Twenty Ten 1.4

Szervusztok!A twenty Ten 1.4-es verzióm nem működik jól a Windows Explorer böngészőben. Balra van eltolódva, és a " fülek " nem nyílnak le. Feltételezem, hogy beállítási probléma van, mert a twenty eleven sablon jól működik. Az explorert frissítettem, új verziót is próbáltam, de továbbra sem működik.Aki tud segítsen!

Sziasztok!Én a sablon középső fehér részét szeretném megváltoztatni. Vagy más színűre, vagy ha lehetséges képre cserélni.Köszönettel:J.D.F.

Html és/vagy css szerkesztés megy kicsit? :slight_smile:

Helló!!Arra gondolsz, hogy a cs-ben megkeresem a színkódot és átírom? Ennyi még igen.

Akkor tedd fel a böngésződbe a FireBugt kiegészítőt és könnyen meg is találod, mit kell hozzáadnod, módosítanod a css-ben és meglesz. :slight_smile:

Köszi.

Majd beszámolok a fejleményekről. Szeretnék adni hozzá egy 2px-es keretet is, remélem így már menni fog.

Nézem, nézem, de arra nem jövök rá.Szinte minden mást megtaláltam.A normál hátteret, a headert, stb. :frowning:

Egy kis támpont:

.singular #content, .left-sidebar.singular #content {margin: 0 7.6%;position: relative;width: auto;}style.css ~104. sora sacc/kb

.singular #content, .left-sidebar.singular #content {

margin: 0 7.6%;

position: relative;

width: auto;

}

style.css ~104. sora sacc/kb

Oh, de nagyon köszi! :slight_smile:Mindent tudtam módosítani eddig, de ez nem akart menni az. Este kipróbálom.

Nem találom ezt a sort. Ellenben ezen hogyan tudnék háttérszínt változtatni? Nem színkóddal, hanem képpel?Bocsi, ha nagyon értetlenkedem, de teljesen kezdő vagyok, ez az első WP oldalam.

Mivel szerkeszted? Biztos van benne kereső. Erre a részre keress rá:Quote:

.singular #content, .left-sidebar.singular #content


'JDF' wrote:
..a sablon középső fehér részét szeretném megváltoztatni. Vagy más színűre, vagy ha lehetséges képre cserélni.


..2px es keret..
Szia!

A Twenty Ten 1.4 -sablonról van szó? Mert abban a hátteret admin-ból lehet állítani, mert ez a sablon támogatja a custom-background -ot.

Ha beállítasz egy hátteret (színt vagy képet), akkor egy inline style-t szúr, amikor böngészőből nézed, ami a body.custom-background -ba írja bele a háttérszínt.

A sablon középső részén mit értesz? Magát a honlapot, amiben van a fejrész, menü + tartalom stb?

Az a wrapper:#wrapper {

background: white;

margin-top: 20px;

padding: 0 20px;

}

Itt a background az white, de állíthatod más színűre is, képet is tehetsz be. ( background: url(img/blabla.jpg) )2px keretet is adhatsz az egész honlapnak, azaz a wrapper-nek, egy ilyen sorral kiegészítve a css-t, pl zöld lesz:

border: 2px solid green;

Ha nem így, akkor félreértettem valamit.


#wrapper {


background: white;


margin-top: 20px;


padding: 0 20px;


}
Itt a background az white, de állíthatod más színűre is, képet is tehetsz be. ( background: url(img/blabla.jpg) )

2px keretet is adhatsz az egész honlapnak, azaz a wrapper-nek, egy ilyen sorral kiegészítve a css-t, pl zöld lesz:border: 2px solid green;

Ha nem így, akkor félreértettem valamit.


border: 2px solid green;
Ha nem így, akkor félreértettem valamit.

syska: Arra kerestem rá egyből.Firebuggal is kerestem, és admin felületről.Lőrincz András:Nem értetted félre, erre gondoltam. Mindkét megoldást megnézem este.Köszönöm a segítséget!

A háttérszínt már tudom változtatni kedvemre. A képpel még nem birkóztam meg.wp-content/uploads/2012/08/content-background.jpg ide töltöttem fel egy képet és azt szeretném beilleszteni.

background: url(img/(ide mit is írjak a blabla helyére pontosan).jpg

A téma mappájába is bemásoltam a képet és onnan sem tudtam elérni. :frowning:

Szia!A css-ben a háttérkép pl:#egycss{background: #fff url(img/hatterkep.jpg);}Itta példában az #fff az egyenlő a #ffffff el, azaz a fehérrel. Azért érdemes színt is beállítani, mert ha valami történne a képpel, akkor is legyen valamilyen alapszíne. A fehér az jó, ha sötétek a betűk.Utána jön az url rész.Ebben az esetben, kell hogy legyen a sablon könyvtáradon belül (…wp-content/themes/sablonodneve/) egy img könyvtárnak. Azon belül meg ott kell lennie a szerveren a képnek.Ha a sablon fájlok között van a style.css, így ebben a formában az wp-content/themes/sablonodneve/img/ könyvtárban.Általában ki szokták gyűjteni, külön a sablon könyvtárban egy img vagy akármilyen nevű könyvtárba, azokat a képfájlokat, amelyek a design-ért felelnek.De ezt nem kötelező, beszúrhatsz bárhol lévő képet is. (akkor a teljes útvonalat írod: http : //akarmioldal.hu…/uloadads…/)

#egycss{

background: #fff url(img/hatterkep.jpg);

}

Itta példában az #fff az egyenlő a #ffffff el, azaz a fehérrel. Azért érdemes színt is beállítani, mert ha valami történne a képpel, akkor is legyen valamilyen alapszíne. A fehér az jó, ha sötétek a betűk.Utána jön az url rész.Ebben az esetben, kell hogy legyen a sablon könyvtáradon belül (…wp-content/themes/sablonodneve/) egy img könyvtárnak. Azon belül meg ott kell lennie a szerveren a képnek.Ha a sablon fájlok között van a style.css, így ebben a formában az wp-content/themes/sablonodneve/img/ könyvtárban.

Általában ki szokták gyűjteni, külön a sablon könyvtárban egy img vagy akármilyen nevű könyvtárba, azokat a képfájlokat, amelyek a design-ért felelnek.De ezt nem kötelező, beszúrhatsz bárhol lévő képet is. (akkor a teljes útvonalat írod: http : //akarmioldal.hu…/uloadads…/)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét! Sikerült! :slight_smile:Ha nem bánjátok volna még pár kérdésem. Egy ilyen képet szeretnék beszúrni minden poszt utána.Ugye nem kell egyesével beszúrnom minden alkalommal? Van valami egyszerűbb megoldás?

Van. Megnézed, hogy a post milyen css tulajdonságokkal bír. (Firebug-al pl.) Aztán hozzáadsz a külső div-hez, (amiben minden van) egy padding-bottom értéket, ami akkora, mint eme kép magassága. Végül beteszed háttérnek, “center, bottom” igazítással.

Ennél a témánál használt jobb oldali bordó sávot hozzá lehet adni a Twenty Ten témámhoz?

http://wordpress.org/extend/themes/luxury

Lehetőleg úgy hogy a szürke keretek is megmaradjanak?! Firebugg-al megkeresem a div-et és bemásolom az én style,css-embe?

Kb oda és úgy ahogyan az eredeti témában szerepelt?

Elvileg be lehet, ha a #sidebar-nak (vagy #secondary?) adod meg a háttérképet és a szélességi érték is stimmel.

És ha csak a widgeteknek szeretnék keretet adni? De minden widget más és más méretű.