmesen. Ha nincs türelem, akkor valamilyen szinten meg is kell állni a fejlesztéssel - persze, nem ez a végcél.
Vagy kezd elölről, a kályhától, vagy keress olyan sablont, ami olyan, mint amilyent elképzeltél (99,9%, hogy van olyan), amin csak keveset kell faragni. A nagy falatot pedig a saját gépeden dolgozd fel, aztán, ha megy, akkor lehet vele előrukkolni.
Kedves Győző,
igazad van, igy tanul az emberlánya. Sikerült megoldanom a problémát ehhez azt kellett, hogy átnyálaztam a codexet, a weaver forumot stb. stb. (legalább az angol tudásom is fejlődött) leirom az eredményt:
ma reggel újrakezdtem mindent. kitöröltem az advanced options-ból mindent amit beirtam. A főmenűben bejelöltem, hogy 2 oldalsávom van. és!!! most jön a lényeg. a bal oldali widgetek látszottak, de a jobb oldaliak nem. a megoldás: a stylus.css-ben kellett átállítani a LAYOUT: Two columns részben a “#secondary { clear: left;” left-et right-ra… és azonnal megjelent minden a jobb oldalon!
most nagyon boldog vagyok, épithetem tovább a honlapomat…
Mondtam én neked, hogy ügyi vagy!
Örülök neki, és további jó pöszmörgést!