Totál wp kezdőként belecsöppenni :-)

Segítségeteket szeretném kérni, más weblapokhoz/szerkesztőkhöz már volt szerencsém, bár akkor is csak tartalom feltöltőként. Ám most egy wp weboldalt kellene fejlesztgetnem.



Kerestem magyar részletes leírást a wp szerkesztéséhez, de sajna nem találtam, tudtok ebben segíteni?



Továbbá lenne pár konkrét gondom, kérdésem is:

-A címsort hogyan tudom szerkeszteni? a “gombokat” sorba rendezni?

-Ha a kereső rossz helyen van, belelóg a címsorba, és gombok nem látszanak alatta, hogyan tudom más helyre tenni? sablon kérdése?

-Ha létrehozok új oldalt, az automatikusan megjelenik a címsorban, ez kikapcsolható? Továbbá ha lomtárba teszem ezt az oldalt, akkor a tartalom törlődik de címsorban ott marad a neve. Hogyan tudom eltávolítani?



Előre is köszönök minden segítséget!

Szia!



“A címsort hogyan tudom szerkeszteni” a gombokat rendezni.



Sablonfüggő. Ha a sablonban használják és megjelenítik a blog címet és leírását, akkor alapból át lehet írni. Admin felület Beállítások -> Általános lapon, Honlap neve és Honlap egysoros leírása.



HA erre a címsorra gondoltál, ilyen van az egyik gyári sablonban is:



(Theme Name: Twenty Eleven

Theme URI: http://wordpress.org/themes/twentyeleven)



A gombokat viszont nem értem. Most akkor a menüre gondolsz? Mert közben címsort írsz. Gondolom a menüre érted, azt pedig megint sablon határozza meg, hogyan és hol jelenjen meg a menü. Sok sablon olyan, ha nem állítasz össze menüpontokat, akkor magától kipakolássza a felvet oldalakat/bejegyzéseket stb, ami az esetek 99% ban nem jó.



De amint összeállítod a saját menüdet, már csak az kerül ki oda, amit beteszel a menübe.



Menük összeállítása (fogd és vidd módszerrel): admin felületen a Megjelenés -> Menük



Itt tudsz menüket összeállítani és beállítani “primary”-ra, hogy a menü gombjai a főmenüben jelenjen meg.



“Ha a kereső rossz a helyen van”



Ebben az eseteben neked kell módosítani ezen a sablon fájlon, html+css tudás kelleni fog. És persze a sablon könyvtárában található sablonban fogod találni a search mezőt, általában a header.php-ban a get_search_form(); -függvényt keresd. Ott kell a layout-on változtatnod.



Utolsó kérdésedre, hogy “Ha létrehozok új oldalt, az automatikusan megjelenik a címsorban, ez kikapcsolható?” akkor TE A CÍMSOR helyett a MENÜRE gondolsz, UGYE? Igen, ha nem állítasz össze menüpontokat akkor VAN olyan sablon ami kipakolássza a menüpontokat, ahogy az előbb írtam.



Sokkal egyszerűbb segíteni, ha oldalt is linkelsz. Illetve, tudom ajánlani a you tube-ot, mert ott rengeteg videó van a wordpress-ről, igaz a 99%-uk angol, de azért aki nem beszél angolul, az is látja, hogy mi van/hogy van a WordPress-nél.



Pl: “how to change wordpress title” szóra keress rá a videós oldalon. Ezek utána ezt a How to .(valami)…wordpress (valami)szerkezettel, mindent meg fogsz találni. Nem kell tudni angolul, elég csak összedobálni a szavakat és kapod a sok free anyagot.



Pl mondok még egy példát: “how to change wordpress theme file” you tube keresőjébe írva egy csomó videó bejön, ahol bemutatják, hol van a sablonfájl és azokat hogyan lehet szerkeszteni. (Search miatt)



Persze, lesz majd egy csomó rossz minőségű videós anyag, azért ezzel a módszerrel magadtól mindent meg tudsz találni, HA akarod!



Ü: András

Szia,

Köszönöm a segítséged. Igen elírtam a felső menüsorra gondoltam, nem a címsorra.

Megpróbálom amiket írtál, aztán ha nem megy linkelem a weboldalt.



Köszönöm!

Üdv: B