Twenty Eleven - child theme létrehozása után pár dolog angol nyelvűvé vált

Twenty Eleven - child theme létrehozása után pár dolog angol nyelvűvé vált.Friss 3.2.1 magyar telepítés, szépen minden magyar is volt, egészen addig, míg - hogy egy majdani frissítéskor ne ugorjon minden módosítás a sablonon -, létrehoztam egy child theme-t. Minden fájl lemásoltam ahogy az eredetiben volt. Ezek után mégis néhány dolog angoluljelenik meg, pl. a “posted on”, meg az “edit”. Sok dolog viszont magyarul van, hogy lehet ez? Kösz!

Meg is van, másoknak is okulásul: a feltöltésnél kisbetűssé vált a fájlok neve…

Köszönjük szépen, hogy megosztottad tapasztalatodat másokkal is!Minden hasonló “beszédhibánál” az elsők között soroljuk fel, hogy a kis- és nagybetűk nagyon is számítanak… :slight_smile:Mindenesetre, a Közösség felé történő tapasztalatmegosztásodért, a jó szándékodért tőlem egy nagy pluszt kapsz. :slight_smile: :slight_smile:

:slight_smile:Sajnos azért nem teljes így sem a boldogság, egy-két dolog angol maradt.Pl. a bejegyzések címe után “published” szerepel.

Hasonló a problémám. Frissítettem a sablonomat Twenty Ten 1.3-ról 1.4-re.

Child theme-et használok, így elvileg nem lehet gond. Minden marad szépen a régiben.

Ugyanakkor pár szó angolul jelenik meg.

Az egyik ilyen a bejegyzés címe alattin információs sor:

"Posted on dátum by szerző

Az alján: "Posted in kategória Tagged itt jönnek a címkék Leave a comment

Ha pedig be vagyok lépve, a Szerkesztés szó is angolul van.

Ugyanakkor jobb oldalon a Kategóriák, Címkék szavak magyarul vannak. A hozzászólás ablaknál szintén minden magyarul van.

Furcsa.

Egy kicsit változott a sablon nyelvi fájlja, töltsd le hozzá a hu_HU.mo fájlt.

Honnan is lehetne csak azt a hu_HU.mo-t levadászni? :stuck_out_tongue:

Csak a teljes 3.4 WP letöltésével és kihalászásával? Nem csatolná valaki ide. :smiley:

http://svn.automattic.com/wordpress-i18n/hu_HU/

Köszönöm. Utánanéztem.

Frissítettem 3.4-re. Nem igazán sikerült, mert 3.5-alpha lett belőle. Mindegy, talán nem lesz gond.

Ezután feltöltöttem a Wordpress 3.4-es csomagjából a twenty ten nyelvi file-jait a honlapomon levőre.

Semmi változás.

Majd a Győző által az imént megadott linkkel is próbálkoztam. Egy könyvtárlistát dobott ki. Találomra letöltöttem ezt: hu.mo - Ez hasonlított leginkább arra, ami kell.

Majd ezt feltöltöttem a sablonomba. Igaz, kezdtem gyanakodni, mert a korábbi mindössze 10 kbyte volt, ez meg 800 körüli. Mindegy, átneveztem erre: hu_HU.mo

Továbbra sincs semmi változás.

Szinte minden magyarul van a honlapomon, kivéve a korábban említetteket. Nem vészes, csak zavaró. Próbáljam megszokni? Vagy van megoldás? Gondolom van. Csak én bonyolódtam bele.

Twentyten magyar nyelvi fájl:[attachment=2130:twentyten.zip]Twentyeleven magyar nyelvi fájl:[attachment=2131:twentyeleven.zip]A 3.5-alpha verzióról pedig tegnap volt szó itt, a Fórumon.

Köszönöm.

Sajnost továbbra sem működik jól. A WordPressem most már 3.4 (pontosabban 3.5-alpha - ha jól értem, ne foglalkozzak vele, mert ez ugyanaz, mint a 3.4), a twenty ten sablon 'languages' mappájába pedig feltöltöttem a .po és .mo fileokat. Mivel a honlap nagy része magyar, csak a 'Continue reading' 'Posted on', stb. van angolul, így nem kínlódom vele tovább. Annyira azért nem kritikus a dolog. Bár furcsállom, mert a korábbi frissítéseknél nem volt ilyen gondom.

Mégsem hagyott nyugodni a dolog.

Mivel Child theme-et használok, ezért a ‘childoftwentyten’ mappámban vannak a változtatott részek. Így nem szokott gondot okozni a frissítés.

Valami miatt (talán azért, mert még nem értek hozzá annyira) a nyelvi file hivatkozását nem irányítottam át a childe theme-embe. Így az eredeti twentyten mappába másolva a nyelvi fileokat, most már működik.Köszönöm ismét.

Már csak arra kell rájönnöm, miként tudom a nyelvi file hivatkozását is átirányítani a child theme-be. Bár, ahogy Győző írtad, a nyelvi file is változott (és gondolom rendszeresen változik), így jobb, ha az is frissül.Ezért inkább az a kérdésem, miként szoktátok megoldani azt, hogy az egyedi változtatásaitok megmaradjanak? Pl. azt a hosszú részt, hogy “Egy kattintás a folytatáshoz…” le szoktam cserélni erre: “Tovább”. Meg még van pár egyéb, amiről beugrott, hogy bizony a korábbi frissítéseknél is ezt meg kellett játszanom. Csak már annyira régen volt (és ritkán), hogy elfelejtettem. Fel kell írni ezt is. smile.gif

Abban a child témában lesz a hiba; hiába frissíted a 2010-et, ha nem azt, hanem annak gyermekét használod, ami - valószínűleg - nem lett frissítve, vagy nem úgy lett frissítve.

Keresd meg azt az egy-két kifejezést, és írd át a php-fájlban lévő kifejezéseket.