tutorial.hu

A blogom kapcsán megszerettem a wordpress-t és nemrég úgy döntöttem, hogy a főlapomat, a tutorial.hu-t is e rendszerre teszem át (drupal-ról).A költöztetés megtörtént, a lap új grafikát kapott és most már csak kisebb javítgatások vannak, de ezek egy honlap életében szinte úgyis állandóak.honlap: www.tutorial.hu

Én már tegnap végigböngésztem a blogodat, ki is próbáltam az egyik Photoshop trükköt, és be is akartam szólni, hogy angolul is írd oda a használt menüpontokat, de a későbbi bejegyzésekben már így is ott voltak, és titokban meg is állapítottam, hogy tartalmilag és esztétikailag is teljesen király az oldal, úgyhogy gratulálok, fel is iratkoztam RSS-re, szussz! :slight_smile:

Ezt örömmel hallom, üdv az olvasók táborába. :slight_smile:

Jé, most ugrott be az avatarodról és a Harder blogról, hogy már korábban is olvasgattalak, sőt, Peti képeire határozottan emlékszem, mert nagyon édik. :slight_smile: Így már az is világos, miért találtam rá a tutorial.hu-ra még az előtt, hogy itt írtál róla, valamint, hogy a két blog alatt ugyanaz a sablon fut, csak a tutorial.hu egy kicsit fel lett turbózva. :slight_smile:

Szép… (a dízájn)

A “küldj leírást” zöld gomb - nem csinál semmit.

A “recent comments” félig angol: XY on cikk címe

A hónapok és a napok is angolul vannak… - ha nem használsz magyar backend-et, akkor a wp-includes/locale.php-ben kell őket lefordítani manualice…

A commenteknél is még van magyarítani-való.

De egyébként derék munka.

Thx. :slight_smile:moshu,

az ilyen widget-es részeket mint pl. az “on”, hol tudom átírni? Nem igazán rajongok a magyarosított adminért és inkább én lefordítgatom amit kell, elkezdtem már de még nem minden részt találtam meg (pl. ez is ilyen volt).

Ha a default vidzsiteket használod, akkor azok a wp-includes/widgets.php fileban laknak.

Köszi moshu!

a bekülséd gomb az mit csinalna ha mukodne?

Egy leírás van alatta, hogy lehet szerkesztői státusz szerezni a lapra és hogy lehet cikket küldeni. Nemrég töltöttem fel a tartalmat, most már működik ha újra megnézed.

aszittem van valami plugined amivel lehet cikket bekuldeni, de akkor ugylatszik a “hagyomanyos” modjat valasztottad a dolgoknak.

Igen, végül emellett maradtam, ilyen téren elég maradi vagyok, jobb szeretem kontrollálni hogy milyen tartalom és kitől jöhet be. Lehet hogy ez a jövőben változni fog, ha találok egy megfelelő plugint amivel megvalósítható a cikkek beküldése.

Esetleg van valami ötleted ezzel kapcsolatban, amit érdemes lenne megnéznem, amit ajánlanál?

 1. Ha regisztrálás engedélyezve, és a default user “contributor” - tudnak cikkt írni, de abból csak draft lesz, amíg egy főember jóváhagyja.


 2. Adminba való belépés nelküli cikk beküldés:

  http://thedeadone.net/software/tdo-mini-forms-wordpress-plugin/

  (állítható, hogy köll-é regisztrálni, illetve, hogy milyen minimum jogosultság kell a beküldéshez)  Fentiekkel a legnagyobb baj, hogy azt nem kontrollálják, ki-mi regisztrál. A WP-nek nincs regisztrálást jóváhagyó procedúrája, ill. eszközei erre.

  Csak pluginal oldható meg, hogy a tulaj hagyjon jóvá minden regisztrálást:

  http://www.simson-demmer.net/pub/NutsAndBolts/bouncer

Köszönöm az ötleteket, átgondolom a dolgot, mert tényleg van hátránya ill. veszélye, ha kontroll nélkül mindenki regisztrálhat a lapra.Lehet, hogy többen küldenének anyagot, de eddig úgy gondoltam, hogy aki tényleg azért akar regisztrálni hogy anyagot küldjön, annak nem esik nehezére egy mail-t küldenie pár sorral. Ez működik már egy ideje és viszonylag karbantartható a dolog, mert még így is közel 60-70%-a a regisztrálóknak soha nem küld cikket.Átgondolom a dolgot és lehet, hogy lesz egy tesztidőszak, amikor szabad a reg (vagy nem kell reg) és megnézzük, mi lesz az eredménye.

openid bejelentkezest nem csinalsz?legalabb lenne egy kis lokes, itthon a kutya nem tud errol.

Nem tervezem, mivel a bejelentkezésnek csak akkor van értelme, ha cikket akarnak küldeni, de ahhoz még jogosultságot/csoportot is kell állítani. A bejelentkezéssel nem nyer a látogató semmit.

Ha esetleg eljut a lap addig, hogy a spam (vagy egyéb okok) miatt regisztrációhoz lesz kötve a kommentelés, akkor megéri majd beüzemelni az openid-t.

Bocs, ezt a MU dolgot nem tudom, de van egy marketing tippem: írj figyelemfelkeltőbb címet a kérdésednek, akkor jobban figyelnek rá és kapsz választ, pl: “Telepítés katasztrófa” vagy “Mi ez a borzalom - megőrülök”Nekem mindig bejön :slight_smile:

Nem tudom, miképpen jön ide a MU, de az biztos, hogy ez a téma 6-7 éves, lezáratlan téma volt (most majd jól le fogom zárni… :slight_smile: ).Nem mellékes egyáltalán az sem, hogy Harder és csapata már akkor is (és ezt a jó tulajdonságukat máig megtartották)olyan cikkeket írtak, amihez nem volt/van szükség semmiféle marketing praktikára, ahogyan azt szokták volt mondani, ha valami nagyon jó: vitt/visz mindent, mint a piros hetes… :slight_smile: :slight_smile: