Twenty Ten menü elválasztó css-el

Helló!

Menü elválasztót akarnék készíteni a Twenty Ten sablonhoz…csak nem jön össze, megrajzoltam a 1px széles elválasztót…

Style.css 413-as sora után ezt írtam:background-image: url(“kép elérése”);background-repeat: repeat-y;az elválasztó bejön csak csúszik…bénán néz ki…Tudna valaki segíteni benne, hogy mit kell javítani?Kösz a segítséget’background-image: url(“kép elérése”);

background-repeat: repeat-y;
az elválasztó bejön csak csúszik…bénán néz ki…

Tudna valaki segíteni benne, hogy mit kell javítani?

Kösz a segítséget’

A menük közé szeretnél elválasztó jelt tenni, úgy, hogy a legelső menüpont előtt és a legutolsó menüpont után ne legyen elválasztó jel? Csak a fő menüpontok között?Twenty Ten sablonnál van egy ilyen sor (style.css - 388 sor környékén):#access .menu-header li,div.menu li {float: left;position: relative;}HELYETT:#access .menu-header li,div.menu li {float: left;position: relative;padding-left:1px;background: url(‘images/split.png’) no-repeat 0px 0px; /IDE a a saját elválasztód képe kell/}És egy ilyennel is ki kell egészíteni:#access .menu-header li:first-child, div.menu li:first-child {float: left;background: none;}Az “images/split.png” helyére tegyél egy 38 pixel magas, 1 pixel széles képet, amit szeretnél. Mert alapból pont 38 pixel magas a menü és így fér ki.Kipróbáltam, működik az 1.3 as verzióval.

#access .menu-header li,

div.menu li {

float: left;

position: relative;

}

HELYETT:#access .menu-header li,div.menu li {float: left;position: relative;padding-left:1px;background: url(‘images/split.png’) no-repeat 0px 0px; /IDE a a saját elválasztód képe kell/}És egy ilyennel is ki kell egészíteni:#access .menu-header li:first-child, div.menu li:first-child {float: left;background: none;}Az “images/split.png” helyére tegyél egy 38 pixel magas, 1 pixel széles képet, amit szeretnél. Mert alapból pont 38 pixel magas a menü és így fér ki.Kipróbáltam, működik az 1.3 as verzióval.

#access .menu-header li,

div.menu li {

float: left;

position: relative;

padding-left:1px;

background: url(‘images/split.png’) no-repeat 0px 0px; /IDE a a saját elválasztód képe kell/

}

És egy ilyennel is ki kell egészíteni:#access .menu-header li:first-child, div.menu li:first-child {float: left;background: none;}Az “images/split.png” helyére tegyél egy 38 pixel magas, 1 pixel széles képet, amit szeretnél. Mert alapból pont 38 pixel magas a menü és így fér ki.Kipróbáltam, működik az 1.3 as verzióval.

#access .menu-header li:first-child, div.menu li:first-child {

float: left;

background: none;

}

Az “images/split.png” helyére tegyél egy 38 pixel magas, 1 pixel széles képet, amit szeretnél. Mert alapból pont 38 pixel magas a menü és így fér ki.Kipróbáltam, működik az 1.3 as verzióval.

Köszönöm az alapos leírásodat és a segítséget…működik!