Többszörös telepítés

Sziasztok!
Előre bocsátom, ez nem a szakmám, ráadásul, a ti bánatotokra, kezdő is vagyok benne. A tapasztalatom alapján a WP lehet mappába telepíteni. Van e valaki akinek arról van tapasztalata, hogy egy domain alá lehet- e több mappába wp-t telepíteni. Nem tudom értitek-e teljesen, mire gondolok, ezért :slightly_smiling_face:
Domain > publick html > wp1 > wp-login.php
> wp2 > wp-login.php
> wp3 > wp-login.php ,vagy akár többet is. persze a tárhely behatárol. Külön külön adatbázissal. Ebből azonban következik egy újabb kérdés, érdemes e, előny, hátrány ( google, adsense)? Erre vonatkozólag nem talált semmit a google “barátom”
Előre is köszönöm az érdemi válaszokat.
Üdvözlettel

Természetesen lehet több wp-t is telepíteni.
Itt egy leírás.: https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-install-wordpress-in-a-subdirectory-step-by-step/
A lényegi rész ez.:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On RewriteBase /your-subdirectory/ RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /your-subdirectory/index.php [L] # END WordPress`

a your-subdirectory részt cseréld a te mappád nevére.
Igen érdemes több táblába telepíteni, de nem muszáj, kimondott hátránya nincs, ha nem szeretnél az adatbázisban “turkálni”, akkor nincs semmi hátránya.

Kedves szalaialex2, Nagyon köszönöm a gyors választ, hasznos is volt a számomra. A Wpbeginner oldalán egy valami maradt le, kell e valamit áthelyezni, másolni, ha a gyökérkönyvtárban nincs wp telepítés, csak mappában. Wordpressben át lehet állítani, hogy domain/ mappa a wp telepítés helye, és az oldal címe viszont csak a domain. Ez azonban kevésnek látszik. Valamelyik guru oldalán olvashattam, hogy egy vagy két php oldalt át kell helyezni v másolni.